HABERLER>GÜNCEL
2 Ekim 2013 Çarşamba - 12:51

İzmirli Gazeteci Çınar’a Twitter sorgusu!

Gezi eylemleri sırasında gündeme gelen Twitter operasyonlarına bir yenisi eklendi. Yurt Gazetesi İzmir muhabiri ve Egedesonsöz yazarı Ahmet Çınar 3 mesajı nedeniyle sorgulandı.

İzmirli Gazeteci Çınar’a Twitter sorgusu!

İZMİR -  Gezi eylemleri sırasında ilk kez İzmir’de yapılan ev baskınlarıyla gündeme gelen Twitter operasyonlarına bir yenisi eklendi.

Yurt Gazetesi İzmir Muhabiri ve Egedesonsöz Yazarı Gazeteci Ahmet Çınar Gezi eylemleri sırasında Twitter’dan attığı üç mesaj nedeniyle Alsancak Karakolu’nda sorgulandı.


31 Mayıs 2013 gecesinden itibaren bir ay boyunca İzmir, Bornova, Göztepe, Karşıyaka ve Manisa’da Gezi direnişine destek eylemlerini YURT gazetesi ve BAĞIMSIZ dergisi adına izleyen Ahmet Çınar’ın, iki hafta önce Manisa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alındı.

15 Haziran gecesi Yurt muhabiri olarak Manisa’da gerçekleşen Gezi eylemlerine destek veren kalabalığın arasında bulunan Çınar, Manisa Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde 2911 sayılı kanuna muhalefet etmekle suçlandı. İfadesi alınan Çınar’a kanunsuz eyleme katılma suçu isnat edildi. Çınar ise ifadesinde, sadece 15 Haziran gecesi değil, 31 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında her gece bir gazeteci olarak olayları takip ettiğini, ayrıca söz konusu yürüyüş ve gösterilerin anayasal bir hak olduğunu söyledi.
 
BİR SAAT SORGULANDI
Demokrasi paketinin açıldığı günün ertesinde ise İzmir muhabirimiz Ahmet Çınar bu kez de İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı hazırlık soruşturması kapsamında Alsancak Karakolu’nda bir saat boyunca sorgulandı. Muhabirimiz Çınar, twitter hesabından paylaştığı üç cümle nedeniyle “kamu görevlisine hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla suçlandı.
 
İŞTE O ÜÇ MESAJ
Muhabirimiz Çınar, twitter hesabından şu üç cümleyi paylaşmıştı:
 
“Diktatörler istifa etmez devrilirler diyor siyaset bilimciler. O halde devrilecek. Nokta.”
 
“11 Haziran gecesi itibariyle CNN International dünyaya ilan etti: Avrupa’nın yeni Hitler’i Tayyip.”
 
“Son on gündür İmamın Ordusu’nun saldırılarıyla yaralanan, ölen, darbe alan, travma yaşayan herkesin hesabı sorulmalıdır.”
 
KANAATİ PAYLAŞMAK SUÇ DEĞİL
Avukatı Ece Unutmaz’la birlikte gittiği Alsancak Karakolu’nda ifade veren Çınar, “Söz konusu tweet’leri ben paylaştım. Kurduğum her cümlenin arkasındayım. Siyaset bilimcilerin genel bir kanaatini paylaşmak neden suç olsun? CNN International’in dünyaya ilan ettiği bir yorumu takipçilerimle paylaşmak neden suç olsun? Arkadaşım Ahmet Şık’ın yazdığı ve halen kitapçılarda satılan İmamın Ordusu adlı kitaba gönderme yapmak ve Gezi olayları sırasında ölen, yaralanan insanların hesabının sorulmasını istemek neden suç olsun? O paylaşımları önce bir cumhuriyet yurttaşı olarak, sonra da bir gazeteci olarak paylaştım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.
 
MÜVEKKİLİM GAZETECİ
Av. Ece Unutmaz ise “Müvekkilim bir gazeteci. Haber vermek, eleştiri ve yorum yapmak, kanaat paylaşmak onun asli görevi. Paylaştığı tweet’ler suç değildir. Alıntılar, yorumlar ve kanaatlerdir. Müvekkilimin üzerine atılan suçların hiçbirini kabul etmiyoruz” dedi. (Yurt Gazetesi)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TOPAL OSMAN 3 Ekim 2013 Perşembe 11:42

İNSNANLAR TÜM KİTLE İLETİŞİM SAYFALARINTA TWİT OLSUN FACE OLSUN VS VS SADECE AMA SADECE 2 BAKANIN RESMİNİ YAYSIN HİÇ KALDIRMAMAK ÜZERE MESELA BARAJDA BOĞULARAK ÖLEN 12 İŞÇİYE DAVUL ZURNA TAKLALARLA TUKAKA GİDEN ZERAFET ABİDESİ BAKAN YİNE ZERAFET ABİDESİ KÜLTÜR ATEEŞMİZ MS BAYAN GÜLDAL AKŞİT MESELA 800 TL ASGARİ ÜCRETİ TÜRK HALKINA REVA GÖREN KRAL SOFRALARINDAN KALKMAYAN BAKAN BUKADAR YEERDER DAHASIDA VAR KESİN BU İKTİDAR GİDER AMA ADMALARDA OLMAYAN YOK DİKTA YOK FAŞİST OLMAYAN ŞEYLE SUÇLARSAN TEPENDEN HİÇ EKSİLMEZLER

Yorumu oyla      11      6  
NE SÖZCÜ NE AKİT "ADAM OL ÖNCE" 3 Ekim 2013 Perşembe 11:36

ÇATILARDAN ANTENLERİ SÖKÜP İNSNALARIN ÜSTÜNE ATMAK GÜNEŞ ENERJİ PANELİ SU DEPOSUNU SÖKMEK İNSNALARIN ÜSTÜNE ATMAK OTOBÜSLERİ İÇİNDEKİ İNSANLARLA BERABER YAKMAK HANGİ İNSNA LIĞA SIĞAR BIRAKIN DEVRİMCİLİĞİ HİÇ AMA HİÇ BİR SOL GRUBUN SAMİMİYETİNE ARTIK İNANMIYORUM BEN 50 YILIM GEÇTİ HEMDE HEPSİNDE AMA HEPSİNDE İPLERİ KİMİN ELİNDE SEN DE BİLİYORSUN "AHMET TÜRKAN"

Yorumu oyla      11      6  
Işık Dikicigil 2 Ekim 2013 Çarşamba 17:04

HEPİMİZ AHMET ÇINAR'IZ. AKP YANDAŞLARI HARİÇ HERKES DİKTATÖR BENZETMESİ YAPABİLİR. İLERİ DEMOKRASİDE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VARDIR.

Yorumu oyla      17      6  
Ahmet Türkan 2 Ekim 2013 Çarşamba 14:44

Diktatör halktan oy olamaz yada oy alırsa demokrat olur diye bir kural mı var istersen %90 oy al sen halkının gözünü çıkarıyorsan öldürüyorsan içeri atıyorsan diktatörsün!

Yorumu oyla      19      7  
MUSTAFA KEMAL ALBAYRAK 2 Ekim 2013 Çarşamba 13:05

YA İYİ HOŞ DİKTATÖRLÜĞÜNÜ KABÜL EDELİM FAŞİST DİYELİM AMENNNA EE BU ADAM TÜFEK DİPÇİKLEMİ GELDİ %50 OY SİLAH ZORYLANMI VERİYÖR HEE GÖKTEN ZEMBİLLEMİ GELDİ UZAYDAN FEZADAN FALANMI GELDİ FAŞO DİKTA DİYORLAR ADAM HERSEFERİNDE &50 GÖTÜRÜVERİYOR!! EFENDİMM ??

Yorumu oyla      14      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bostanlı Rotary Egedesonsöz’ü ağırladı
Egedesonsöz Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Dokak, Bostanlı Rotary Kulübü’ne ...
Kader yürüyüşüne fırın desteği: EXPO ekmeği!
İzmir’deki Basmane Fırını’nın işletmecisi Yusuf Demir, kentin aday olduğu ...
Ağar’a müebbet isteyen iddianame kabul edildi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın faili meçhul soruşturmasında hakkında ...
 
İzmir'de Atatürk Müzesi önü otopark oldu!
İki yıldır restorasyon bekleyen İzmir’deki Atatürk Müzesi’nin önü otopark oldu.
Jandarma üniformaları değişiyor
Meclis'teki resepsiyona asker de tam kadro katıldı. Genelkurmay Başkanı ...
Kan donduran Gezi hikayesi: Polisten gözaltı vahşeti!
Gezi olayları sırasında evine gitmeye çalışırken gözaltına alınan Pınar ...
 
Dink suikastının ‘başsanığı’ kayıplara karıştı!
Yeniden görülen Dink suikastı davasının sanığı Erhan Tuncel yakalama kararının ...
Ülkede bir ilk: Hızlı trenle organ transferi!
Türkiye'de ilk kez YHT ile Konya'dan Ankara'ya organ transferi yapıldı. ...
İzmir'de alkollü sürücüler çarpıştı: 1 yaralı
Buca’da yağışlı havada alkollü iki sürücünün kullandığı otomobiller kavşakta ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva