HABERLER>EKONOMİ
4 Temmuz 2012 Çarşamba - 14:03

AVM tartışması: Günay’dan esnafı rahatlatan açıklama

Kurvaziyer zirvesi için kente gelen Bakan Ertuğrul Günay esnafın içini rahatlattı. Yeni liman projesinde yer alan AVM ve otele tepki gösteren esnafa ‘Yanınızdayım’ mesajı verdi.

AVM tartışması: Günay’dan esnafı rahatlatan açıklama

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın yap-işlet-devret modeliyle ihalesine çıkacağı Alsancak Kurvaziyer Limanı'na yapılacak AVM ve otel inşaatı ile ilgili tartışmalar devam ederken İzmir'de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, projeye karşı çıkan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti. Vali Cahit Kıraç'ın da eşlik ettiği ziyarette konuşan Esnaf Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, limanın imar planlarından otel ve AVM'nin çıkartılmasını istedi.

- Kurvaziyerin kalbi İzmir'de atıyor: Günay ve Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar... tıklayınız...
 
Bakan Günay'dan yıllardır TBMM gündeminde bekleyen Hipermarket Yasası'nın çıkartılması için destek isteyen Mutlu, ilk olarak kent geneline yayılan alışveriş merkezleri sıkıntısını anlattı. AVM'lerin araba lastiğinden en küçük ev eşyasına kadar her şeyi sattığını anlatan Mutlu, "Artık bu yasanın çıkmasını ve sistemin bir düzene girmesini istiyoruz. Teşkilatımızın sevdiği bir bakan olarak bu konuya eğilin. Alışveriş merkezleri yüzünden esnaf ciddi sıkıntıda" dedi.

Sözü daha sonra İzmir'in son günlerde tartışma konusu haline gelen liman AVM ve otel projesine getiren Mutlu, kurvaziyer turizmle gelen turistten en çok faydalananın esnaf teşkilatı olduğunun bilincinde olduklarını anlattı. Mutlu, "Yapılacak limana en çok katkıyı koymayı biz isteriz. Oradaki altyapı ve iskelelerin yapılması konusuna yardımcı oluruz. Liman içinde gelen yolcuya hitap edecek freeshop tarzı alışveriş dükkanlarına hay hay... İzmir'e gelen bir kişi oradan deri ceket, takı, yüzük ve İzmir'i anlatan hatıra alabilir ama dışarı açılan kentin geneline yayılan bir alışveriş merkezi istemiyoruz. Biz buna karşıyız. Dışarıdaki esnafın işini etkileyecek alışveriş merkezinin metrekaresi ne olursa olsun bunu istemiyoruz. Burası devletin bir yeridir. Özel sektörün burada bir metrekare yeri yok. İzmir'de yaşayan herkesin limanda hakkı var. Alsancak Limanı'nda yer alacak olan ve esnafı doğrudan etkileyecek çalışmayı liman planlarından çıkartın. Gaziemir'de, Balçova'da çalışan AVM'lerin getirdiği trafik ve altyapı sıkıntılarını biliyoruz. Havalimanına gitmek için iki saat önce yola çıkıyorsunuz" diye konuştu.


“ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”
İzmir'in kurvaziyer limanı ve potansiyelinden bahseden Bakan Günay, sorunun çözümü için elinden gelen katkıyı göstereceğini ifade etti. Kurvaziyer turizmiyle gelen geminin şehir içinde geçmesi için çalışma yapılması gerektiğini anlatan Günay, “Biz, tüm Türkiye'de bunu isteriz. İzmir'e gelen turistin Kemeraltı'nı dolaşıp esnaf lokantasında yemek yemesini arzu ederiz. Antalya'ya gelen Kaleiçi'ni, İstanbul'a gelen de Mısır Çarşısı'nı görsün isteriz. Bunu gelenin bir daha gelmesi için yapıyoruz" dedi.

Esnaftan gelen talepleri ve önerileri ciddiye aldığını anlatan Bakan Günay, Ankara ve İstanbul'da düzenlenen alışveriş şenliğini de hatırlattı.

Günay, “Turistin Marsilya'mı, Paris mi, Mersin mi ya da İzmir'e mi geldiğini anlayabilmesi için geleneksel kültürün de yok edilmemesi gerekiyor. Bir yandan kendimizi geliştirirken bir yandan da kendi kültürümüzü kaybetmememiz gerekir. İzmir'e yapılacak AVM ve otelin ne çapta olduğunu bilmiyorum. Konu benim alanımda değil ama kesinlikle ilgileneceğim. Sizin duyarlılığınızı dikkate alacağım. Buraya yapılacak bir projenin sizin de dediğiniz gibi Alsancak'ı, Kemeraltı'nı olumsuz yönde etkilememesi gerekir. Dışarı çıkması gereken turisti içeri tekrar hapsedecek bir sistemi biz de istemeyiz. Yapılan esnafı yok etmemelidir. Koruma ve kullanma dengesi denilen sistemi burada da harekete geçirmemiz gerek. Eskiden bu yana sizin yanınızda duruş sergileyen birisi olduğumu da bilmenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
utangaç başakan 5 Temmuz 2012 Perşembe 08:26

arkadaşalar ak parti izmir il başkanı bakanın arkasında olması gerekmiyormu?.kenardan kenardan dolaşıyor.utanıyor mu ne?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Apartmanlara her ay 10 bin lira ceza geliyor!
Yeni çıkan bir yasa ile; apartmanlara hekim ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma ...
Kurvaziyer turizminin kalbi İzmir’de atıyor…
“Seatrade Türk Kurvaziyer Forumu” Swiss Otel’de düzenlenen toplantıyla ...
İzmir’de dev zirve: Kurvaziyer limanları birleşiyor
İzmir Ticaret Odası (İTO) öncülüğünde bir araya gelen Türkiye kruvaziyer ...
 
Yorgancılar: İhracatçılarımız mucize gerçekleştirdi
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar: ''Geleneksel pazarlarda daralmanın ...
Enflasyon Haziran ayında ‘yere çakıldı’
Tüketici enflasyonu Haziran ayında piyasa beklentilerinin de üzerinde ...
Ödemişli kadınlara ‘Japon’ piyangosu
Japon yazar İkumi Nonaka’nın tanıttığı iğne ve tığ oyaları için Japon ...
 
İzmirli işadamlarının Kosova çıkarması
İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu başkanlığında İzmirli ...
‘Türkiye deniz uçağıyla Avrupa’ya bağlanacak’
Seabird Hava Yolları'nın başlattığı İstanbul Haliç- Çeşme Alaçatı deniz ...
Kira artışı tartışmaları sona eriyor
Ev sahipleri ile kiracılar arasında 'kira artışı' konusunda yaşanan tartışmalar tarih oluyor...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva