HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
3 Eylül 2012 Pazartesi - 16:49

İzmirli Dans Topluluğu dünyanın zirvesinde…

İzmir’de kurulan Kökler Çocuk Dans Topluluğu, Bulgaristan’daki Dünya Folklor Şampiyonası'nda dünya şampiyonu oldu. 30 kişilik gruptan imkansızlık nedeniyle sadece Bakanlığın yol masraflarını karşıladığı 19 dansçı çocuk 23 Ağustos- 2 Eylül 2012 tarihleri arasındaki şampiyonaya katılabildi. 42 ülkeden 9 kategoride 100 grubun katıldığı yarışmada Çocuk Dansları alanında Kökler Çocuk Dans Topluluğu altın madalya ve en iyi kareografi ödülünü aldı.

İzmirli Dans Topluluğu dünyanın zirvesinde…

İZMİR - Türkiye’nin yüzünü güldüren Kökler Grubu, dün 16 saatlik otobüs yolculuğunun ardından Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü önünde aileleri tarafından karşılandı. Çiçeklerle karşılanan çocuklar, aileleriyle kucaklaştı. Dans grubunun karşılamasında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, "Seferihisar'da başlayan yaşam öyküsü büyük bir başarıya dönüştü. Türk takımına bu yolda bakanlık olarak büyük destek verdik. Özellikle yurtdışına gidişlerde hizmet pasaportu vererek başarıya katkıda bulunduk. Bu tür kültürel faaliyetlere sonuna kadar destek oluyoruz, destek vermeye de devam edeceğiz" dedi. Ediz, 2013 Dünya Folklor Şampiyonası’nın İzmir’de gerçekleştirilmesi için de destek vereceklerini belirterek, EXPO 2020 adayı İzmir’de böyle bir organizasyon olmasının çok önemli olduğunu kaydetti.
 
Kökler Çocuk Dans Topluluğu Kurucu Sanat Yönetmeni Natalia Ulutaş, UNESCO ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen yarışmaya katılmaktan büyük onur duyduklarını belirtti. Ulutaş, daha önce 5-15 Temmuz 2012 tarihleri arasında yine Bulgaristan’da düzenlenen Avrupa Halk Dansları Şampiyonası’nda da altın madalya kazandıklarını hatırlattı. Ulutaş, "Dünya şampiyonu olmak çok büyük bir başarı. Altın madalya aldığımızda ve Türk bayrakları göndere çekildiğinde tüm çocuklarımız heyecanlandı. Heyecandan üç gün konuşamadılar. Çocuklarımızı ve ailelerini kutluyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığımız pasaportlar konusunda olsun, diğer konularda olsun bizlere destek verdiler teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Şampiyon olduktan sonra 2013 yılındaki Dünya Şampiyonası’nın İzmir’de yapılması yönünde kendilerine teklif geldiğini kaydeden Ulutaş, 2013 yılında böylesine büyük bir organizasyonu İzmir’de gerçekleştirmenin hem ülkeye hem de İzmir’e ciddi katkılar sağlayacağını kaydetti. Ulutaş, 30 kişilik gruptan sadece 19 kişinin dünya şampiyonasına katılabildiğini ifade etti. Ulutaş, kişi başı 450 euroluk katılım ücretini her ailenin karşılayamadığını ve bu nedenle eksik katılım gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Ulutaş, "İzmir’den aradığımız desteği bulamadık. Daha önce Avrupa Şampiyonası’na giderken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden destek istemiştik ama olumsuz yanıt verilmişti. Bu nedenle Dünya Şampiyonası için tekrar onlardan destek istemedik. Kültür ve Turizm Bakanlığımız bize destek verdi ancak bu çocuklara daha çok destek verilmesi gerekiyor" dedi.
 
Koreograf Natalia Ulutaş tarafından kurulan Kökler Dans Topluluğu, Türkiye’nin ilk Uluslararası Profesyonel Çocuk Dans Topluluğu özelliğini taşıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet tiyatrosu üç oyun ile perdelerini açıyor
İzmir Devlet Tiyatrosu 2012-2013 sezonunu üç oyun ile merhaba diyor.
Cumhuriyet’in vitrini İzmir Fuarı
81. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında organize edilen “Cumhuriyet’in ...
Vizyonda 4 yeni film…
Bourne serisinin son filmi 'Bourne'un Mirası', Woody Allen saplantılı ...
 
Sibel Tüzün Çeşme’de caz yaptı!
Şarkıcı Sibel Tüzün, İzmir'in Çeşme İlçesi'nde caz rüzgarı estirdi.
13 kurşun da Utanç Müzesi'nde…
Ankara’da açılan 'Utanç Müzesi'nde 2004’te babasıyla birlikte polis tarafından ...
Aliağa barışın ve emeğin şenliğinde Uca’yla gülecek
22.si yapılacak olan Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri’ne sayılı günler ...
 
'Kestane ağacı' can verecekler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayında düzenleyeceği Uluslararası ...
Vizyonda 5 yeni film…
Reis Çelik'in yönettiği, İlyas Salman'ın başrolünde olduğu 'Lal Gece', ...
İzmirli Müzisyenler can güvenliği istiyor!
Baterist Vatansever’in bir türküevinde çıkan silahlı tartışmada yaşamını ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva