HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
28 Ağustos 2012 Salı - 09:54

Aliağa barışın ve emeğin şenliğinde Uca’yla gülecek

22.si yapılacak olan Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri’ne sayılı günler kaldı. Şenlik hazırlıkları son aşamaya gelirken 31 Ağustos, 1-2 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek şenlikler Türkiye’nin önemli sanatçılarını da konuk edecek.

Aliağa barışın ve emeğin şenliğinde Uca’yla gülecek

İZMİR - Sinema sanatçısı şair Pelin Batu, şair, yazar, tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, gazeteci Orhan Alkaya, sinema, televizyon ve tiyatro oyuncusu Şenay Gürler, şairler; Ahmet Telli, Tuğrul Keskin, Halim Yazıcı, Leyla Şahin, Sezai Sarıoğlu ve Haydar Ergülen’in yanı sıra kendine özgü sabah programları, yarışma programları ve sahne gösterileriyle tanınan ünlü tiyatro sanatçısı Metin Uca da Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri’nde olacak. Uca   “Hakuna Matata” isimli tek kişilik oyunuyla izleyenleri güldürecek. 
 
UCA, 2 EYLÜL PAZAR GÜNÜ SAAT 20.00’DA AÇIKHAVA TİYATROSU’NDA
Kendine özgü mizahi eleştiri üslubuyla yaşadığımız gariplikleri anlattığı tek perdelik komedi oyunu “Hakuna Matata” isimli tek kişilik gösterisini ilk olarak İzmir'de seyirciyle buluşturan Uca iki yıl önce de Aliağa’da “İtinayla İncitmeden” adlı gösterisiyle izleyenleri kahkahaya boğmuştu. Uca bu kez dev ekran görüntüleri eşliğinde Türkiye halleri ile ilgili herkesi "hiç bu tarafından bakmamıştık" dedirtecek sürprizlerle iki saat boyunca güldüren gösterisi ile şenlikleri şenlendirecek. Uca şenliklerin 3. günü 2 Eylül Pazar günü Saat 20.00’da Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak
 
UCA’DAN OYUN ÖNCESİ SÖYLEŞİ; “TÜRKİYE’DE OYNANAN TİYATRO”
Oyuncu Metin Uca aynı zamanda şenlikler kapsamında 3. Gün 2 Eylül Pazar günü önemli bir söyleşide konuşmacı olarak yer alacak. Saat 15.00’da Gülistan Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleşecek söyleşinde Uca’nın yanı sıra, Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin balıkçısı Orhan Alkaya, sinema oyuncusu ve şair Pelin Batu ve birçok dizide sayısız rol alan sinema, televizyon ve tiyatro oyuncusu Şenay Gürler konuşmacı olarak yer alacak.
 
ŞENLİKLERDE 1. GÜN 31 AĞUSTOS 2012 CUMA
31 Ağustos Cuma günü Emek ve Barış Yürüyüşü ile başlayacak 22. Emek ve Barış Şenlikleri’nde 1. Gün; “Emek ve Barış Karikatürleri” fotoğraf sergisi, “1 Mayıs Emek Fotoğrafları” ve “Türkiye’nin geçmişindeki yarın; Köy Enstitüleri” fotoğraf sergileri yer alacak. 1. Günün akşamında ise Cumhuriyet Meydanı’nda Melike Demirağ’ın ardından Leman Sam hayranlarının karşısına çıkacak.   
 
ŞENLİKLERDE 2. GÜN; 1 EYLÜL CUMARTESİ
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek “Uçurtmalar Barışa Uçuyor” etkinliğinin ardından Gülistan Aile Çay Bahçesi’nde şenliğin ikinci günü iki önemli panel gerçekleşecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı’nın yöneteceği “Ortadoğu ateşinde Türkiye ve barış” konulu panele Muharrem İnce, Fikri Sağlar ve Ercan Karakaş konuşmacı olarak katılırken, Atilla Sertel’in yöneteceği “Yeni Anayasa’da basın ve özgürlükler” konulu panelde ise Enver Aysever, Can Ataklı ve Orhan Bursalı konuşmacı olarak yer alacak. Gazeteci Yazar Enver Aysever’in kitaplarını imzalayacağı 2. günde Açıkhava Tiyatrosu’nda şairlerşiir dinletisinin ardından kitaplarını imzalayacak. Ahmet Telli, Orhan Alkaya, Haydar Ergülen, Tuğrul Keskin, Sezai Sarıoğlu, Leyla Şahin ve Halim Yazıcı Saat 20.00’da “Barışa selam olsun” diyecek. Şenliğin 2. Günü Moğollar ve Murat Dalkılıç konseriyle son bulacak.
 
ŞENLİKLERDE 3. GÜN; 2 EYLÜL PAZAR
Şenliğin 3. ve son gününde ise Gülistan Aile Çay Bahçesi’nde; Metin Uca, Pelin Batu, Şenay Güler ve Orhan Alkaya Saat 15.00’da “Türkiye’de oynanan tiyatro” konulu söyleşiyi gerçekleştirecek. Türkiye’nin sıcak gündem maddelerinden birisi olan eğitim sisteminin konu edileceği panelde ise; Mustafa Gazalcı, Prof. Dr. Nejla Kurul, Prof. Dr. Yakup Kepenek, Doç Dr. Firdevs Gümüşoğlu konuşmacı olarak yer alacak. Gülistan Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleşecek “Eğitim sistemi Türkiye’yi nereye götürüyor” konulu paneli Prof. Dr. Kemal Kocabaş yönetecek. 3. günün ve şenliğin finali öncesinde Metin Uca tek kişilik gösterisi ile sahne alacak. Uca, Açıkhava Tiyatrosu’nda “HakunaMatata” isimli oyunuyla hayranlarını güldürecek. 22. Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri Sadık Gürbüz ve Petek Dinçöz konserleriyle sona erecek.
 
ŞENLİKLERE KATILANLAR

22.si düzenlenecek ve 31 Ağustos, 1 - 2 Eylül tarihlerinde yapılacak Aliağa Emek ve Barış Şenlikleri Türkiye’nin aydınlarını, gazetecilerini ve kültür sanat insanlarını Aliağa’da buluşturacak. Melike Demirağ, Leman Sam, Moğollar, Murat Dalkılıç, Sadık Gürbüz ve Petek Dinçöz konserinin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, eski bakanlar Fikri Sağlar ve Ercan Karakaş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Ünlü Gazeteci Can Ataklı, gazeteci yazar Orhan Bursalı, televizyon program yapımcısı Enver Aysever, sahne gösterileriyle tanınan ünlü tiyatro sanatçısı Metin Uca, sinema oyuncusu ve şair Pelin Batu, şair, yazar, tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, gazeteci Orhan Alkaya, sinema, televizyon ve tiyatro oyuncusu Şenay Gürler, şairler; Ahmet Telli, Tuğrul Keskin, Halim Yazıcı, Leyla Şahin, Sezai Sarıoğlu, Haydar Ergülen, akademisyen ve siyasetçi Prof. Dr. Yakup Kepenek, Eğitimci, yazar ve siyasetçi Mustafa Gazalcı, Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Prof. Dr. Nejla Kurul ve Doç Dr. Firdevs Gümüşoğlu Aliağa Emek ve Barış şenliklerinde olacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kestane ağacı' can verecekler
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayında düzenleyeceği Uluslararası ...
Vizyonda 5 yeni film…
Reis Çelik'in yönettiği, İlyas Salman'ın başrolünde olduğu 'Lal Gece', ...
İzmirli Müzisyenler can güvenliği istiyor!
Baterist Vatansever’in bir türküevinde çıkan silahlı tartışmada yaşamını ...
 
Çim Konserleri’nde sıra Sezi Çeşitli’de
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve büyük ilgi gören ...
Havagazı'nda 'Ay' ışığı sizleri bekliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yıldır sürdürdüğü “Çim üstünde Sinematek” ...
Tarihi kilisede Türk Sanat Müziği resitali
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İzmir Devlet ...
 
Çipura Romalılar’ın da gözdesiymiş!
Kent merkezindeki tarihi Agora'da, bir bölümü yakında ziyarete açılacak ...
Yeşilçam'da bir ilk: Yargıtay’dan telif onayı
Türk sinema tarihinde bir ilk olan Kemal Sunal'ın varislerine telif hakkı ...
Narlıdere sinema günleri başlıyor
Narlıdere Belediyesi yaz sıcaklarının yaşandığı şu günlerde, Narlıderelilere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva