HABERLER>GÜNCEL
13 Eylül 2018 Perşembe - 10:57

İzmir'deki 'şarbonlu gemi' iddiası için Bakanlık'tan açıklama!

İstanbul açıklarında bir süre bekleyen ve şarbon hastalığı taşıyan büyükbaş hayvanların tutulduğu iddia edilen Panama bandıralı Rahmeh adlı gemi için İspanya'ya gideceğini söylemesinin ardından geminin Çeşme'ye gittiği iddia edildi. OKonu ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı açıklama yaptı.

İzmir deki  şarbonlu gemi  iddiası için Bakanlık tan açıklama!

6 Eylül’de İstanbul’dan ayrılıp Akdeniz’e açılan 134 metre uzunluk, 11 bin 947 grostonluk olan, hayvan taşımacılığında kullanılan gemi 'Rahmeh', Doğu Akdeniz’de dört gün boyunca hiçbir limana yanaşmadan hareket ettikten sonra tekrar Ege’ye dümen kırdı. Dün Güney Ege sularında bulunduğu tespit edilen ve varış limanı İspanya olduğu basında yer alan, içinde şarbon hastalığı taşıdığı iddia edilen büyükbaş hayvan bulunduğu iddia edilen geminin, tekrardan kuzeye yönelip bugün sabah saatlerinde Çeşme'nin Çiftlik Mahallesi açıklarında demirlemesi dikkat çekti. Ancak, gerçek kısa bir süre sonra ortaya çıktı. Geminin personel ve yedek parça temini için Çeşme'de demirlediği öğrenildi.

- İZMİR DÜN BU OLAYI KONUŞMUŞTU: O GEMİ DEMİR ALDI!

DOKTOR ÇIKACAK, RAPOR HAZIRLAYACAK
Gemiye ilk olarak Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nden bir doktorun çıkacağı ve vereceği rapora göre de Çeşme Liman Başkanlığı'nın geminin personel ve yedek parça talebini değerlendireceği bildirildi.

Gemide 'şarbon hastalığı taşıyan büyükbaş hayvan bulunduğu' iddiaları ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada bunun asılsız olduğu belirtilip, "Haberlere konu edinilen gemi, daha önce hayvan taşımacılığında kullanılmış olup, 20 Ağustos 2018 tarihinde boşaltılmıştır. Hayvan taşımacılığında kullanılan her araçta olduğu gibi, bahse konu olan gemide de koku vakası görülmüştür. Yayılan koku ve sineklenme gibi rahatsızlıklar için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ekipleri tarafından ilaçlama ve temizlik gibi rutin işlemler gerçekleştirilmiştir. Söz konusu gemi sefer talimatının hazırlanmasının ardından Marmara Denizi'ni terkederek İspanya’ya doğru hareket edecektir" denilmişti.

BAKANLIKTAN GEMİ AÇIKLAMASI
Tarım ve Oman Bakanlığı tarafından ise yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bahsi geçen geminin rotası Cebelitarık Boğazı'dır. Gemi Çeşme civarında uluslararası sularda motor arızası sebebi ile Çeşme Liman Başkanlığı'ndan makine parçası temini için izin istemiştir. Bu sebepten boş olan gemi için rutin prosedürler gereği liman başkanlığınca Çeşme Hudutlar Merkez Sağlık Denetleme Merkez Tabipliğinden sağlık kontrolü yapılması istenmiştir. Sağlık personeli tarafından bugün uluslararası sularda gemiye çıkılacak ve gemi personelinin sağlık yönünden kontrolü yapılacaktır. Sağlık personelinin uygun raporu vermesi doğrultusunda yine geminin uluslararası sularda ikmali ve arızası giderilecektir. Anlaşılacağı üzere gemi ile alakalı bütün iş ve işlemler uluslararası sularda yapılmaktadır ve geminin Çeşme Limanı'na yanaşma ve demirleme gibi bir talebi bulunmamaktadır" denildi.

İDDİA MECLİS'E TAŞINDI
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan iddiaları Meclis'e taşıdı. Bakan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlaması üzerine soru önergesi verdi. Bakan önergesinde şunları belirtti:

"İstanbul’da Ahırkapı açıklarında 20 gün kadar bekleyen gemi, şarbon hastalığı iddialarıyla gündeme gelmesinin ardından, 6 Eylül günü İstanbul’dan ayrılmış, Akdeniz’de dört gün boyunca hiçbir limana yanaşmadan hareket ettikten sonra Ege’ye dümen kırmıştır. Bugün sabah saatlerinde Çeşme açıklarında demirleyen geminin tek bir personeli almak için geldiği bildirildiği ifade edilirken; şarbon hastalığı olan hayvanları taşıdığı iddia edilen geminin Türkiye sınırlarında bulunması toplumda endişe ve paniğe sebep olmuştur. Bu bağlamda;

1 – Şarbon hastalığı olan hayvanları taşıdığı iddia edilen Rahmeh adlı geminin, İspanya’ya gideceğini açıklamanıza rağmen, İstanbul’dan ayrılarak Akdeniz’de hiçbir limana yanaşmadan rotasını yeniden ülkemize çevirmesinin sebebi nedir?

2 – Şarbon hastalığı olan hayvanları taşıdığı iddia edilen Rahmeh adlı geminin Ege’de/Çeşme’de ne işi vardır? Gemi ne zaman ülkemizden ayrılacaktır?" (DHA, Haber Merkezi)

 
CHP Kadın Kolları'ndan çağrı: İzmir'de 15 ilçeye kadın aday!
 
Soma Davası İzmir'e taşındı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Eylül 2018 Cuma 08:46

Bu pislik gemilerin hala sularımızda dolaşması bile şarbonun bulaşması için yeterli. Parçayı gitsin başka ülkeden alsın. Bu ne aymazlık arkadaş. Dönüp dolaşıp ülkemize geliyor. Uluslararası sularmış. Orada balıkçılarımız balık avlıyor.

Yorumu oyla      14      5  
İzmirli 14 Eylül 2018 Cuma 08:23

Tarım bakanımızın açıklaması gemide hayvan yok 15 gün önce boşaltılmış????Peki nereye boşaltılmış acaba...Gemi pislikten ve sinekten geçilmiyormuş.

Yorumu oyla      12      5  
TC Uğur ince 14 Eylül 2018 Cuma 01:15

Bir sürü sahtekarlık dönüyor bizlere ALLAH(CC) ACISIN

Yorumu oyla      11      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 13 Eylül 2018 Perşembe 16:52

Gemi veya "gemicik" mi gördün, kaç... Aynen.

Yorumu oyla      12      5  
Mesude Öney 13 Eylül 2018 Perşembe 14:15

Güvensizlik kötü bir duygu. İyiki duyarlı vekillerimiz var da takip ediyorlar

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de dehşet: Herkes kaza sandı, cinayet çıktı!
İzmir'in Bornova ilçesinde, park halindeki çekiciye çarparak durabilen ...
Dikili'de kaçak göçmen operasyonu: 46 gözaltı
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında, yasa dışı yollardan Midilli Adası'na ...
İzmir'de feci iş kazası: İlk iş gününde can verdi
İzmir'in Bayındır ilçesinde, beton mikserin içinde temizlik yapan işçi ...
 
İzmir'de havalimanında terör gözaltısı!
Terör örgütü PKK lehine Avusturya'da faaliyet gösteren derneklerde sorumlu ...
Kazada ölen 9 aylık hamile kadın ve bebeği toprağa verildi
İzmr'in Konak ilçesinde, doğum sancısı başlayınca eşi tarafından hastaneye ...
Saat değişikliğine son! AB'den tek saat teklifi!...
AB Komisyonu, üye ülkelerde yaz ve kış aylarında saat değişikliği yapılmamasını teklif etti.
 
Bombalı paket yollamıştı: Sebebi ortaya çıktı!
İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi, babası Osman Kurdaş'a yolladığı ...
Anadolu Üniversitesi açıköğretim kayıtları başladı
Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ilk kayıt işlemleri 3 Eylül'de başlamıştı. Kayıt ...
Başkan Kocaoğlu’ndan flaş çıkış: CHP, İzmir’de ön seçim mi uygulayacak?
Yeni dönem için adaylık kararını 1 Ekim’de açıklayacak olan İzmir Büyükşehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva