HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Mayıs 2016 Cuma - 07:09

İzmir'in kredi notu yükseldi, faiz şimdiden düştü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin kredi notunun Moddy's tarafından en yüksek seviye olan AAA olarak belirlenmesinin önemli finansal avantajlar getirdiğini ve not artırımı sonrasında kendilerine önerilen kredi faizlerinde şimdiden 0,50 oranında indirim yapıldığını söyledi.

İzmir in kredi notu yükseldi, faiz şimdiden düştü!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 60. toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı. Toplantı Başkanı Betül Elmasoğlu yaptığı açılış konuşmasında, hafta başında açıklanan 65. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine başarılar diledi. Kent gündemindeki son 1 ayı değerlendiren Elmas, "Ekonomimizin daha iyi pozisyona gelmesi için enerji kaynaklarımızı dikkatli kullanmamız gerekiyor. Bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yenilenebilir enerjiye yönelik projelerini kutluyorum" dedi. İzmir'in fuarlar kenti olma yolunda ilerleyişini sürdürdüğüne vurgu yapan Betül Elmasoğlu, "Geçtiğimiz ay Olivtech ve Organik Ürünler Fuarı ile Bilişim Hukuku Kurultayı yapıldı. Fuarlar ekonominin can damarlarıdır. Kentimizdeki fuarlara desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İEKKK toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ı yeniden tasarlamaya yönelik çalışmalarına ilişkin detaylı bir sunum da yapıldı.

Düşük faiz müjdesi
Binali Yıldırım başbakanlığında kurulan yeni hükümete başarılar dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir'in büyük projeleri için bu dönemde önemli adımlar atılacağına inanıyorum" dedi.

Bu hafta gerçekleştirdiği Ankara ziyareti çerçevesinde Büyük Körfezi projesinin ÇED onayı konusunda çok verimli görüşmeler yaptığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, katı atık bertaraf tesisi konusunda da Orman Bakanlığı'ndan beklenen izin alınmasına rağmen, açılan davanın devam ettiğini söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, yargı süreci sonunda tesisin yapılacağına inandığını dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunun Moddy's tarafından AAA seviyesine çıkarılmasının önemine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, bu anlamda ulaşılabilecek en iyi nokta gelindiğini söyledi. Bugün itibariyle öngördükleri bütün büyük projeleri hayata geçirebilecek özkaynağı ve krediyi bulabildiklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı, "Kredi notumuzun AAA seviyesine yükselmesinden itibaren bize önerilen faiz oranlarında şimdiden 0,50 gibi bir düşüş yakaladık. Bu rakamı pazarlıklarla daha da aşağıya çekmek mümkün olabilir. İstediğimiz her proje için kredi bulup hemen işe başlayabileceğiz" diye konuştu. 

 
İzmir'de Galatasaraylı taraftarların kupa coşkusu
 
Ve İztuzu Plajı davasında karar çıktı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Mayıs 2016 Cuma 13:45

AAA alsanız bile merkez ilçe Çiğli'ye hiçbir yatırımınız yok. Kardeşim yapsanıza tüm kuzey semtleri besleyecek Egekent Bornova metrosunu. Trafik kördüğüm olmuş, İzbanın kuzey semtlere faydası yok geçtiği yerden başka.

Yorumu oyla      11      5  
çiğlili 27 Mayıs 2016 Cuma 12:54

sayın tayfun bey aziz kocaoğulu izmirin en başarısız başkanı keşke borcumuz olsada hizmet olsa çiğlide anadalu caddesinde hiç bir yüreyen merdiven çalışmıyor yeni açılan çiğli devlet hastanesini gösteren hiç bir cadde bir levha yol üstelik hastane yanına çiğli beledeiyesi 4 adet büfe yeri yapıyor çok lazımmış gibi büfeler şehri güzel göstermez

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 27 Mayıs 2016 Cuma 07:30

Syn Aziz başkan ,keşke sizde istanbul ankara belediyeleri gibi izmir'i borc batagına soksaydınız onların 3 yaptırdıgı işleri siz 1 e yaptırmasaydınız ,daha hora gecmezmiydiniz ? Malum bu ulke de "haram" ı "sevap" , "yetim hakkını" da "helal" kazanc haline getirdiler.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de vezneler hafta sonu açık
Emlak ve çevre temizlik vergilerinin birinci taksitlerinin ödenmesi için ...
İzmir’de Balkan rüzgarı, Başkan’dan eleştirilere yanıt
Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 11.'si düzenlenen Balkanlılar ...
300 bilim insanı Bergama'da bir araya geldi
Bergama Belediyesi ve Türkiye Grup Psikoterapileri Derneği’nin öncülüğünde ...
 
Kınık Belediye Başkanı 2. kez Belediyeler Birliği Yönetimine seçildi
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer Türkiye Belediyeler Birliğinin ...
Altındağ arazisi davasında Büyükşehir Meclisi’ne beraat!
Başkan Vekili Aydoğan ile aralarında halen görevde olan ilçe belediye ...
Foça'da küçük öğrencilere bilim sevgisi aşılanıyor
‘Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları Etkinliği’, İzmir Büyükşehir ...
 
Gaziemir'de kadınlardan el emeği, göz nuru sergi
Gaziemir Belediyesi’nin Cumhuriyet Semt Evleri’nde düzenlediği el sanatları ...
Torbalı'da imzalar yatırıma atıldı!
İlçe merkezinde TOKİ’ye ait çok değerli 21 bin 300 metrekarelik alan Belediyeye ...
Alsancak’ta şenlik var!
İzmirlilere iki gün boyunca keyifli etkinlikler sunan Alsancak Şenliği, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva