HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mayıs 2016 Perşembe - 15:28

Kınık Belediye Başkanı 2. kez Belediyeler Birliği Yönetimine seçildi

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer Türkiye Belediyeler Birliğinin İstanbul'da düzenlediği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının 4. kez tek aday olarak başkan seçildiği genel kurulda 2.defa yönetime seçildi.

Kınık Belediye Başkanı 2. kez Belediyeler Birliği Yönetimine seçildi

İstanbul'da düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde 4. kez tek aday olarak gösterilen İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş başkan seçilirken, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ise 2. defa yönetimde yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Belediyeler Birliği başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Yerel yönetimler olarak vatandaşlarımızın mutluluk ve huzurundan birinci derecede sorumluyuz. İnsanlar huzur içinde yaşayacakları ortamı bizden bekliyorlar. TBB olarak bu doğrultuda çok ciddi adımlar attık. Merkezi yönetime gerek yasal düzenlemeler esnasında, gerekse kanun teklifleri hazırlayarak görüş bildirdik. Bu noktada desteğini esirgemeyen başkanlarımıza ve meclis üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.



Kayseri Büyükşehir Belediye eski Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak 65. Hükümet’te yer almasını memnuniyetle karşıladığını belirten Başkan Topbaş, “Yerel yönetimlerin önemi her geçen artıyor ve yerel yönetimlerden yükselen isimlerin başarıları da göğsümüzü kabartıyor. Yerel yönetimler ne kadar güçlenirse ülkemiz de o kadar büyüyecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Türkiye Belediyeler Birliğinin çok önemli hizmetler yaptığını kaydeden Başkan Topbaş, “Birliğimizi oluşturan siz mensuplarımıza ciddi destekler vermekteyiz. Bütçe dengesine çok dikkat ediyoruz” dedi. TBB bütçesinin kullanımıyla ilgili de bilgi veren Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Önemle üzerinde durduğumuz bir projemizi daha hayata geçireceğiz. Bu projemiz Belediye Akademisi. Bu Akademide sizler olsun, belediye çalışanları olsun ciddi eğitim alabilecekler. Bu akademimiz uluslararası ölçekte eğitim verecek. Bütçemizin büyük bölümünü ihtiyaçları göz önüne alarak, gelen teklifleri göz önünde tutarak ve tüm belediyelerimize belirli oranlarda yardıma devam ederek harcıyoruz. Bütçemiz el verdiği müddetçe bizlerden istenilen araç ve ekipman benzeri talepleri yerine getireceğiz” dedi.

Yerel yönetimlerin kendi şartlarında mucizeler yarattığını belirten Topbaş, “Hükümetimizin yerel yönetimlere destek vermesi konusunda bizzat girişimlerde bulunuyorum. Her ortamda bunu dile getirmeye çalışıyorum. Yerel yönetimlerin yetkilerinin artırılması, kaynaklarının çoğaltılması ve imkân verilmesi durumunda şehirlerimizin çok daha güzel yerler olacağına inanıyorum. Eskiden yerel yöneticilerin kapısından giremediği ortamlarda artık söz sahibi, yerel politikaları belirleyen aktörler haline geldik. Uluslararası düzeyde BM ve AB gibi platformlarda sürekli toplantılara çağrılırken; yerelde başkanlarımızın ve meclis üyelerinin özlük hakları, bölgesel eşitsizliği giderme amacıyla farklı bütçe uygulamaları ve kamulaştırmasız el atma davaları gibi konuların çözümü için yoğun mesai harcıyoruz. Sizlerden Birliğimize ulaşan her türlü talebi cevaplamak için elimizden geleni yapıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

2015 yılı faaliyet raporunu özetleyen TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Birliğimizin faaliyetlerinden bahsettiği sunumunda, 64. Hükümet Eylem Planında TBB’nin yerel yönetimleri ilgilendiren 23 konuda çalışmaya destek verecek kurumlar arasında yer aldığını belirterek Birliğimizin ülke gündemindeki öneminin arttığını vurguladı. Güngör, ayrıca sığınmacı krizi konusunda yerel yönetimlerin yükünün hafifletilmesi amacıyla ilgili belediyelere ek kaynak oluşturulması için girişimlerde bulunulduğunu belirtti. TBB Encümen Üyesi ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın Başkanlık ettiği Divanda ayrıca Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer yer aldı.

Faaliyet raporunun görüşülmesinin ardından 2015 yılı bütçe kesin hesabı, TBB Konukevi’nin konaklama ücretlerinin belirlenmesi, 'Yurtdışı işbirlikleri için meclisten izin alınması ve TBB disiplin amirleri yönetmeliğinin görüşülmesi başlıkları ele alındı.

 
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nda yeni dönem
 
Vatan Partililerden Almanya'ya uyarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altındağ arazisi davasında Büyükşehir Meclisi’ne beraat!
Başkan Vekili Aydoğan ile aralarında halen görevde olan ilçe belediye ...
Foça'da küçük öğrencilere bilim sevgisi aşılanıyor
‘Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları Etkinliği’, İzmir Büyükşehir ...
Gaziemir'de kadınlardan el emeği, göz nuru sergi
Gaziemir Belediyesi’nin Cumhuriyet Semt Evleri’nde düzenlediği el sanatları ...
 
Torbalı'da imzalar yatırıma atıldı!
İlçe merkezinde TOKİ’ye ait çok değerli 21 bin 300 metrekarelik alan Belediyeye ...
Alsancak’ta şenlik var!
İzmirlilere iki gün boyunca keyifli etkinlikler sunan Alsancak Şenliği, ...
Bornova’da vatandaşa 'vergi' kolaylığı
Bornova Belediyesi vatandaşların emlak ve çevre vergilerini ödemede sıkıntı ...
 
Başkan Kocaoğlu uzlaşı kültürünü anlattı
Kamu Denetçileri İzmir’de bir araya geldi. Toplantının açılışında konuşan ...
Buca’nın Yörükleri Belenbaşı Festivali’nde efeleniyor!
Buca Belediyesi ve Belenbaşı Muhtarlığı tarafından düzenlenen Belenbaşı ...
Bornova’da yatırımlar tam gaz: Doğanlar’da yeni yaşam!
Bornova Belediyesi, Atatürk Mahallesi ve Pınarbaşı’nın ardından Doğanlar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva