HABERLER>POLİTİKA
18 Ağustos 2021 Çarşamba - 10:22

İzmir siyasetinde ‘AFAD’ polemiği!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim Depremi’nin yaşandığı dönemde koordinasyon toplantısına 3-5 gün sonra çağrıldığını söylemesi üzerine AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan fotoğraflı yanıt geldi. Kaya, Soyer’in depremin ertesi günü yapılan AFAD Toplantısı’nda yer aldığını belirtti. AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli de ilk çadırın depremden 4 saat 15 dakika sonra AFAD tarafından kurulduğunu belirtti.

İzmir siyasetinde ‘AFAD’ polemiği!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Independet Türkçe’ye verdiği röportajda 30 Ekim Depremi esnasında yaşadıklarını anlatmıştı.

Soyer’in “depremden 5 saate sonra bir yerel yönetim olmamıza rağmen ilk çadırları kurmuştuk. AFAD ertesi gün kurabildi” sözlerine İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’dan yanıt gelmişti. Çataklı ““Kastamonu Bozkurt’tan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına teessüf ediyorum. İzmir depreminde 4 saat 14 dk sonra ilk çadırı kuran AFAD adına da teessüf ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına yakışmadı” açıklamasını yapmıştı.

- BAŞKAN SOYER’İN AFAD ELEŞTİRİSİNE YANIT: TEESSÜF EDİYORUM!

KAYA DA TARTIŞMAYA GİRDİ
Soyer verdiği mülakatta ayrıca “İlk günden itibaren bir basın toplantısı yapmaya karar verdik. Dedik ki her gün ne yaptığımızı anlatalım ki şeffaf bir biçimde vatandaş görsün, duysun. Sahipsiz olmadıklarını anlasınlar. O arada duyduk ki AFAD ta kendi içerisinde toplanıyor. Fakat biz yokuz.  Biz de kendi başımıza bir basın toplantısı yapıyoruz. Bir tane mikrofon var. O da Halk TV'nin mikrofonuydu galiba. Ben Halk TV'ye konuşuyorum işte. Böyle 3-5 gün geçti. Ondan sonra Bakan Bey aradı, 'toplantımıza siz de gelin' dedi” sözlerine bu kez AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan yanıt geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaya, Soyer’in depremin ertesi günü AFAD tarafından yapoılan toplantıya katıldığı ile ilgili bir haberin görselini yayınladı. Kaya açıklamasında “CHP'li Soyer, 30 Ekim 2020 İzmir depreminden sonra AFAD koordinasyon toplantılarına davet edilmediğini, 3-5 gün sonra çağrıldığını söylemiş. 31 Ekim 2020 tarihli haber; Soyer 09.00'da AFAD toplantısında! İzmirlinin hafızası ile alay edip YALAN söylemek ancak sana yakışırdı!” dedi.

SÜREKLİ: İLK ÇADIRI AFAD KURDU
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise, Tunç Soyer iddiasının aksine deprem bölgesinde ilk çadırın AFAD tarafından kurulduğunu belirtti. 

Sosyal medyasından açıklama yapan Sürekli, "CHP’li Büyükşehir Başkanı Soyer, İzmir depremi çalışmalarını anlatırken; devlet kurumlarının çalışmalarına gerçek dışı atıflarda bulunmuştur!  AFAD toplantılarına geç çağrıldığını, çadırların bir gün sonra kurulduğunu öne sürmüş ki bunların hiçbiri doğru değildir! AFAD; 4 saat 14 dakika sonra alana ilk çadırı kuran kurumdur Sayın Soyer; çağrılmadım dediği ilk AFAD toplantısına bizzat katılarak. İzmir Valimiz Sayın Köşger’in yanında oturmuştur. Aynı günün haber fotoğraflarına bakıldığında, verdiği bu bilginin de asılsız olduğu görülecektir! AFAD ve tüm kurumlarımızın seferber olup, başarıyla yürüttüğü deprem çalışmalarına yönelik bu tür açıklamalar; yakalanan İzmir birlikteliğine ve verilen emeğe gölge düşürmekten öteye geçmeyecektir! Belge ve bilgiyle sabit olan gerçekleri yok saymanın da kimseye faydası yoktur" ifadelerrtini kullandı.

 
Vicdansızlar İzmir'de işbaşında!
 
Dantel böceği 3 şehri istila etti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bu nasıl iş? 18 Ağustos 2021 Çarşamba 12:35

Burada sadece basın açıklaması yapılmıştı diye hatırlıyorum. Burada bile şehrin seçilmiş belediye başkanına masanın bir ucunda yer verilmiş. Bakan açıklama yaparken bir tarafında vali, diğer tarafından da belediye başkanı olması gerekirdi. Bu şehri tarım bakanı yönetmiyor.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki AK Gençlik Buluşması'nda 'provokasyonlara gelmeyin' uyarısı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nın ...
CHP'den 'dirençli kentler’ önerisi
CHP tarafından hazırlanan, “Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi”nde, ...
Danışma Kurulu'nda Sındır'dan çarpıcı açıklama: İktidar gidiyor sözleri sakat bir söylemdir
Danışma Kurulu toplantısında konuşan ve iktidara yüklenen CHP İzmir Milletvekili ...
 
Başkan Soyer’in AFAD eleştirisine yanıt: Teessüf ediyorum!
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Şentop, Güney Koreli mevkidaşıyla görüştü
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Güney Kore Meclis Başkanı Park Byeong-Seug ile bir araya geldi.
'Barış istiyorsan daima savaşa hazır olmalısın'
İDEF’21 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Açılış Töreni'nde konuşan ...
 
Mülteci resti: İmza atmayacaksın Erdoğan!
Kılıçdaroğlu, sığınmacı tartışmalarıyla ilgili, "Avrupa liderleri 'Afganistan ...
CHP'li Beko'dan altın madeni tepkisi
ÇED izninin mahkemelerce iki kez durdurduğu şirketin Dikili Çukuralan ...
CHP'li vekillerden 'kredi' isyanı... Binlerce İzmirlinin hayatı tehlikede!
Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva