HABERLER>SAĞLIK
13 Nisan 2014 Pazar - 14:56

İzmir'e yeni fakülte ve dev diş hastanesi!

Konak’ta hizmet veren İzmir Eğitim Diş Hastanesi kent için büyük fayda sağlayacak bir adım atarak, 9 Eylül Üniversitesi işbirliği ile Diş Hekimliği Fakültesi kurmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda ‘Pentegon’a benzer dev bir hastane projesi de hazırlayan İzmir Eğitim Diş Hastanesi Yöneticisi ve Endodonti Uzmanı Doç. Dr. M. Sinan Evcil Egedesonsöz’e özel açıklamalarda bulundu.

İzmir e yeni fakülte ve dev diş hastanesi!

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ - Konak’ta bulunan 1950’li kurulan ve son değişikler sonrası ‘eğitim’ statüsü kazanan İzmir Eğitim Diş Hastanesi ayda 45 binden fazla hastaya bakıyor. ‘Günde ortalama 2 binden fazla hastaya bakıyoruz’ diyen Doç. Dr. Evcil ‘Hastanemiz olanakları ve doktorlarımızın fedakarca hizmetleriyle her hastayı memnun etmeye çalışıyoruz. 24’ü alanında uzman 97 hastamızla sadece İzmir’e değil, tüm Ege’ye hizmet veriyoruz. Uzman sayısı açısından fakültelerle yarışacak düzeydeyiz. Ancak hastane binamızın küçüklüğü nedeniyle yetersiz kaldığımız durumlar oluyor. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri açarak bu yoğunluğu azaltsak da tam olarak yetişemiyoruz.”

AR-GE VURGUSU
Akademisyen kimliğinin katkısıyla AR-GE çalışmalarına yönelmek istediklerini söyleyen Evcil “Bugün bizim ağız ve diş sağlığı tedavilerinde kullandığımız bütün malzemeler yüzde 100 ithal. Bizim bu malzeme ve ekipmanları yerlileştirecek  bilim adamımız, yetişmiş elemanımız ve gönüllümüz var. Bu gücü üretime yönlendirmek lazım. Bu yönlendirme ancak dev hastanelerin içerisinde yerleştirilecek AR-Ge laboratuvarlarıyla olur. Devletimizin 2023 hedefi doğrultusunda, yüzde 100 yerli üretime geçmeliyiz. Hekimlerimiz yetenek, uygulama ve bilgi açısında dünyada ilk sırada yer alacak kapasitededir. Yurt dışında katılığım organizasyonlarda bunu birebir şahit oldum. Devletin desteğini ve hekimlerimizin gücüyle birleştirebilirsek yüzde 100 yerli malzemeler üretmemiz için hiçbir engel yok’ dedi.

İZMİR’İN YENİ FAKÜLTE İHTİYACI!
İzmir’in güney bölümünde herhangi bir diş fakültesi bulunmadığını vurgulayan Evcil “Baktığımız zaman İzmir 4 milyonun üzerinde nüfusa sahip bir şehir. Kentte 2’si devlet biri özel olmak üzere 3 tane diş hekimliği fakültesi var. Bu üç hastanede İzmir’in Kuzey tarafına hizmet veriyor. Güney tarafına baktığımız zaman 9 Eylül Üniversitesi var ve diş hekimliği fakültesi yok. Sağlıkta çok önemli hizmetler vermesine rağmen bu eksiklik dikkatimizi çekti. Bizim ‘eğitim’ sıfatımızın hakkını vermek anlamında, diş hekimi yetiştirmek, DUS(Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı)’tan öğrenci almak adına bir fakülte kurma yoluna çıktık. Bizim hastanemizi kullanarak, yeni bir diş hekimliği fakültesi 9 Eylül bünyesinde açılsın. Fakülte 9 Eylül Narlıdere yerleşkesinde olsun, hastanesi de bizim hastanemiz olsun. Bu durum gerçekleşirse İzmir’e büyük bir hizmet vermiş olacağız ve uzman sayımız bir anda 55-60’a çıkacak, kazanan İzmir olur diye düşündük. Bu fakülte olma durumu uzmanlarımızın özele gitmesinin de önüne geçecek. Hekimler için bir çekim oluşturacak. Hem çocuklarımızın okuyacağı bir fakülte oluşacak, hem de Ege ve Katip Çelebi’ye mahkumiyetinin önüne geçilmiş olacak. Ayrıca şöyle bir ek bilgi vereyim. Etrafımızdaki fakülte hastanelerinin hasta sayılarına baktığımız zaman biz hepsinin toplamanın 6 katı hastaya bakıyoruz. Bu ne demek biz her ay ortalama 45 bin hastaya bakıyoruz. Yani ortalama büyüklükteki bir ilçeyi komple tedavi ediyoruz demek. Bizim bu anlamda iki projemiz var önce fakültenin kurulması ardından da dev bir hastane projemiz var” dedi.


FÜZÜN VE ÖZKAN’DAN TAM DESTEK
‘Fakülte İçin 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’le birlikte dosya ve protokol hazırladık’ diyen Evcil “Biz kamu hastaneleri birliği olarak 9 Eylül Üniversitesiyle birlikte bir protokol hazırladık ve Sağlık hizmetleri genel müdürlüğüne gönderdik. Şu anda da orada imzada bekliyor. İmzadan olumlu sonuç geldiği taktirde hemen protokol imzalanacak ve YÖK’e gönderilecek. Burada Mehmet Bey’den söz aldık. YÖK süreciyle yakından ilgileneceğini söyledi. YÖK onayından sonra Bakanlar Kurulu’ndan geçmesi gerekiyor. Fakültenin yeri bile hazır. Onu da Mehmet Beyle konuştuk. Hastane projemiz için Nevvar Salih İşgören Vakfıyla görüşmelerimiz oldu. Hastane projemizi çok beğendiler ve yapmak istediklerini söylediler. Bu konu hakkında Ömer Bey’den söz aldık. Sağlık Bakanlığı’ndan gelecek onay sonrası işlerimizin büyük bir hızla ilerleyeceğini İzmir’e önce yeni bir fakülte, sonra yepyeni bir dev hastane kazandırmak için büyüklerimizin desteğiyle elimizden geleni yapacağız. Bu süreci İzmir Güney Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan’ın desteğiyle aşacağımız düşünüyorum. Her şey yolunda giderse İzmir Eğitim ve Diş Hastanesi 9 Eylül Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne kavuşmuş olacağız” dedi.



PENTAGON’A BENZER DİŞ HASTANESİ
‘Amerika’nın Pentagon binasına benzer altıgen bir temele oturan ve 6 kattan oluşan bir hastane projesi hazırladık’ diyen Evcil  projesi hazır olana hastane hakkında şunları söyledi “Giriş katında hem dental, hem de tıbbi marketler  olacak. Üst katta kafeteryası olacak. 5 kattan oluşacak diğer bölümlerde her katta hizmet veren 60 ünite bulunacak. Yani toplamda 300 ünitelik bir dev bir hastane olacak. İnteraktif ameliyathaneler olacak ve dünyanın her yerinde buradaki ameliyatlar canlı olarak izlenebilecek. Birkaç üzerine kurulmuş AR-GE laboratuvarları olacak. Teras katında bir restoranı olacak. Yani günümüzde albenisi olan alış veriş merkezleri gibi olacak. Yani buraya geldiğinizde hastane psikolojisine kapılmayacaksınız. Şurada bir çay içelim bile diyeceksiniz. Bu hastane için yer olarak önü deniz gören arkası ormanlık bir alan arıyoruz. Sözlerimizi aldık İzmir’e on yıllarca hizmet verecek bu tesisi İzmir’e kazandırmak istiyoruz. İzmir’e panaromik bir bakış açısıyla tedavi görebileceğiniz yaklaşık 400 ünitelik dev bir hastane İzmir’de bir sembol olsun istiyoruz. Nevvar Salih İşgören Vakfı bu projeyi gördü ve ‘yapmak istiyoruz’ dedi. Biz bu projeyi herkese sunduk. Kamu hastaneler birliği biliyor. Milletvekillerimiz Rifat Sait ve Nesrin Ulema Biliyor. Binali Bey’in danışmanlarına da sunduk, olumlu karşıladılar. Aziz Bey’le henüz bir görüşme imkanımız olmadı ” dedi.

TÜRKİYE’NİN TEK ÖZEL MAHKUM KLİNİĞİ
Hastane bünyesinde mahkumların daha rahat tedavi görmeleri amacıyla ayrı bir birim kurduk’ diyen Evcil “Mahkumlar tedavi görmek için hastanemize gelmek istiyorlar. Bu rakam arttıkça, onlara öteki gözüyle bakılmayan bir birim oluşturmak istedik. Bahçemizde bulunan bir binayı sırf onlara özel olarak düzenledik. Türkiye’ye bir ilk ve tekiz. Bu durumun ortaya çıkmasında Güney Sekterimiz Behzat Bey’in kapsamlı çalışması ve Savcılarla yapılan işbirliği sonucu ortaya çıktı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikkat polenler ölüme neden olabilir!
Manisa 8 Eylül Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Operatör Doktor Mehmet ...
Kahve Alzheimer riskini azaltabilir
Fransa'da yapılan araştırma, kahve düşkünlerini sevindirecek nitelikte. ...
Rodoplu: Parayla ilk yardım olmaz!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yumruklu saldırısına uğraması sonrasında ...
 
Kılıçdaroğlu’na ilk müdahale tartışma çıkardı!
Saldırıya uğrayan Kılıçdaroğlu’nun yüzüne şişmemesi için metal para bastırılması ...
TÜRKÖK'te Kızılay devrede
Yıllardır hayata geçmesi beklenen TÜRKÖK projesinde sona gelinmiş gibi ...
Flaş! Tam Gün Yasası’na AYM freni
Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda Tam Gün Yasası olarak bilinen düzenlemedeki ...
 
Kardeş kıskançlığı krize dönüşmesin!
Kardeş kıskançlığı, aileye yeni bir bebek katılmasının doğal bir sonucu. ...
İzmir’in ünlü doktoru yanıtladı: Kılıçdaroğlu para müdahalesi doğru mu?
İzmir’in tanınmış Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazan ...
'Seçim kondu' üreme sağlığı merkezi oldu!
Altındağ’da AK Partililer’in girişimleriyle, seçimden hemen önce törenle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva