HABERLER>GÜNCEL
12 Temmuz 2017 Çarşamba - 12:24

İzmir’deki iğrenç olayda savcı ne ceza istedi?

İzmir'in Çiğli ilçesinde, evden kaçan şizofreni hastası genç kıza tecavüz ettiği ve para karşılığı başka erkeklere sattığı iddia edilen 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir’deki iğrenç olayda savcı ne ceza istedi?

EGEDESONSÖZ- İzmir'in Çiğli ilçesinde, evden kaçan şizofreni hastası genç kıza tecavüz ettiği ve para karşılığı başka erkeklere sattığı iddia edilen 2 sanığın yargılanmasına devam edildi. Savcı verdiği mütalaasında sanıklara 'Çocuğa cinsel istismar' suçundan 12 yıldan az olmamak üzere, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan 7 yıl hapsini talep etti.

Karşıyaka Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanıklar A.K (54), T.S (30), sanık T.S.'nin avukatı, mağdur kadın A.A.'nın avukatı Sibel Önder ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı. Sanık A.K.'nın avukatı mazeret bildirmeden duruşmaya gelmediği görüldü. Duruşma savcısı verdiği mütalaasında, sanıklar A.K. ve T.S. hakkında 'Çocuğa Cinsel istismar' suçundan 12 yıldan az olmamak üzere ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan 7 yıl hapis cezası talep etti. Sanıklar T.S. ve A.K. sözlü savunma yapmazken savunmalarını yazılı olarak mahkeme heyetine sundu. Mahkeme heyeti sanık A,K.'nın avukatının mazeret bildirmeden gelmediğini, gelecek celse mutlak suretle duruşmada hazır olunması için bilgilendirilmesine karar verip eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı Ekim ayına erteledi. Duruşma sonrası, Kadın Cinayetleri Platformu üyeleri ve mağdurun avukatı Sibel Önder basın açıklaması yaptı.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Ailesiyle birlikte Güneydoğu'dan İzmir'e yerleşen 22 yaşındaki şizofreni hastası A.A., bir süre sonra ailesi tarafından iddiaya göre 'kendine ve başkasına zarar vermemesi için' evin bir odasına kapatarak zincirle bağlandı. Genç kız A.A., geçtiğimiz 8 Eylül günü, bağlı olduğu zincirlerinden kurtulup evden kaçtı. Aile, evden kaçan ve kayıplara karışan kızları A.A. için polise kayıp başvurusunda bulundu. A.A. evlerinin yakınında ayağında zincirle yolda yürürken kamyon şoförlüğü yapan A.K. (54) ve T.S. (30) ile karşılaştı. Yardım etmek istediklerini söyleyen A.K. ve T.S., iddiaya göre genç kızı Çiğli'de bulunan evlerine götürerek tecavüz etti. Şüpheliler 2 gün boyunca zorla evde tuttukları A.A.'yı para karşılığı başka erkeklere de pazarladı. Günlerce tecavüze uğrayan genç kız, A.K. ile T.S.'nin evde olmadığı sırada pencereden bağırarak yardım istedi. Çevredekilerin yardım çığlını duyması ile durum polise bildirildi. İhbar üzerine eve giden polis, A.A.’yı yarı baygın ve çıplak halde buldu. Suçlamaları reddeden A.K. ve T.S. tutuklandı. Genç kız A.A.’nın Adli Tıp Kurumunda yapılan muayenesinde, travma yaşadığı ve ruh sağlığının bozulduğu belirlenirken kızın vücudunda 3 ayrı sperm bulundu.

GENÇ KIZ KORUMA ALTINA ALINDI
Polis ekipleri kurtardıkları A.A.’yı, ailesine teslim etmek istedi. Ancak aile üyelerinden biri, Güneydoğu'daki ağabeylerinin ‘Namusumuz kirlendi’ diyerek 'infaz' kararı aldığını ve İzmir'e gelme planı yaptığını söyledi. A.A.'nın İzmir'de yaşayan hasta babası da bu karara karşı çıktığını belirterek, kızının koruma altına alınmasını istedi. A.A. koruma altına alınarak başka bir ile götürüldü. Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı.

 
FETÖ'nün medya yapılanmasına operasyon
 
Karşıyaka'nın yeni teknik direktörü belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ'nün medya yapılanmasına operasyon
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ...
İşte Ramazan'da sigara dayağının cezası!
Ramazanda sigara içen gence yumruk atma davasında karar verildi. Şüpheli ...
Canan Karatay'dan domates uyarısı!
Ekmek ve şeker tüketimine savaş açan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez domatesi mercek altına aldı.
 
İzmir'de teröre baskın: 15 Temmuz'u kana bulayacaklardı!
İzmir'de 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yapılacak anma törenleri ...
ByLock kullanan gazetecilerin listesi açıklandı: İzmir’den kimler var?
FETÖ'nün gizli iletişim programı "ByLock" kullananlara ile ilgili yeni ...
Bornova'da Srebrinca Soykırımı’nın kurbanları anıldı
Avrupa’nın ortasında Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde 22 yıl önce yaşanan ...
 
Ödemiş’te 15 Temmuz Şehitleri unutulmadı
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü programı etkinlikleri ...
Arabalı vapur iskeleye çarptı!
Balıkesir'in Marmara ilçesinde arabalı vapur iskeleye çarptı.
Üniversite adaylarının gözü bu fuarda!
2017 Tercih Döneminde 6. sı gerçekleştirilecek Ünitercih Üniversite Tercih ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva