HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Haziran 2012 Cuma - 09:27

İzmir’e aktarma dopingi: Hilal yola çıkıyor

Raylı sistemi rahatlatacak Hilal Aktarma İstasyonu için inşaat çalışmaları 10 Haziran Pazar sabahından itibaren başlıyor. İZBAN da, yolcuların sorun yaşamaması için eşzamanlı olarak Halkapınar-Alsancak arasında ring seferler yapacak. Yeni düzenlemeyle birlikte tren geliş aralıkları ve Aliağa-Cumaovası sefer süresi kısalacak, sefer sayıları ise artacak.

İzmir’e aktarma dopingi: Hilal yola çıkıyor

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi'nin, Hilal Aktarma İstasyonu inşaatı için düğmeye basması ve Halkapınar İstasyonu'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD'nin yürüttüğü iyileştirme ve genişletme çalışmalarına paralel olarak, İZBAN da sefer saatlerini yeniden düzenledi.
10 Haziran Pazar sabahından itibaren Cumaovası ve Aliağa'dan gelen trenler, Alsancak İstasyonu'na uğramayacak. Yolcular, Halkapınar İstasyonu'nda inerek Alsancak'a, yoğun saatlerde 10 dakika, yoğun saatler dışında 12 dakikada bir kalkacak ring trenlerle geçiş yapacak. Ringler, dolması durumunda bu süreleri de beklemeyerek yolcuların Alsancak'a aktarmasını sağlayacak. Alsancak'tan 10-12 dakikalık ring trenlerle gelen yolcular ise Halkapınar'da indikleri perondan Cumaovası ve Aliağa yönüne giden trenlere geçiş yapacak.
 
SEFER SAYISI ARTIYOR
Yeni düzenlemeyle tren geliş aralıkları kısalacak, Aliağa-Cumaova arasındaki süre 97 dakikadan 88 dakikaya düşecek ve sefer sayıları artacak. İZBAN'ın sefer sayısı günde 176'dan 192'ye çıkarken Aliağa trenlerinin sayısı 90'dan 102'ye yükselecek. Adnan Menderes Havalimanı'ndan Aliağa yönüne giden son trenin saatini, 23:24'ten 00:00'a çeken İZBAN, bu sayede İzmir'e havayoluyla gelen yolcuların, kentiçine ulaşımlarını daha da kolaylaştıracak.
 
5 DK'YA KADAR İNİYOR
İZBAN'ın yeni düzenlemesine göre, Cumaovası'ndan ilk tren saat 05.30'da kalkacak. 05.30-07.10 arasında 10 dakikada bir hareket edecek trenler, yolcu sayısının en yoğun olduğu saat 07.10-07.40 saatleri arasında 5 dakikaya kadar inen sıklıkta yolcu taşıyacak. Yoğun saatin geçilmesinin ardından 10-12 dakika aralığına geçecek olan trenler, bunu 21.45'e kadar sürdürecek. İZBAN trenleri, 21.45'ten sonra ortalama 24 dakikada bir geçiş yapacak.
 
DAHA HIZLI ULAŞIM
Aliağa yönünden gelen trenlerin kalkış aralıkları ortalama “25-35 dakikada bir”den, “20-24 dakikada bir”e kadar inecek. Gün içinde Aliağa'dan kalkan tren seti sayısı, 90'dan 102'ye çıkarken, yolcular daha hızlı bir şekilde ulaşım imkanına kavuşacak. İZBAN yetkilileri, uygulamanın Hilal Aktarma İstasyonu ve Halkapınar İstasyonu'ndaki çalışmaların sona ermesine kadar devam edeceğini açıkladı. Yeni uygulama, sürekli anonslar ve uyarı levhalarıyla da yolculara duyurulacak.
 
HİLAL AKTARMASI SİSTEMİ RAHATLATACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Hilal’de yapacağı yeni aktarma istasyonu sayesinde, İZBAN ile Metro’nun Halkapınar Aktarma İstasyonu’nda kesişmesinden dolayı yaşanan yolcu yoğunluğu büyük ölçüde azalacak. Hilal Banliyö İstasyonu’nun da Halkapınar gibi aktarma işlevi göreceği yeni düzenleme sonrasında, Üçyol yönünden metro ile gelen yolcular İZBAN’la Menderes yönüne aktarma yapabilmek için Alsancak’a girmek zorunda kalkmayacak. Menderes yönünden gelen yolcular da aynı şekilde Alsancak’a girmeden Hilal Aktarma İstasyonu’nu kullanarak metroya aktarma yaparak Üçyol yönüne gidebilecek.
Öte yandan, İzmir Banliyö Sistemi kapsamında daha önce vatandaşların emniyeti ve güvenliği açısından kapatılan Kahramanlar-Akıncılar hemzemin geçidinin bulunduğu noktaya karayolu alt geçidi yapılacak. Araçlar ve bölgede oturan vatandaşlar, karşıdan karşıya geçişler için bu alt geçidi kullanacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 8 Haziran 2012 Cuma 23:48

teşekkürler AZİZ BAŞKAN

Yorumu oyla      11      5  
Erdi 8 Haziran 2012 Cuma 21:21

Güzel bir gelişme büyükşehiri ilk defa destekliyorum en kısa zamanda hayata geçer inşallah...

Yorumu oyla      14      5  
Ahmet Türkan 8 Haziran 2012 Cuma 17:39

İzban'da iş çıkış saatlerinde süre 5 dakikaya düşerse çok büyük kolaylık olur. Bir şehirdeki ulaşımın niteliği raylı sistemle taşınan yolcu sayısıyla ölçülür. Teşekkürler Büyük Başkan.

Yorumu oyla      14      5  
izmirli rumuzlu çok bilmişe 8 Haziran 2012 Cuma 13:36

izban için yapılan istasyonları alt üst geçitleri babanmı yaptı izmirli rumuzlu yorumcu bu kadar biliyosun işte ihaleye çıkılıp yapacak şirkete yer verildi bile yani itiraz için geç kaldınız bu sefer başaramadınız ulaştırma bakanlığının yaptığı tekşey mevcut olan rayların bakımlarıdır raylarda 1800 lü yıllardan araştır gör izmirliyim diyorsun ama hiç inandırıcı değilsin

Yorumu oyla      22      5  
izmirli 8 Haziran 2012 Cuma 11:06

Bunu belediye yapacaksa hiç başlamasın.yandık desene 10 sene sürer.birileri mahkemeye versin bu işi engellesin.eyvah eyvah.

Yorumu oyla      15      27  
GÜROL KÜÇÜKGÖRÜR-MAVİŞEHİR MUHTARI 8 Haziran 2012 Cuma 10:25

KONAK YADA BORNOVA İSTİKAMETİNDEN GELİP DE AKTARMA İSTASYONLARINDA ZORLUK YAŞAMADAN KARŞIYAKA VEYA HAVAALANI İSTİKAMETİNE (VEYA TAM TERS İSTİKAMETLERE)KOLAYLIKLA GİDEBİLMEK BİZLERİ ÇOK MUTLU EDECEKTİR. TEŞEKKÜRLER AZİZ BEY

Yorumu oyla      30      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gördes suyu İzmir'e pahalıya patlayacak!
Gördes Barajı'nın kirlenmesini önlemek üzere çıkarılan Su Havzaları Koruma ...
Yeni Fuar Alanı ihalesine de itiraz var!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’de yapmayı planladığı geçtiğimiz ...
İzmir Paris’teki tarihi sunuma hazır
Paris'te yapılacak genel kurul için hazırlıklar tamamlandı. İzmir heyetine ...
 
Karabağlar’da halk oyunları ve spor şöleni
Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği Spor Okulları Şenliği, çocukların ...
İzmir’in sütü isim arıyor: Son gün
“Okul Sütü”nden sonra 0-5 yaş grubundaki 125 bin çocuğa süt dağıtmaya ...
Kocaoğlu tarihi davanın savcılarını neden şikayet etti?
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarihi dava öncesi belediyeye ...
 
Sındır: Doğanlar stat için en uygun yerdir
İzmir’de yeni stadyumun nereye yapılacağı tartışılırken Doğanlar’da Bornova ...
Karşıyakalı kadınlar çini ustalarına taş çıkardı
Karşıyaka Belediyesi hobi kurslarında yıl boyunca harikalar yaratan kursiyerler ...
Başkan Kocaoğlu’nun 650 binlik makam aracı sele teslim!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2012 model, yeni makam aracı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva