HABERLER>POLİTİKA
23 Ocak 2015 Cuma - 12:47

Anadolu Partisi İzmir’den ilk mesajlar: Tarhan ve CHP!

Anadolu Partisi İzmir İl Başkanlığı, ilk basın açıklamasında Emine Ülker Tarhan’ın hastalığı üzerine kamuoyunda yer alan ifadeleri kınadı. Kullanılan ifadeleri linç girişimi olarak nitelendiren Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Avcı, parti hakkındaki CHP’nin ‘oy bölüyor’ eleştirilere cevap verdi. Avcı, “Şimdiye kadar bölünmediler iktidar mı oldular?” dedi.

Anadolu Partisi İzmir’den ilk mesajlar: Tarhan ve CHP!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan’ın TBMM’de yapılan Yüce Divan’a katılmamasının ardından gelen tepkilere, Anadolu Partisi Genel Merkezi, Tarhan’ın sağlık problemleri nedeni ile hastaneye kaldırıldığını açıklamıştı.
 
Parti yönetimi yapılan eleştirileri, “siyasi linç girişimi” olarak nitelendirirken; Anadolu Partisi İzmir İl Başkanlığı ilk basın açıklamasını, konu ile ilgili düzenledi.
 
İl Başkanlığı’nda düzenlenen açıklamaya Seçimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Avcı, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Yunusoğlu, MYK Üyeleri Metin İnan, Aziz Başdil, Kasım Gündüz, Hüseyin Yıldız, İl Başkanı Hüsnü Baylav ve çok sayıda partili katıldı.
 
Toplantıda Emine Ülker Tarhan’ın bugün taburcu olduğu ifade edildi.


 
KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK
Kamuoyunda yer alan ifadeler ile ilgili tüm il örgütlenmelerinde açıklama yapıldığını ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Avcı, yaşananları siyasi linç girişimi olarak nitelendirdi. Avcı, “Partimiz kurulalı iki ay olmasına rağmen önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Bu ilerlemelerle birlikte Genel Başkanımıza ilk günden beri saldırılar devam ediyor. lütfen bizden oy almayın, oyları bölmeyin, bırakın da muhalefet kalmanın tadını çıkaralım kampanyalarının sonuç vermemesi üzerine, genel başkanın rahatsızlığı fırsat bilinerek linç girişimi yapılmıştır. Genel Başkanımız itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Oylama bahanesi ile Genel Başkana alçakça, namussuzca hakaretlerde bulunanlar iyi bilsinler ki haklarında hukuki süreç başlatacaktır. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Herkes iyi bilsin ki korkunun ecele faydası yok. Bu oyunu bozmaya geliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Avcı, “Emine Ülker Tarhan öncelikle bir insan, bir partinin genel başkanı. Hastaneden tedavi gören bir insana, bir genel başkana bir geçmiş olsun mesajı yayınlamaktan aciz insanları buradan kınıyorum. Genel Başkan saldırılardan dolayı çok üzgün. Tansiyonunun düzelmemesinin nedeni bu karalamalardır” dedi.
 
BİZE HER ŞEYİ DİYORLAR NAMUSSUZ DİYEMİYORLAR
Kullanılan ifadeleri eleştiren Genel başkan Yardımcısı Yunus Yunusoğlu, ”İlk basın toplantısında böyle bir olayla karşınıza çıkmak istemezdik. Geçmiş olsun beklerken linç kampanyası ile karşı karşıya kaldık. Bu yüzden bu karalamaya karşı cevap verme gereği hissettik. Genel Başkan ile parlamentoya katıldık. Genel Başkan fenalaşınca hastaneye kaldırdık. Hastanede müsaade altına alındı. Doktorlar durumunun devam etmesi sonunda hayati riskinin olduğunu söyledi. Hayati tehlikesi olan bir kişi üzerinden siyaset yapmak yakışır mı? Oylama insan hayatından önemli mi? Yargısız infaz yapmayın. Genel başkanımız bundan önce TOMA’ların önünde yaptığı eylemleri biliyorsunuz. Böyle bir insanın oylamaya gitmemesinin nedeni başka ne olabilir?  Sosyal medyada bu tür linç kampanyası oluyor ama  bu kadar sert olanını ilk defa gördüm. Bazı partiler Anadolu Partisi’nin yükselişinden rahatsız oluyorlar. Başka izah göremiyorum.  Bize her şeyi diyorlar  ama hiç kimse bize namussuz hırsız  para çalıyor diyemiyor.  Yapılan saldırıları aynen iade ediyorum”  diye konuştu.
 
OYLARI BÖLÜNMEDİ DE İKTİDAR MI OLDULAR?
Anadolu Partisi’nin CHP’nin oylarını böldüğüne ilişkin ifadelere Avcı, “Bize oy bölüyor diyorlar. Bugüne kadar rahatları bozulmadı.  Biz bu düzene çomak soktuk. Anketlerde artık dördüncü parti olarak varız. Biz bir bölen değiliz. Şimdiye kadar bölünmediler de iktidar mı oldular?  Biz kimsenin arka bahçesinden oy istemiyoruz biz tüm Anadolu’dan oy istiyoruz. Kamuoyunda algı operasyonu var. Bir arazi düşünün bu araziyi üç partiye bölmüşler hiçbir parti o alana yaklaşamıyor. Herkes mevcut düzeni devam ettirmek istiyor. CHP ve MHP muhalefette devam etmek istiyorlar. Biz bu oyunu bozacağız. Cumhuriyet değerleri ile sorunu olmayan herkesin kendini ifade edeceği bir parti kurduk” sözleri ile cevap verdi.
 
İZMİR’DE TALEP ÇOK
Partinin kısa sürede uzun yol aldığını ifade eden Avcı, partiyi parasal yardımlarla değil imece usulü kurduklarını söyledi. İzmir’de Milletvekilliği Adaylığı için Genel Merkeze ciddi talep olduğunu ifade eden Avcı, “ Geçen hafta 75 kişi ile görüştüm 23 ü İzmir’den başvuranlar. Anadolu Partisi’ne gelip görüşme yaptılar. Basından, sanayiye herkes bu kişiler arasında var. Bizim kenarda 1 milyon liramız yok.  Devletten aldığımız seçim yardımımız yok. Biz imece usulü parti kurduk. Teşkilatları gönüllülük esasına dayalı kurduk. Temas edebildiğimiz insan kadar insan temas edeceğiz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ersin 23 Ocak 2015 Cuma 17:17

Aslı hanım, keşke salonun fotoğrafını görebilseydiniz. İzmirde kurulan 22 ilçesinin 11'i kasın ilçe başkanı.Bu izmirde daha önce hiç olmadı.Saygıyla bilgilerinize sunarım.Ersin Güzel (Sadece partili bir sade üye)

Yorumu oyla      15      5  
Lombak 23 Ocak 2015 Cuma 16:30

Yüzde 3,9 kaybı tabii mide sancısı yapıyor CHP'de esas konu o. 13 yıldır muhalefette "şimdi olmaz olmaz, aman bu kez çok önemli, tıpış tıpış" diye diye, hayatlar geçti. Kimse vazgeçilmez değildir. CHP de...

Yorumu oyla      15      6  
Aslı Korkut 23 Ocak 2015 Cuma 13:56

Genel başkanları kadın ama, İzmirde fotoğraftaki bütün yöneticiler erkek. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Kadın yok mu yoksa partide.

Yorumu oyla      15      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günay ölen kralla ilgili anısını yazdı
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, hayatını kaybeden Kral Abdullah ...
Rodoplu’dan meslektaşlarına destek
CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Doktor Ülkümen Rodoplu meslektaşlarını ...
CHP'nin Genç Başkanı'ndan '10 numara' 2 mesaj!
CHP Karabağlar’ın yeni ilçe başkanı Orhan Polat Egedesonsöz’e konuştu. ...
 
CHP'li vekil Sarnıç'ı sordu: Sözleşme neden uzatılmadı?
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir’in Gaziemir ilçesinin ...
Gül’den manidar mesajlar: Siyaset tarzımız değişmeli…
11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, siyasi istikrarın sadece milletvekili ...
Egemen Bağış oylaması tekrarlanır mı?
Dört eski bakanla ilgili TBMM Genel Kurulu'ndaki Yüce Divan oturumunun ...
 
Erdoğan haberi alınca geziyi yarıda kesti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün vefat eden Suudi Arabistan Kralı ...
Güven'den sağlıkçıları ödüllendirecek teklif!
Sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili sıkıntılarını sürekli Meclis'e ...
22 Aralık'ın perde arkası: Saçılırsa saçılsın!
Çağlayan, Bağış, Güler ve Bayraktar, AK Parti grup başkanvekilleri Mustafa ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva