HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Mayıs 2016 Perşembe - 16:28

İzmir’de Balkan rüzgarı, Başkan’dan eleştirilere yanıt

Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 11.'si düzenlenen Balkanlılar Halk Dansları Festivali, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenle başladı. Başkan Kocaoğlu festivalin iptal edilmemesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

İzmir’de Balkan rüzgarı, Başkan’dan eleştirilere yanıt

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl 11.'si düzenlenen Balkanlılar Halk Dansları Festivali, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenle başladı.

- KOCAOĞLU UZLAŞI KÜLTÜRÜNÜ ANLATTI…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açılış konuşmasında ilk ikisini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1935 ve 1926 yıllarında düzenlediği sonra ara verilen Balkanlılar Halk Dansları Festivali'ni Balkan Dernekleri'nin önerisiyle dokuz yıl önce yeniden düzenlemeye başladıklarını söyledi.

Kocaoğlu, "Maalesef her gün şehit cenazeleri geliyor. Maalesef ülkemizde büyük bir terör var. Bu terörle hep birlikte mücadele etmeye çalışıyoruz. Ama şehitlerimiz sürekli geliyor. Ülkenin doğu ve güney doğusundan her gün şehit haberleriyle üzüntüye gark oluyoruz" dedi.

Festival'in düzenlemesine, iptal edilmemesine yönelik eleştirilere sert yanıt veren Başkan Kocaoğlu, "Bu uluslararası etkinliği eğlence olarak niteleyip, şehit cenazelerine bağlayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yıpratmaya çalışan zümreleri şiddetle kınıyorum. Uluslararası festivaldir. Balkanlardan dost ülkelerden gelen gençlerin olduğu bu etkinliği eğlence değil kültürel kaynaşmayı, birlik beraberliği, bölge ve dünya barışını desteklemek için yaptığımızı buradan yüksek sesle bir kez daha ilan etme ihtiyacını duyuyorum" dedi. Kocaoğlu, Festivale katılan Arnavutluk, Bosna hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Yunanistan ve Türk ekiplerini tek tek selamladıktan sonra Festival'in kültür, sanata ve barışa katkıda bulunmasını diledi.

Balkan Dernekleri adına Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak da yaptığı konuşmada 11. Balkanlılar Halk Dansları Festivali'nin eğlence değil bir kültürel aktivite olduğunu söyledi. Mustafa Kemal Atatürk'ün Balkanlar'da barışın sağlanması için Balkan Paktını kurduğunu, buna paralel olarak da Balkan ülkelerinin katıldığı Halk Dansları Festivali'ni 1935 ve 1926 yıllarında başlatığına dikkat çekti. Bu etkinliği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yaşatmasının Türkiye ve İzmir'i büyük hizmet olduğunu belirten

Baysak, Kocaoğlu ve emeği geçenlere teşekkür etti.

BAYSAK: EĞLENCE DEĞİL KÜLTÜR AKTİVİTESİ
Baysak, "Her gün ülkemizin doğu, güneydoğdu bölgelerinde kaybettiğimiz asker, polis sivil halk, şehitler adına, bu festivalin bir eğlence olduğunu söylemek çok saf dillik olur. Bu festival Balkanlardaki kardeşliği beraberliği sağlamak için yapılan bir kültür aktivitesidir. Bir eğlence, bir zıplama değildir. Bunu anlatamamız, duyurmamız lazım. Bu festival Atatürk'ün Balkanlar'da başlattığı dostluk, kardeşliğin devamını sağlayan festivaldir. Buna sadece eğlence demek yanlış. Bu kültür etkinliğidir" dedi. Baysak, Balkan ülkelerinden gelen halk dansları ekiplerinin İzmir'den iyi güzel hatıralarla ayrılacaklarına ve İzmir'in, Türkiye'nin büyükelçisi olacaklarına inandığını söyledi.

11. Balkanlılar Halk Dansları Festivali'nin ilk gösterisini ise ev sahibi Türkiye adına katılan Zeybek Ekibi yaptı. Ardından Festival Konak Meydanı'nda konuk ekipler halk danslarını sergiledi. Festival kapsamında Kültürpark İzmir Sanat'ta Selahattin Toprak imzalı fotoğraf sergisi açıldı. 30 Mayıs'a kadar sürecek festivale bu yıl ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan katılıyor. Konuk dansçılar, 30 Mayıs'a kadar Çiğli Cumhuriyet Meydanı, Bornova Çamdibi Atatürk Parkı, Gündoğdu Meydanı, Ödemiş Salı Pazarı Mevkii, Menderes Görece Rumeli Parkı ve Gaziemir Sarnıç Cumhuriyet Meydanı'nda gösteriler sergileyecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1935 ve 1936 yıllarında İstanbul Beylerbeyi Sarayı'nda başlayan Balkanlılar Halk Dansları Festivali, sonraki yıllarda kesintiye uğramış, daha sonra ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çabalarıyla yeniden hayat bulmuştu. (dha)

 
Giresun'da terör saldırısı: Baraj yakınında patlama!
 
Yasin Hayal Dink ailesinden ve Pamuk'tan özür diledi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 27 Mayıs 2016 Cuma 07:23

Saray da 6 bin kisiyle dugune laf edemeyenler bu kulturel festivale mi goz dikti. Şimdi hatırlayamadım ,Halkımız boyle durus gosterenlere bir sey derdi ?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
300 bilim insanı Bergama'da bir araya geldi
Bergama Belediyesi ve Türkiye Grup Psikoterapileri Derneği’nin öncülüğünde ...
Kınık Belediye Başkanı 2. kez Belediyeler Birliği Yönetimine seçildi
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer Türkiye Belediyeler Birliğinin ...
Altındağ arazisi davasında Büyükşehir Meclisi’ne beraat!
Başkan Vekili Aydoğan ile aralarında halen görevde olan ilçe belediye ...
 
Foça'da küçük öğrencilere bilim sevgisi aşılanıyor
‘Yaratıcı ve Yenilikçi Küçük Bilim İnsanları Etkinliği’, İzmir Büyükşehir ...
Gaziemir'de kadınlardan el emeği, göz nuru sergi
Gaziemir Belediyesi’nin Cumhuriyet Semt Evleri’nde düzenlediği el sanatları ...
Torbalı'da imzalar yatırıma atıldı!
İlçe merkezinde TOKİ’ye ait çok değerli 21 bin 300 metrekarelik alan Belediyeye ...
 
Alsancak’ta şenlik var!
İzmirlilere iki gün boyunca keyifli etkinlikler sunan Alsancak Şenliği, ...
Bornova’da vatandaşa 'vergi' kolaylığı
Bornova Belediyesi vatandaşların emlak ve çevre vergilerini ödemede sıkıntı ...
Başkan Kocaoğlu uzlaşı kültürünü anlattı
Kamu Denetçileri İzmir’de bir araya geldi. Toplantının açılışında konuşan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva