HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2018 Cuma - 17:10

İzmir siyasetinde 'özür' tartışması... O günler yeniden canlandı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın Selçuk’ta katıldığı İZBAN’ın açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaşadığı tartışma yeniden alevlendi. Başkan Kocaoğlu, “Binali Bey benden özür dilemeli” dedi. Kocaoğlu’na yanıtı AK Parti İl Başkanı Delican verdi.

İzmir siyasetinde  özür  tartışması... O günler yeniden canlandı!

EGEDESONSÖZ- İzmir siyasetinde tartışmalara neden olan 2017 Eylül Ayı’ndaki Selçuk İZBAN açılışı sonrası yaşanan gerilim yeniden ortaya çıktı. Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törende kendisinin yuhalandığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “adam olacaksınız” diyerek kürsüyü terk etmişti.

Aradan geçen sürede Binali Yıldırım ile Başkan Kocaoğlu bir araya gelmezken Kocaoğlu, yayın hayatına yeni başlayan Son Söz TV’de “Günaydın Ege” programına konuk oldu. Kocaoğlu, Başbakan'ın kendisine randevu vermediğini söylerken Selçuk’taki tartışmayla ilgili de Yıldırım’ın özür dilemesi gerektiğini belirtmişti.

-AK PARTİLİ DELİCAN’DAN SONSÖZ TV'DE ÖNEMLİ MESAJLAR: CHP İZMİR’İ ARTIK ÇANTADA KEKLİK GÖREMEYECEK!

- SONSÖZ TV, KOCAOĞLU’YLA START ALDI… BAŞKAN’DAN ÇARPICI MESAJLAR!

İŞTE CANLI YAYINDA KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR:

Kocaoğlu canlı yayında,“Orada başbakanın, 3 tane bakanın o kadar milletvekilinin önünde kendi projesini açmaya gelen belediye başkanına yuhalattırılmaz. Orada hata sayın başbakan ve bakanlardadır. Yuhalattırılmaz toplama adamlarla. Cumhurbaşkanıyla benim ne işim var. Ben niye tepki göstereyim. ‘Adam bana in aşağı, konuşma’ diyor. Sonrasındaki açıklamalar Binali Bey’e hiç yakışmadı. İsterse götürsünler assınlar beni. Tam tersi Binali Bey’in beni çağırıp bu olaydan dolayı özür dilemesi lazım. Büyüklük devlet adamlığı siyasetçilik orada. Aynı şeyi fuarın açılışında yaptılar. Ben ev sahibi olarak gereğini yaptım. Ufak manipülasyonlarla pirim kazanılmaz. Doğrunun karşısında durmakla, cesaretle izzeti nefsine dokundurmadan ilkelerine sahip çıkarak siyaset yapılır ve adam olunur” ifadelerini kullandı.

ÖZÜR DİLEMESİ YANLIŞ OLUR
Kocaoğlu’nun, açıklamalarıyla birlikte İzmir’de bu kez “özür polemiği” başladı. Son Söz TV’nin Kocaoğlu’ndan sonraki konuğu olan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da duruma tepki gösterdi. Delican, “Münferit olaylarla kalkıp da başbakanı, hükümeti suçlamak doğru değil. Biz kesinlikle Büyükşehir Belediye Başkanını orada mağdur ettirmeyiz. Ben o gün hemen fırladım. Teşkilata müdahale ederim. Benim teşkilatım konuşmacıya saygısızlık yapamaz. Ama birkaç kişiyi benim teşkilatıma mal edemez. Hangi partiden olursa olsun kimse rencide edilemez. Oraya gelen herkes AK Partili değil. Bir iki kişi protesto ediyor diye biz de polislik yaptıramazlar. Rencide edildiyse onu da doğru bulmam. Bu olayda vatandaş beni de suçlamış. Biz tam tersi asla bunlara müsaade etmeyiz. Ben de kalkıp İzmir’de gerginlik yaratmam. İzmir gerildiğinde biz oy kaybına uğruyoruz. Bunu hesaba katamayacak kadar akılsız il başkanı değilim. Orada olay çıkması bana eksi yazar. Biz bu programların sakin ve huzurlu yürümesini isteriz. Aziz Bey çok hızlı yükselmemeli böyle durumlarda. Orada ona bir saygısızlık yapıldıysa da biz kalkıp bunu birkaç kişi olsa da engellemeye çalıştık. Aziz Başkan tepki gösterince tepkiler de büyüyor. Daha büyük bir olay da olabilirdi. Başbakanımızın kalkıp özür dilemesini istemek bana yanlış geliyor. Başbakan varken bir belediye başkanı bağırarak konuşamaz. Başbakanımız İzmir’e bir çivi çakılmasının yanında olur. Ben anlayamadım Binali Bey niye özür dilesin? Hiçbir suçu yok. Bu tür hadiseler siyasileri de geriyor. Aziz Kocaoğlu bunun üzerine bina kuruyor. Mağdur edebiyatı iyi değil” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE GÜNDEMİNE TAŞINDI
SonSöz TV’nin canlı yayınlarına konuk olan iki önemli ismin açıklamaları yerel ve ulusal basında da gündem maddesi oldu. Açıklamalar, geçmişteki tartışmayı yeniden alevlendirirken birçok basın yayın kuruluşu karşılıklı ifadeleri okuyucusuyla paylaştı. Hürriyet, CNN Türk, Haberler.com ve daha birçok medya organı SonSöz’ün ismini kullanarak açıklamaları haber yaptı.

 
Karısını bıçakladı, balkondan düştü!
 
Uyuşturucu operasyonu: Çıkınca tekrar satacağız!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
volkan 12 Ocak 2018 Cuma 23:09

seçimle gelen başkanı yuhalatamazsın nasıl c. başkanı tayyıp erdoğan ı sevmesekte makama saygıdan dolayı hakaret etmeyiz yuhalatmayız izmir chp nin kalesi değil ama izmirli koyun değil bunu bilin. tehditle oy vermeyiz bunu 15 senedir anlayamadınız

Yorumu oyla      14      5  
Yapılanlar 12 Ocak 2018 Cuma 19:10

İzmir‘li yapılan iyi şeyi taktir etmesini kötü yapılanları eleştirmesini bilir.Ak Parti İzmir‘de milletvekili seçiminde aldığı oy sayısını belediye seçimlerinde alamıyor zira insanlar belediyenin yaptıklarını taktir ediyor. Siyasi partiler açılış ve mitinglerde kalabalık görünsün diye alana İzmir‘li olmayanları getiriyor.Sonuçta bu istenmeyen olaylar oluyor.Hiç bir Ak Partili ve İzmir‘li kimseyi yuhalamaz.Ama bu işi yapanlar ancak kapıkullarıdır.Alanlara sadece İzmir‘liler gelsin kimse kırılmasın burası İzmir.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'in vekillerinden yeni yönetime tam destek!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri, CHP İl Başkanlığına yeni ...
Erdoğan tarih verdi... Yardımcı doçentlik kalkıyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "YÖK Başkanımıza bu talimatı verdik. ...
AYM'nin kararı için Başbakan'dan ilk açıklama
Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi'nin Şahin Alpay ve Mehmet ...
 
Abdullah Gül: 'Polemiğe girmek istemiyorum'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı AK Partililerin eleştirilerde ...
Başbakan Yardımcısı'ndan İzmir'de açıklamalar: O ders, orada verilmiştir!
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İzmir'de, Basın Yayın ve Enformasyon ...
CHP İzmir'den OHAL'e karşı eylem
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, olağanüstü ...
 
AK Partili Delican’dan SonSöz TV'de önemli mesajlar: CHP İzmir’i artık çantada keklik göremeyecek!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Haziran seçimlerinde MHP’den ...
CHP'li Bakan o yatırımı sordu: 'İzmirli çiftçiye üvey evlat muamelesi yapılıyor'
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme ...
Hükümet'ten Anayasa Mahkemesi'ne tepki!
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Mehmet Altan ve Şahin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva