HABERLER>SPOR
31 Aralık 2019 Salı - 11:30

İzmir'in UEFA standartlarındaki stadı amatöre düştü!

Karşıyaka, Altay, Göztepe, Altınordu gibi tarihleri 100 yıla ulaşıp aşan köklü kulüplerin yıllardır stadyum sıkıntısı yaşadığı İzmir'de, merkeze 100 kilometre uzaklıktaki Tire ilçesinde yapılan UEFA standartlarındaki yeni stat, 1 yılda yalnız amatör maçların oynandığı tesis haline geldi.

İzmir in UEFA standartlarındaki stadı amatöre düştü!

İzmir'e yapılacak yeni statların yeri senelerdir tartışılırken 84 bin nüfuslu küçük ilçe Tire'de dönemin belediyesi tarafından 4 Eylül 2015'te temeli atılan 15 bin kapasiteli stat, 15 Nisan 2018'de kapılarını açtı. Maliyeti 60 milyon TL'yi bulan stadın yapım bedelinin 46 milyon TL'lik kısmını İzmir Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Süper Lig ve uluslararası maçların oynanabileceği stat, 4x6 metre boyutlarındaki iki skorbordun yanı sıra ses ve ışık sistemleri, akustiği ve görüntüsüyle Türkiye'nin en modern spor tesislerinden oldu.

Stadın etrafına bağlantı yolları ve otopark alanları da yapıldı. Dönemin Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in adının verildiği, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde göreve gelen yeni belediye meclisi tarafından adı nisan ayında Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı olarak değiştirilen müthiş stat, yalnız 1 yıl kullanıldıktan sonra profesyonel lig maçlarına kapılarını kapattı. İlçenin profesyonel kategorideki tek temsilcisi 3'üncü Lig'deki Tire 1922, nisan ayında biten sezon sonrası haklarını Ci Group Buca'ya devredip ligden çekilince stat atıl kaldı. UEFA standartlarındaki tesisi iç saha maçlarında İzmir 1'inci Amatör Küme H Grubu'ndaki Tire Belediyespor kullanıyor. Göztepe ve Altınordu'nun U17, U19 takımları ilk yarıda 2'şer maçlarını 15 bin kişilik statta oynadı. Altınordu A Takımı da Ziraat Türkiye Kupası'nda Tire'de 3 maça çıktı.

STATLAR YENİ YILDA
Tire'nin yeni stadı henüz 1 yılda atıl kalırken, İzmir, il merkezinde yolunu gözlediği yeni statlara 2020 yılında kavuşacak. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihale edilen Göztepe'nin 25 bin kişi kapasiteli stadı Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, Süper Lig'de 24-26 Ocak hafta sonunda oynanacak Beşiktaş maçında kapılarını açacak. 2014 yılında kapatıldıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeniden yaptırılan Alsancak Stadı da Ağustos 2020'de tamamlanacak. Göztepe ve Altınordu, Alsancak Stadı'nın kapalı olduğu süreçte Bornova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılıp 2016 yılında açılan 9 bin kapasiteli Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nı kullanırken, Altay bu sezon 5 bin kişilik Menemen İlçe Stadı'nın yolunu tuttu. Yeni stadının inşaatı yılan hikayesine dönen Karşıyaka ise 50 yıllık emektar Atatürk Stadı'nda maçlarını oynuyor. (DHA)

 
UBSK sporcusu İzmir’i temsil etti
 
Barış Pınarı Harekatı'ndan acı haber!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet 31 Aralık 2019 Salı 17:03

Bakilmasi gereken aci. Karsiyakaya yazik oldu, izmirin parasi bosa harcandi zihan oldu...

Yorumu oyla      5      5  
şirin 31 Aralık 2019 Salı 12:13

Bakılması gereken açı şu bence; Belediyelere yer tahsisi yapılınca ve planlara da uygunsa çok güzel stadlar yapılabiliyor. Öncelik ve tercih tartışılabilir. Gelen daha kullanışlı ve daha iyisini yapsın. Burada eleştirilmesi ve dikkat çekilmesi gereken 50 yıllık ATATÜRK stadının yerinde daha iyi ve daha moderni bi stadla yenilenmemesi.

Yorumu oyla      4      5  
Ne kadar yazık. 31 Aralık 2019 Salı 12:02

EN GEREKSİZ YATIRIM YAZIK ÇÖP OLACAK.

Yorumu oyla      4      5  
gurbetçi 31 Aralık 2019 Salı 11:41

aziz kocaoğlu,hüseyin mutlu akpınar gibi stadları şehirde yaptırmamak için herşeyi yapan başkanlar nasıl olduysa bu stada destek olmuşlardı. izmir halkı yeri geldiğinde kendisine dayatılan adaylara karşı çıkmayı beceremezse böyle halkın parasını harcayan başkanlar olacaktır tabii. chp'nin vicdanlı aday seçimleri sayesinde şu an yine biraz umut var ama 5 sene sonra değişmeyeceğini kim söyleyebilir?

Yorumu oyla      6      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe'de Kerim Frei bombası!
Süper Lig'de son olarak deplasmanda lider Demir Grup Sivasspor'a 1-0 yenilerek ...
Altınordu'nun defansı için dünya devleri sırada!
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'nun bu sezon vitrine çıkardığı 16 ...
Karşıyaka 3 kulvarda Play-Off'ta
Basketbol, futbol ve voleybolda A takım kategorisinde liglerde mücadele ...
 
Milli futbolcu İzmir'de dünya evine girdi
İspanya La Liga ekiplerinden Celto Vigo’da forma giyen milli futbolcu ...
Altınordu'da gündem Ali Yaşar
TFF 1'inci Lig'de ilk yarıyı 18 puanla düşme hattının 5 puan üzerinde ...
Pınar Karşıyaka 'final gibi' devre sonuna çıkacak!
ING Basketbol Süper Ligi'nde antrenör Ufuk Sarıca yönetiminde bu sezon ...
 
Göztepe hüzünlü bitirdi
Süper Lig'de ilk yarının son haftasında lider Demir Grup Sivasspor'a deplasmanda ...
Menemen'de üç oyuncu daha topun ağzında!
TFF 1'inci Lig'de ilk yarının son haftasında, Altınordu'ya deplasmanda ...
Altay'da iki oyuncunun bileti kesildi
TFF 1'inci Lig'de dün evinde Giresunspor'la 0-0 berabere kalarak ilk yarıyı ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva