HABERLER>SAĞLIK
31 Ağustos 2011 Çarşamba - 13:56

İzmir sağlıkta çağ atlayacak

Türkiye’deki sağlık alanında içinde ayrı bir yeri olan İzmir, yüzlerce milyon lira harcanacak kamu sağlık yatırımlarıyla tesis zengini olmaya hazırlanıyor.

İzmir sağlıkta çağ atlayacak

İZMİR - İnşaatı süren ve projelendirilen hastane binalarının hepsinin birbirinden farklı mimaride olmaları dikkat çekerken, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mehmet Özkan, "Her bir projemizin yer tesliminden sonra bitirilme süresi 1000 gün. Ben bundan kısa sürece biteceğine inanıyorum" dedi.
 
İzmir 'sağlık' temasıyla bir kez daha EXPO'ya aday olurken, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan, kamu sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. 2015 yılına kadar İzmir'de yenilenmemiş, güzelleşmemiş binaları kalmayacağını söyledi. Özkan, şöyle dedi:
 
"Bizim bir yarımız hastaneler, diğer yarımız birinci basamak sağlık hizmetleri. 307 binada 1123 aile hekimi ile hizmet veriyoruz. Aile hekimleri, Aile Sağlığı Merkezlerini A sınıfı yapabilmek için ciddi mesai harcıyor. Bir yandan da ihtiyaç olan hastane ve hastane ek binalarının yapılması için çalışıyoruz. Bitirdiklerimiz hizmette. Şu anda devam eden iki projemiz var. Bunlar Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ameliyathanesi ile Yoğun Bakım ek bina inşaatı. 2012 sonunda hizmete açılmasını planlıyoruz. 2009'da Hıfzısıhha Enstitüsü'nden bize devredilen Hatay'daki bina da Sağlık Müdürlüğü ek hizmet binası olacak, farklı binalarda hizmet veren birimlerimiz bu binada toplanacak. 2012 Ocak sonu inşaat bitecek. Üst katında misafirhanenin yer alacağı binaya birkaç ay içinde geçeceğiz. Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nin sözleşmesi imzalandı. İkinci yanık merkezimizin yer alacağı 405 yataklı hastanenin tamamlanma süresi 1000 gün. Yer teslimi önümüzdeki günlerde yapılacak. Bornova Devlet Hastanesi'ne 200 yataklı ek bina yaptırıyoruz. Bergama 1. Basamak Sağlık kompleksi ihale aşamasında. Urla'ya Özbek yolu üzerinde 150 yataklı yeni bir hastane yapılacak, ihalesi gerçekleşti. TOKİ, yer teslimi yapıldıktan sonra yatırımların 1000 günde bitirileceğini taahhüt ediyor. Ben 2-2.5 yılda bitirileceğine inanıyorum. Kısa bir süre önce ön yeterlilik ihalesi gerçekleşen Bayraklı Sağlık Kampüsü'nün yer tesliminden sonra aynı sürede bitirilme sözü var. Ayrıca üç de henüz başlamayan projemiz var. Hiçbir projemiz birbirinin aynı değil. Hepsi farklı mimarilerde olacak. Aliağa Devlet Hastanesi'ne uzantı olarak büyük bir acil servis yapacağız. Çünkü Şakran'a 5 bin kişilik cezaevi yapılıyor. En az 1.5 milyon liralık yatırım, 600 bin lirasını PETKİM bağışladı."
 
Bu yatırımların hepsine ihtiyaç duyulduğunu ve insanların iyi şeylere layık olduğunu belirten Dr. Özkan, sadece Bayraklı ve Tepecik'teki iki sağlık kampüsünün maliyetinin en az 800-900 milyon lirayı bulacağını söyledi. Bu yatırımların tümünün ihtiyaç, uzun soluklu ve maliyetli olduğunu vurgulayan Özkan, her bir projenin yer tesliminden itibaren en fazla 3 yıl içinde bitiriliyor olmasının da önemli olduğuna değindi. Özkan, şunları söyledi:
 
"Bir bina yaptırıyorsunuz 10 yıl sonra demode oluyor. Yenilemeden duramazsınız. Sağlıkta bu yenileştirme hep sürecek. Eskiden 15 metrekareydi odalar, şimdi 35 metrekareden küçük olmasın istiyoruz. Otel odası gibi olsun istiyoruz. İnsanlarımız daha fazlasını hak ediyor. Çıtamız bir önceki standardımızla aynıysa geri kalmışız, demektir. Onun için çıtamızı hep biraz daha yükseğe koyuyoruz. Çünkü sağlıktaki hep daha iyi beklentisi başka hiçbir sektörde yok."
 
DEVAM EDEN PROJELER
Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi: Yer alan bazı birimler; 34 ameliyathane, 138 yataklı yoğun bakım, merkezi sterilizasyon, 20 yataklı anjiyo merkezi, patoloji merkezi, 3 katlı otopark
 
Sağlık müdürlüğü ek hizmet binası: Yer alan bazı birimler; Kuduz Tedavi Merkezi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Konak Halk Sağlığı Laboratuvarı, Gıda ve Çevre Kontrol Şubesi.
 
İHALE SÜRECİNDEKİ PROJELER
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi: 400 yataklı, 16 ameliyathane, 112 poliklinik odası, 16 diyaliz ünitesi,94 yoğun bakım yatağı ile yanık tedavi merkezi
 
Urla Devlet Hastanesi: 150 yataklı. 5 ameliyathane, 48 poliklinik odası, 19 yoğun bakım yatağı, diyaliz ünitesi bulunacak.
 
Bergama 1. Basamak Sağlık Hizmetleri Binası: Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Yardım İstasyonu, Halk Sağlığı Laboratuvarı, Verem Savaş Dispanseri, Toqplantı salonları bulunacak.
 
BAŞLANMAYAN PROJELER
Ödemiş Devlet Hastanesi: 250 yataklı. 7 ameliyathane, 19 yataklı diyaliz ünitesi, 18 yoğun bakım yatağı, 81 poliklinik ve doğumhane bulunacak.
 
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek bina
 
Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni blok inşaatı.
 
BAĞIŞLA YAPILAN
Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından hayırseverlerin adını taşıyan Gaziemir Devlet Hastanesi. 50 yataklı olacak. 2010 Eylül'de yapımına başlandı, 3 ameliyathane ve 2 doğum salonu bulunacak.
 
ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ'NCE YAPILAN
Narlıdere 1. Basamak Sağlık Hizmetleri Binası: Yapımı yüzde 80 bitirildi. Müteahhit battığı için sözleşme fesh edildi, yeni ihale yapılacak.
 
SAĞLIK KAMPUSLERİ
Yenişehir Sağlık Kampüs Alanı: Tepecik eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ege Doğum Evi Hastanesi, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi. Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Binasının yer alacak. Kampüste toplam 1350 hasta yatağı olacak.
 
Bayraklı Sağlık Kampüs Alanı: Toplam 1450 yataklı olacak. Bu alanda 400 yataklı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 150 yataklı fizik tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 200 yataklı Kardiyo- Vasküler Cerrahi Hastanesi, 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 100 yataklı onkoloji hastanesi, 200 yataklı Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ve sosyal tesisler yer alacak.(DHA)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalp ve tansiyon hastalarına bayram uyarısı
İstanbul Üniversiteleri (İÜ) Hastaneleri Tıbbı Direktörü ve İstanbul Tıp ...
İkinci mucize 1,5 yıl sonra
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde kadavradan rahim nakli gerçekleşen ...
Trafik kazasında tedaviyi SGK karşılayacak
Trafik kazalarında üniversite, devlet ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında ...
 
İlaç tanıtımına yeni düzenleme
İlaçların sağlık meslek mensuplarına tanıtımı ve tıbbi kongrelerle ilgili ...
En küçük yapay kalp küçük Melek'e takıldı
16 aylık Melek Özcan, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde, Türkiye’nin ...
Kan kanseri tedavisinde 'seri katil' umudu
Pennsylvania Üniversitesi’nden araştırmacılar lösemi yani kan kanserini ...
 
Kısırlık tarih mi oluyor?
Hong Kong, İngiltere, Tayvan ve ABD'li bilim insanları, spermin yumurtaya ...
'Kutuları karışan ilaç Türkiye'de satılmadı'
Sağlık Bakanlığı, İngiltere'de satış ambalajında antidepresan bulunduğu ...
Her tümör kanser kök hücresine dönüşebilir
Amerikalı bilim adamlarına göre, bir tümörde yer alan farklı hücre tipleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva