HABERLER>MAGAZİN
5 Şubat 2024 Pazartesi - 08:24

İzmir'deki ‘tiny house’ hayalleri otoparkta bitti!

Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili’nin İzmir Karaburun’daki Tiny House’ları, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın talimatıyla kaldırıldı.

İzmir deki ‘tiny house’ hayalleri otoparkta bitti!

Hürriyet'ten Mehmet Üstündağ'ın köşeyazısına göre; Çukur dizisinin ünlü oyuncuları Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili İzmir Karaburun'da ortak bir şekilde bir arsa alıp üzerine tiny house yerleştirdiler. Üç yakın arkadaş, aileleriyle birlikte burada keyifli hafta sonu kaçamakları yaptı ve doğanın tadını çıkardı.

Karaburun'da tiny house için var olan sıkı mevcuatlar ünlü oyuncular için kötü haberlere sebep oldu. Tiny house'lar mevzuatları yerine getiren Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın talimatı ile kaldırıldı.

Kararın ardından ünlü oyuncular taşınabilir küçük evleri yakın bir dostlarının İzmir’deki otoparkına taşımak zorunda kaldı.

MECLİS KARAR ALMIŞTI
Karaburun Belediyesi Meclis kararlarında tiny house için 'yasak' kararı çıkarmıştı. Belediye karara gerekçe olarak, kontrolsüz olarak gelişigüzel yerleştirilen tekerlekli küçük evlerin araziye ait kullanım kararlarına aykırı sonuç doğurduğu, çevre ve görüntü kirliliğine neden olduğunu ifade etmişti.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
Konuyla ilglili olarak Başkan Erdoğan imzalı belediye açıklaması yayımlandı. Yayımlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

Basında Hürriyet Gazetesi’nden Mehmet Üstündağ’ın yazısında yer alan ve haberlere konu olan, değerli sanatçılarımız Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili’nin ilçemizden satın aldıkları arsalarına yaptıkları “tiny house”un kaldırılması ile ilgili kamuoyunu tarafımızca bilgilendirme gereği doğmuştur.

Değerli oyuncularımızın yer aldığı ünlü dizi Çukur’da dile getirilen ve duvarlara yazılan o bilinen söz gibi: “olacak gibi değildi, olmadı da zaten!...” 

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen Karaburun Yarımadası, endemik bitki zenginliği ve özgün hayvan varlığıyla ülkemizin özel coğrafyalarındandır. 

Yerel yönetim uygulamaları ile ilgili tüm yasa, yönetmelik, uygulama mevzuatı; ilçemizin her bir ferdi için bağlayıcıdır.

Karaburun’da, Bakan, Başkan, Milletvekili ya da bu vasıflı isimlerin yakını olmak, sanatıyla toplumun önde gelen kişisi olmak; bu yasa ve mevzuatın bağlayıcı hükümleri karşısında imtiyazlı olma sonucunu doğurmamaktadır. 

Karaburun Belediye Meclisi kararıyla, kontrolsüz olarak gelişigüzel yerleştirilen ‘tiny house’ların araziye ait kullanım şartlarına aykırı sonuçlar doğurması, çevre ve görüntü kirliliği yaratması nedeniyle yasaklanması kamuoyunun malumudur.

Bu yasağın ihlali, cezai yükümlülükler doğurmakta; Belediye tarafından arazi sahiplerine imar mevzuatına aykırılık kapsamında arazi sahiplerinin kendi olanaklarıyla yıkım tebliğlerini ilgiliye bildirmesine neden olmaktadır.

Sanatçılarımızın arazisinde, tebliğimiz üzerine yıkımın-sökümün-tahliyenin kendileri tarafından gerçekleştirildiğini kamuoyuna önemle duyurur; kıymetli sanatçılarımızı “Çalışmadıkları yerden üzdüğümüz” için bizi anlamalarını; “Az dolaşalım dedik, kördüğüm olduk” dememelerini umarız! 
Karaburun ve Yarımadamızın doğasını, güzelliklerini; çocuklukları-gençlikleri bu coğrafyada geçen bizim gibiler karar noktalarında var olduğumuz sürece; korumaya, kollamaya ve yarınlara bir miras gibi taşımaya devam edeceğiz. 
Sınıfsız, imtiyazsız, kim ve ne olduğuna bakmadan Belediye mevzuatını herkese eşit uygulama konusunda yasaların bize yüklediği sorumlulukları unutmadan işimizi yapmaya devam edeceğiz. 
Değerli halkımıza saygıyla duyururuz. 

 
Tayland'da maymun istilası: Hayalet şehre dönüşecek
 
İhracatçıların Başkanı Eskinazi'den 'kur' çıkışı: Taleplere cevap veremez hale geldik!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
[email protected] 8 Şubat 2024 Perşembe 08:00

Başkan a bravo

Yorumu oyla      1      1  
karavancı 8 Şubat 2024 Perşembe 00:56

anayasaya aykırı mahkeke kararı var belediye suç işlemiş durumda. ayrıca ilkay girgin hakkında bir dünya dosya var önce kendisi kendisine ait tarım arazisine imar cıkartıp nasıl sattığını açıklasın. türkiyenin başka hiçbir yerinde bu düşmanlık yok.

Yorumu oyla      1      1  
Deniz. 7 Şubat 2024 Çarşamba 00:21

Yalandan is guzarlik gerisi adam kandirma. İnsaat yasak , tarla yasak , ormanlik alan yasak baska !!!! İllaki milyon dolarlar verdirerek milleti kaziklatacaklar.

Yorumu oyla      2      1  
Ayaz can 6 Şubat 2024 Salı 13:38

Hayri kardeşim arsa benim arabam artı yürüyen ev koymuşum ufak bişey tatil zamanları atsana geliyorum burda geçiriyorum kimene yani ne saçma sapan bişey doğayı korumaymis yapma ya doğa diye bişey mi kaldı ulkkede her yer beton olmus suzlerden birileri olsaydı eminim öyle kalırdı birakinda insanlar kendi aralarında yılda bir de olsa tatilini yapsın ağaç kesmiyor hayvan oldurmuyor bişey yapmıyor doğayı korumayla hiç bir ilgisi yoktur bu adaletsizliktir

Yorumu oyla      2      1  
Urlalı 6 Şubat 2024 Salı 10:12

Belediye konu hakkında meclis kararı almış, mesele bitmiş, yapılması gerekeni yapmış. Ipini koparan burda, yol kenarları gelenlerin arabalarından fırlattıkları çöpten geçilmiyor. Bahçemin önünden 2 günde bir bira kutusu, pet şişe, sigara paketi topluyorum. Yerli vatandaş insan baskısından bıkmış durumda...

Yorumu oyla      2      2  
Hasan 6 Şubat 2024 Salı 08:56

Modern dünyadan ne kadar uzak olduğumuz bu karardan belli. Batı''da trend olan bu yapılaşma türünün "çevreye zararlı" ilan edip görüntü kirliliğine neden olduğunu söylemek de ilginç olmuş. Bu yapıların hangi çevresel kritere göre zararlı olduğunu da söyleselermiş keşke. Yoksa asıl mesele tiny houseların imar mevzuatından muaf olup yerel yönetime rüsum, harç, vergi vb. ödeme zorunluluğunun olmaması mı?

Yorumu oyla      4      1  
Seyhan 6 Şubat 2024 Salı 01:00

Karaburun belediye başkanı suç duyurusunda bulunulması lazım plakalı taşıt kapsamında kendi tapulu arazisine kimse karışamaz başkan secilemeyince demek çevrecilik oynuyor bunlar yasa tanımaz çevreci tipler

Yorumu oyla      3      1  
Haluk Sargın 5 Şubat 2024 Pazartesi 13:37

Daha önce de aynı bld''ye karşı Mahkeme emsal kararı var. Eğer plaka var ise bld suç işlemiş olur...

Yorumu oyla      6      1  
sezarın hakkı sezara 5 Şubat 2024 Pazartesi 11:45

Karavan olarak plkayı aldılarsa hiç bir şey yapamazsınız. eğer öyleyse başkan kanuna aykırı hareket etmiş. büyük tazminat alırlar. hatta öyleki belediye haneye tecavüz etmiş sayılır. ammaaa karavan plakası alınmadıysa kaçak yapıya girer ve yıkım kararı çıkartılır. üstüne dünya ceza yerseniz.

Yorumu oyla      5      2  
Kskli 5 Şubat 2024 Pazartesi 10:50

Karavan Tiny Hause kaydi yok kuydu yok adresi yok iyi yapmis baskan tatil otelde yazlikta olur.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Bugünleri görseydi 'politika yapmak' ister miydi?
Mehmet KARABEL yazdı... Bugünleri görseydi 'politika yapmak' ister miydi?
Volkan Konak resti çekti
Karadeniz müziğinin başarılı sanatçılarından Volkan Konak, yaptığı açıklamada ...
Oyuncu Songül Öden anne oldu!
2020 yılında Arman Bıçakçı ile nikah masasına oturan Songül Öden'den güzel ...
 
Hakan Ural hakkında gözaltı iddiası
Magazin sunucusu Hakan Ural hakkında gözaltı kararı verildiği iddia edildi. ...
Yeşilçam'ın kötü adamı hayatını kaybetti
Türk Sineması'nın kötü adamı Hikmet Taşdemir, bir süredir tedavi gördüğü ...
Mustafa Keser, Alsancak'ta kaza yaptı
İzmir'in Konak ilçesinde ünlü sanatçı Mustafa Keser trafik kazası yaptı. ...
 
Buket Aydın, Şahan Gökbakar'ın eşini bel altı vurdu
Buket Aydın, kendisini taklit eden Şahan Gökbakar ve eşi Selin Ortaçlı'yı ...
Ata Demirer 3 yıl sonra seyirciyle buluşacak
Ata Demirer'e Taşkın Sabah yönetimindeki orkestra eşlik edecek
Defne Samyeli, yapay zeka dolandırıcılarının hedefi oldu
Dolandırıcılar, Defne Samyeli'nin daha önce yayınladığı bir videosundaki ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva