HABERLER>POLİTİKA
23 Ocak 2015 Cuma - 13:02

İzmir’in Kadın Meclisi partilere seslendi: En az yarısı!

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Seyhan Aydın genel seçim yolunda partilerden beklentilerini sıraladı. Aydın, “TBMM çatısı altında 550 milletvekilinin en az yarısını kadın olarak görmek istiyoruz. İzmir’den çıkan 26 milletvekilinin en az yarısını kadın olarak görmek istiyoruz” dedi.

İzmir’in Kadın Meclisi partilere seslendi: En az yarısı!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Çalışma Grubu yaklaşan genel seçimlerde kadının siyasetteki yeri konulu bir basın toplantısı düzenledi.
 
Kent konseyi binasında yapılan toplantıya çok sayıda meclis üyesi kadın destek verirken Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Seyhan Aydın siyaseti musluğun başını tutma işi olarak gördüğünü söyledi. Aydın, kadınları göreve çağırırken, “Haydi kadınlar suyun başına” dedi.
  


HAYDİ KADINLAR SUYUN BAŞINA…
İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Seyhan Aydın yaklaşan seçimler öncesi kadınların siyasetteki yerini geçmişten örnekler vererek açıkladı. Aydın, “Bildiğiniz gibi ülkemiz hızla seçim sürecine girmekte. Adaylık yarışı yine hız kazanmaktadır. Bu yarış neredeyse erkekler arası yarışa dönüşmektedir. Erkekler kadınları bir vitrin süsü, nazar boncuğu gibi bir iki serpiştirerek demokrasi tuluatı oynamaktadır. Serpiştirdikleri kadınlar da deyim yerindeyse mümkün mertebe hamili yakınlardan seçilmektedir. Alın teri ve emekle geçinen geniş kadın yığınlarının, sendikaların, kadın örgütlerinin, demokrasi kadın bakış açılı temsilcileri göz ardı edilmektedir. Birçoğu da kazanamayacakları sıradan aday gösterilmektedir. 1935’te parlamentoda 395 milletvekilinin 18’i kadın. 2011 seçimlerinde 550 milletvekilinin 79’u kadındır. Bu utanç tablosu ortadayken kadınlar siyasette yok sayılıyor demek yanlış olmaz. Nüfusunun yarısı kadın olan bu ülkede, kadınsız demokrasinin gerçek demokrasi olduğunu söyleyemeyiz.  Siyaset musluğun başını tutma işidir. Biliyoruz ki musluğun başında biz olursak daha fazla söz sahibi olur ve temsil ediliriz. Haydi kadınlar direksiyon başına, haydi kadınlar suyun başına…” ifadelerini kullandı.
 
EN YARISINI KADIN GÖRMEK İSTİYORUZ!
Aydın ayrıca İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Haziran’daki Genel Seçimlerde beklentilerini sıraladı. Aydın, “TBMM çatısı altında 550 milletvekilinin en az yarısını kadın olarak görmek istiyoruz. İzmir’den çıkan 26 milletvekilinin en az yarısını kadın olarak görmek istiyoruz. Ey erkekler attığınız nutuklarda hep bizi çok sevdiğinizi söylüyorsunuz. Bizi sevmeyin! Siz bizi sevdikçe biz beşer beşer ölüyoruz. Bizim temel insan haklarımızı tanıyın yeter. Biz sizle eşitiz. Biz bunları söyledikçe siz fıtrattan bahsediyorsunuz. Günde en az beş kadın öldürmek erkek fıtratımı?” şeklinde konuştu.
 


CENNETİ AYAĞIMIZA SERİYORLAR AMA…
İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Kadın ve Siyaset Çalışma Grubu Başkanı Şennur Genç ise siyasi partilerle yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi verdi. Genç, “Her türlü hiyerarşik düzenden bağımsız olarak konuşuyorum. Mecliste 4 siyasi parti var. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçime girme kararı verdiği 27 parti var. Bu partilerle görüşmek için faks çektik. Yaklaşan genel seçimler önemlidir. Çünkü kadın varlığının var ya da yok sayıldığı ortaya çıkacaktır. Demokrasi var olacak ya da kadınsız olarak var olacak. Görüştüğümüz partilerin hepsi cenneti ayağımıza seriyorlar. Ama bu söylemde kalacak kadar önemsiz bir konu değildir. Öncelikle Mecliste Kadın Bakanlığı yok. Siz birçok sorunla uğraşan bir konuda bakanlık kurmazsanız bu sadece söylemde kalır. Diğer partilerden verilen önergeler var ama hükümet sorunların çözülmesi için adım atmıyor. Örgütlenmek zorundayız. Biz bu partilerle yaptığımız görüşmelerde hepsi bizim haklılığımızdan ve mücadelemizin gerekliliğinden bahsetti. Fakat partilerinin uygulamalarına ters düşen yerlerde yorum yapmaktan da kaçındı” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Saadet kayaalp 26 Ocak 2015 Pazartesi 01:32

Kizbes hanimcim harikasıniz yine...

Yorumu oyla      11      5  
KIZBES SEYHAN AYDIN 24 Ocak 2015 Cumartesi 14:06

RECO BABA EFENDİ.ARTIK YEMEKLERİ OTURUN KENDİNİZ PİŞİRİN O ÇOCUKLARI KİMSE BABASININ EVİNDEN GETİRMEDİ. SİZİN DE ÇOCUKLARINIZ. BİRAZ DA SİZ BAKIN BAKALIM.

Yorumu oyla      11      5  
reco baba 23 Ocak 2015 Cuma 21:20

o kadar kadin siyasete atilirsa evde yemekleri kim pisirecek ? cocuklar ac mi kalsin yani?

Yorumu oyla      11      9  
reco baba 23 Ocak 2015 Cuma 14:35

cok feminist olmus,gozlerim yasardi

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Güler’den Bakan’a ‘TTIP' sorusu!
İzmir Milletvekili Güler ABD ve AB arasında, Transatlantic Trade and Investment ...
Anadolu Partisi İzmir’den ilk mesajlar: Tarhan ve CHP!
Anadolu Partisi İzmir İl Başkanlığı, ilk basın açıklamasında Emine Ülker ...
Günay ölen kralla ilgili anısını yazdı
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, hayatını kaybeden Kral Abdullah ...
 
Rodoplu’dan meslektaşlarına destek
CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Doktor Ülkümen Rodoplu meslektaşlarını ...
CHP'nin Genç Başkanı'ndan '10 numara' 2 mesaj!
CHP Karabağlar’ın yeni ilçe başkanı Orhan Polat Egedesonsöz’e konuştu. ...
CHP'li vekil Sarnıç'ı sordu: Sözleşme neden uzatılmadı?
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir’in Gaziemir ilçesinin ...
 
Gül’den manidar mesajlar: Siyaset tarzımız değişmeli…
11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, siyasi istikrarın sadece milletvekili ...
Egemen Bağış oylaması tekrarlanır mı?
Dört eski bakanla ilgili TBMM Genel Kurulu'ndaki Yüce Divan oturumunun ...
Erdoğan haberi alınca geziyi yarıda kesti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün vefat eden Suudi Arabistan Kralı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva