HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2017 Salı - 11:22

İzmir’in eski vekillerinden TBMM’ye mesaj: Partiniz iktidara gelmeyecek!

Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Öney, anayasa değişikliği için, “Hala siyasi partiler bile anlayamadı. Partimiz iktidara gelince diyorlar. Arkadaş partiniz iktidara gelmeyecek. Partilerin iktidarı bitiyor. Kim iktidara gelecek? Cumhurbaşkanı” dedi.

İzmir’in eski vekillerinden TBMM’ye mesaj: Partiniz iktidara gelmeyecek!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri Smart Otel’de basın açıklaması gerçekleştirdi.

Toplantıda 2009 yılında faaliyete geçen birliğin süreç içinde gerçekleştirdiği programlar hakkında bilgi verildi.

ATA’MIZI SEVENİ SEVECEĞİZ!
Toplantıda söz alan Şube Başkanı Metin Öney, “3 gün sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü, 10 Kasım… İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı afişte ‘10 Kasım’a kadar değil son Kasım’a kadar’ yazıyor. Ben bunu çok beğendim. Bu cümleyi fevkalade beğendiğimi belirtmek istiyorum. Biz Türk Parlamenterler Birliği olarak Ata’mızı seveni seveceğiz. Onun içindir ki onun ilke ve ülküleriyle beraber olacağız. Onu rahmet anıyor ve arıyoruz. Atatürk’e zaman zaman yapılan çirkin saldırılar bizim sevgimizi azaltmayacak” dedi.

BİZ TARAFIZ
Öney geçmişte farklı siyasi partilerde görev yapmalarına rağmen birlik çatısı altında başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade ederken, “Biz farklı partilerden arkadaşlarız. Bu kadar farklı partilerden geldiğimiz halde 2009’dan bu yana faaliyetlerin tamamını ittifakla yaptık. Bu nasıl olduk? Ana ilkelerde ittifak ettik. Ana ilkelerde biz tarafız. Ben ortadayım demeyi kabul etmiyoruz. Bekçi ile hırsız arasında, yangınla itfaiye, ilaçla mikrop arasında tarafsızlık olmaz. Birini seçeceksiniz. Değilseniz karşı taraftansınız. Biz tarafız. Atatürk’ten, üniter ve ulus devletten, laik cumhuriyetten, tam bağımsızlıktan, anti emperyalizmden, din ve vicdan özgürlüğünden, Başkent Ankara’dan, Türkçe resmi dilden yana tarafız. Gerisi teferruat kalıyor. Teferruat kaldığı için biz farklı partilerden gelen arkadaşlar 8 senedir ittifakla pek çok çalışmaya imza atmış oluyoruz” diye konuştu.

BİR ETKİNLİĞİMİZ 5 BİN KİŞİYE ULAŞIYOR
Öney, “Genelde vekillik bitince her şey bitiyor. Kimseyi eleştirmek için söylemiyorum. Her şey bitince torunlarla uğraşmak başlıyor. Vekillik, bakanlık bitti bizler öyle düşünmedik. Bildiklerimizi, birikimlerimizi mezara götürmeyelim yurttaşlarla paylaşalım dedik. Sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Anayasa çalışmaları ilk başladığında ilk basın toplantısını biz yaptık. Bu yanlış dedik. İlk tepkiyi biz gösterdik. Duyurmamıza rağmen kamuoyunda yeterli ilgiyi göremiyoruz.  Türkiye’nin polemiklere ihtiyacı olmadığını düşündük.  İlk etkinliğimizde ‘aramızdaki bir arkadaş 10 kişiye haber verecek’ dedik. Böyle bir zincirlemeyle internetten 700 arkadaşa mesaj gönderiyoruz. Facebook arkadaşları da dikkate alındığında her bir etkinliğimiz 5 bine yakın kişiye ulaşıyor. 60’dan faza konuyu ve konuşmacıyı ağırladık. Hiçbir parti ve sivil toplum örgütü böyle bir çalışma yapmadı” dedi.

ARKADAŞ PARTİNİZ İKTİDARA GELMEYECEK!
“16 Nisan referandumunu biz çok önemsedik” diyerek sözlerine devam eden Öney, “Hala siyasi partiler bile anlayamadı. Partimiz iktidara gelince diyorlar. Arkadaş partiniz iktidara gelmeyecek. Partilerin iktidarı bitiyor. Kim iktidara gelecek? Cumhurbaşkanı. Partiniz yüzde kaç oy alırsa alsın hükümet kuracak mı? Hayır. Burhan Özfatura’yla beraber tüm ilçeleri dolaştık. Bu işin tehlikelerini ifade etmeye çalıştık. Parlamenterler birliği olarak bu konuda da tavır sergiledik. Partilerin iktidarı söz konusu değildir diyerek anlatmaya çalıştık. Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanmak gerekir” açıklamasında bulundu.  

ATATÜRK’E DÖNÜLMESİ GEREKİYOR
Eğitim’de yaşanan sıkıntılara değinen Öney, “Enkaz deniyor ama ilerleyen süreçte moloz devralınacak. Eğitim sisteminde Atatürk dönemine dönülmesi gerekiyor. Daha iyisini yapacağım diyerek çok daha kötüsüne dönüştürdü. 2002’den bu yana 6 bakan değişti. 4 artı 4 ne oldu? Ondan önceki ne oldu?” ifadelerini kullandı. 

 
Başkan Pekdaş: Bir ülkede demokrasinin sembolü...
 
Buca'da tenis engel tanımıyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa 7 Kasım 2017 Salı 19:35

Dogru yapanı degil yanlış yapanı eleştireceksin kardeşim ne imiş kendi partisinde itibar görmüyörmuşta falandi filandi itibar görecek parti ve lider mi var önce onabakacaksın dogru yapılan işler nedense birilerine her zaman batmıştır

Yorumu oyla      11      5  
ÖZBUCALI 7 Kasım 2017 Salı 13:04

SİYASETE İŞİ BİTMİŞ KENDİ PARTİSİNDE DAHİ İTİBARLARI YOK KALKMIŞLAR ŞÖYLE OLACAK BÖYLE OLUCAK FİLAN FALAN...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Köhne ve kirli şahsiyetlerdir
MHP Lideri Bahçeli, ''Cumhuriyet'i bela görenler, Dumlupınar'da yere serilip ...
Başbakan Yıldırım'dan vize açıklaması!
Başbakan Binali Yıldırım, ABD'ye hareketi öncesinde açıklamalarda bulundu.
AK Partili Sürekli Kaf-Kaf’a yardım turunda
Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar ile beraber kolları sıvayan ve zor ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'ya gidiyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Kasım'da Rusya'ya gidecek. Rusya Devlet Başkanı ...
Tayfun MARO yazdı... CHP ve kaygılarımız
Tayfun MARO yazdı... CHP ve kaygılarımız
CHP İzmir’in iki başkanı adaylığını açıkladı: Gözler muhalefet ve diğer ilçelerde…
Konak İlçe Başkanı Başak ile Buca İlçe Başkanı Kaya’nın ‘devam’ kararlarını ...
 
Başbakan Yıldırım ABD'ye gidiyor
Başbakan Yıldırım, 7-10 Kasım'da ABD'ye bir ziyaret gerçekleştirecek, ...
HDP İzmir 2'nci olağan kongresini yaptı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, 2'nci olağan kongresini ...
İzmir'de Ecevit anmasında CHP'li Belediyelere sitem!
İzmir'de, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatının 11. yılı nedeniyle ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva