HABERLER>GÜNCEL
12 Temmuz 2017 Çarşamba - 12:10

İşte Ramazan'da sigara dayağının cezası!

Ramazanda sigara içen gence yumruk atma davasında karar verildi. Şüpheli "kasten yaralama" dan suçlu bulundu. 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İşte Ramazan da sigara dayağının cezası!

İstanbul Fatih'te geçen yıl ramazan ayında sigara içtiği gerekçesiyle Gökay Çetin'e yumruk attığı ve şuurunun kaybolmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan Ufuk Tekel, "kasten yaralama" suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesindeki üçüncü duruşmaya tutuksuz sanık Ufuk Tekel katıldı. Müdahil Gökay Çetin'i ise avukatı temsil etti. 

Duruşmada, dava konusu olayla ilgili güvenlik kamerası görüntüleri izlendi. Ses olmayan görüntülere göre, "bir araca yaslanarak bekleyen ve sigara içen Gökay Çetin'e, motosikletiyle aynı yere gelen, yanında eşi olan sanık Ufuk Tekel'in, motosikletini park edip bir süre konuştuktan sonra yumrukla saldırdığı, Çetin'in yumruğun etkisiyle bayılıp yere düştüğü, sanık Tekel'in saldırdığı kişiye daha sonra ilk yardım müdahalesinde bulunduğunun görüldüğü" belirtilerek, görüntü çözümü tutanağa geçirildi. 

Beyanı sorulan müdahil avukatı Efkan Bolaç, görüntülerin açık olduğunu anlatarak, "Sanık savunmasında müvekkilinin yüzüne sigara üflediğinden bahsetmiştir oysa görüntülerde böyle bir durum yok" dedi. 

"ÖLDÜRME KASTIM OLSA YARDIM ETMEZDİM"

Söz alan sanık Ufuk Tekel ise, "Görüntülerde yer alan kişi benim, arkamda oturan kişi de eşimdir. Görüntülerde sigara dumanının yüzüme geldiği açık şekilde görülüyor. Bana yakın olan müdahilin sigara dumanı ve kokusunu çok net hissettim. Tütün içtiği için kokusu daha rahatsız ediciydi. Bu nedenle kendisini uyardım. Küfürle karşılık verince bir anlık sinirle bir sefer vurdum" şeklinde savunma yaptı.

Müdahil avukatı Bolaç, "sanığın poliste oruçlu olduğunu ve bu nedenle rahatsız olduğunu' beyan ettiğini ve kasten öldürme amacıyla müvekkiline vurduğunu" beyan ettti.

Tekrar söz alan sanık Tekel ise, "Ben müdahile sırf ramazan günü sigara içtiği için vurmadım. Bu nedenle üzerime atılı 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçunu kabul etmiyorum. Böyle bir suç işlemiş olsaydım, o gün kim sigara içmişse hepsine vurmam lazımdı. Öldürme kastım yoktur. Öyle olsa, ilk yardım eden kişi olmazdım. Kasten yaralama suçunu kabul ediyorum ancak bunu da müdahilin bana hakaret etmesi nedeniyle, haksız tahrik altında yaptım. 

"DAVANIN KONUSU İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ"

Sanığın avukatı Ümit Öcal da müvekkilinin "kasten yaralama" suçunu ağır tahrik altında işlediğini belirterek, beraatine veya hakkında verilecek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini talep etti. Öcal, "Müvekkilim bir anlık infiale gelip vurmuştur. İddianamede yer alan 'inanç özgürlüğünü engelleme' dava konusu değildir" dedi. 

Hakim Bekir Nabi Çelen ise, "Davanın basbayağı konusu bu. Medya özellikle bunu takip ediyor" diye konuştu. 

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, sanık Ufuk Tekel'in, "mağdurun yaşamını tehlikeye sokacak şekilde kasten yaralama" suçundan 4 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmederken, müdahilin haksız tahrik oluşturan sözlerinin meydana getirdiği hiddetin etkisini dikkate alarak bu cezayı 1/3 indirimle 2 yıl 8 ay hapse çevirdi.

Sanık Tekel'in sabıkasızlığı, samimi beyanları, yardımcı olması, pişmanlığını yansıtan savunması ve fiilden sonraki davranışlarını da göz önüne alan mahkeme, 1/6 indirimle sanığın 2 yıl 2 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı. 

"İNANÇ HÜRRİYETİNİ ENGELLEME" SUÇUNDAN BERAAT

Mahkeme sanığın, üzerine atılı, "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan ise, unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat hükmü kurdu. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Fatih'te geçen yıl ramazan ayında sokakta sigara içen müşteki Gökay Çetin'e yumruk atıp şuurunun kaybolmasına neden olan sanık Ufuk Tekel'in "hayati tehlike geçirtecek şekilde kasten yaralama" ve ''İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme'' suçlarından cezalandırılması talep ediliyordu. (AA)

 
Canan Karatay'dan domates uyarısı!
 
FETÖ'nün medya yapılanmasına operasyon
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Canan Karatay'dan domates uyarısı!
Ekmek ve şeker tüketimine savaş açan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez domatesi mercek altına aldı.
İzmir'de teröre baskın: 15 Temmuz'u kana bulayacaklardı!
İzmir'de 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yapılacak anma törenleri ...
ByLock kullanan gazetecilerin listesi açıklandı: İzmir’den kimler var?
FETÖ'nün gizli iletişim programı "ByLock" kullananlara ile ilgili yeni ...
 
Bornova'da Srebrinca Soykırımı’nın kurbanları anıldı
Avrupa’nın ortasında Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde 22 yıl önce yaşanan ...
Ödemiş’te 15 Temmuz Şehitleri unutulmadı
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü programı etkinlikleri ...
Arabalı vapur iskeleye çarptı!
Balıkesir'in Marmara ilçesinde arabalı vapur iskeleye çarptı.
 
Üniversite adaylarının gözü bu fuarda!
2017 Tercih Döneminde 6. sı gerçekleştirilecek Ünitercih Üniversite Tercih ...
Bunaltan sıcakların nedeni: Esmiyor, çünkü...
Meteoroloji uzmanı Ahmet Köse, "Şehirleşmenin tesiriyle 38 derece olan ...
İzmirli gençler uyuşturucuya savaş açtı!
İzmir’de uyuşturucuya karşı savaş açan bir grup genç tarafından kurulan ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva