HABERLER>GÜNCEL
19 Kasım 2016 Cumartesi - 16:38

İzmir’in kadınlarından istismar düzenlemesine isyan tam gaz!

İzmir’de Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) üyesi kadınlar, 'cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini' içeren yasa teklifini basın açıklamasıyla protesto edip, imza kampanyası başlattı.

İzmir’in kadınlarından istismar düzenlemesine isyan tam gaz!

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Dr. Canan Arıtman ve İzmir şubelerinin katılımıyla Konak'ta toplanan ve slogan atan dernek üyesi kadınlar, ellerinde 'Tecavüzcünün yeri nikah masası değil hapishanedir', 'Çocuğa tecavüz en ağır insanlık suçudur', 'Tecavüzcüye özgürlük, çocuklarımızın geleceğine ihanettir', 'Vatanı korumak çocukları korumakla başlar', 'Tecavüz meşrulaştırılamaz' yazılı dövizlerle yasa teklifinin geri çekilmesini istedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı ve Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği Başkanı Dr. Canan Arıtman, yaptığı açıklamada, 'cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini' içeren, AK Parti milletvekilleri tarafından verilen yasa teklifinin derhal geri çekilmesini isteyerek, "Büyük Atatürk'ün kurduğu TBMM'de önceki gece geç saatlerde ansızın geçirilen yasal düzenlemeyi çok vahim buluyor ve şiddetle reddediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Çocuk Hakları Beyannamesine daha 1924'te imza koyan ve TBMM'nin kuruluşunu çocuklara bayram olarak armağan eden ilk ve tek meclistir. Yine 1995 yılında Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesini kabul edip TBMM'de onaylayan da bu meclistir. Bu imzalarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm dünya devletlerine çocuklarının haklarını bu sözleşme gereğince kollayıp koruyacağının sözünü vermiştir. Dolayısıyla ana-babalarının ya da yasal temsilcilerinin onayıyla çocuk yaşta tecavüz edilen ve tecavüzcüsüyle evlendirilen bu çocukları devletin şimdi kalkıp da ben seni koruyamadım, seni eğitimden yoksun bıraktım, oyun hakkın dahil tüm çocukluğunu elinden aldım, geleceğini kararttım, bununla da yetinmeyip, sana tecavüz ederek hayatın boyunca yasayacağın ağır bir travma ile baş başa bırakıp, tecavüzcünü akladım demeye hakkı yoktur" dedi.

Yapılmak istenen bu yasal düzenlemenin akıl, mantık, vicdan dışı, insanlık suçu olyduğunu belirten Arıtman, "Çocuğa tecavüz en ağır insanlık suçlarından biridir. Bu suçu teşvik edecek, arttıracak, suçluyu cezadan kurtarıp hem de ödüllendirecek bu düzenlemeye onay veren, oy veren milletvekilleri hiç mi empati yapmazlar? Onlarda ana-baba değiller mi? Vicdanları nasıl elveriyor" diye sordu.

Arıtman açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu yasa yaşama geçtiğinde çocuk tecavüzleri ve çocuğa yönelik çoklu şiddet olguları vahim bir şekilde artar. Bizler buna izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızı tecavüzcülerden koruyacağız. Ülkemize bu ayıbı yaşatmayacağız. İnsan haklarına dayalı çağdaş hukuktan uzaklaşılmasına rıza göstermeyeceğiz. Bu yanlıştan geri dönülünceye kadar mücadele edeceğiz. Salı günü TBMM önünde bu çağ dışı, insanlık dışı yasal düzenlemeye karşı çıkmaya, birlikte hayır demeye, çocuklarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz."

Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı gösteri sonrasında kadınlar olaysız dağıldı. (DHA)

 
Bodrum’da Kasım ortasında deniz keyfi!
 
Ünlü oyuncunun acı günü: İzmir’de anneye veda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'daki merkezde 50 sığınmacı firar etti
İstanbul Kumkapı'da Geri Gönderme Merkezi'nde olay çıkaran 50 yabancı firar etti.
Maliye Bakanlığında FETÖ operasyonu: 36 gözaltı
Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDY ...
TSK: 20 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün 12'si ...
 
Siirt'teki maden faciasından bir acı haber daha!
Siirt'in Şirvan ilçesinde 4 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasıyla ...
Bayraklı’da çimentolu-tuğlalı direniş: Karabağ yıktı, halk ördü!
Cemevine ait sosyal tesislerin duvarları büyük olaylara sahne olan günün ...
İzmir’de istismar düzenlemesi isyanı: Kadınlar alana indi!
İzmir Kadın Platformu üyeleri, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin ...
 
Terörle mücadelede 'kış' kararları!
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, terör örgütü PKK’yla mücadelede ...
5 sevimli yavru dünyaya gözlerini Soma 301’de açtı!
Güvenli bir alanda doğurmak için kendine bir yer arayan hamile bir kedi, ...
İzmir’de forklift devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde, kontrolden çıkan forkliftin devrilmesi ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva