HABERLER>SAĞLIK
27 Mart 2018 Salı - 14:09

İzmir'de sendikalar arası savaş: ‘Hodri meydan’a hodri meydan!

Türk Sağlık Sen’li Doğruyol, kendisine ‘hodri meydan’ diyen Sağlık Sen’li Özdemir’e seslendi. Doğruyol, “Tutanak yanımızdadır. Bilgi yoksunu hikâyelerle açıklama yapan şahıs bizden evrak ve bilgi alabilir. İstediğin yerde, istediğin zaman diliminde, istediğin yayın kuruluşunda hodri meydan" dedi.

İzmir de sendikalar arası savaş: ‘Hodri meydan’a hodri meydan!

EGEDESONSÖZ- Türk Sağlık Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Sağlık Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir’in geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği basın açıklamasına cevap verdi.

Özdemir, Kiraz Devlet Hastanesi’ndeki olaylar hakkında açıklama yapmış ve Türk Sağlık Sen İzmir Şubesi’ne ‘Hodri Meydan’ demişti.

Kiraz’da, hastanede yaşanan darp olayı iki sendikayı karşı karşıya getirdi. Doğruyol sağlık çalışanına yönelik şiddete her zaman karşı olduklarını belirtirken, ‘hele sağlık çalışanının sağlık çalışanına şiddetine tümden karşıyız’ dedi.

‘HODRİ MEYDAN’ DİYEN MEYDANA ÇIKSIN
Doğruyol’un açıklamaları şu şekilde:

‘Hodri Meydan’ diyen meydana çıksın; sendikacılıktan bihaber olan sözde sendikacılar yetkili oldukları 2009 yılından bu güne dek, mevcut hükümete Hodri Meydan diyemediklerinden dolayı, duruşuyla, faaliyetleriyle, icraatlarıyla kurulduğu yıl olan 1992 yılından bu yana çizgisinde zerre sapma olmayan Türk Sağlık Sen’e ve Şube Başkanı olarak şahsıma Sağlık Sen Şube Başkanı Ekrem Özdemir Hodri Meydan demiş;

Bize hodri meydan demenize gerek yok. Biz zaten 7 gün 24 saat meydanlardayız. Siz evinizde keyif çatarken pek çok idareci sizin adınıza tehditle vaatle sendikacılık yaparken biz zaten meydanlardayız.

Sizin gündeminizde memurların sakalı, kravatı varken, bizim gündemimizde 657 sayılı devlet memurları kanunu değişikliği memurun güvencesinin kaldırılmaması, yıpranma payı, sağlıkta şiddet, ek ödemelerin emekliliğe yansıması vb. pek çok konu var.

YÜZDE 17 ZAM VERİLİRKEN YÜZDE 7 BUÇUĞA İMZA ATAN SİZİN SENDİKANIZ

2009 yılından bu güne, yetkili olduğunuz 9 yıl içinde memura verilen yüzde 5’lik yüzde 7 buçukluk zamlar ortada. 2014 yılında hükümetin teklifinden daha az maaş zammını imza atan, toplu sözleşmede enflasyon farkını unutan, 2018 yılı için kamu işçisine ortalama yüzde 17 zam verilirken memura yüzde 7 buçukluk zamma imza atan sizin sendikanız. Her toplu sözleşmeyi mutabakatla imzalayan, toplu sözleşmeyi yüksek hakem kuruluna bile götürmeyi cesaret edemeyen sizin sendikanız. Her 14 Mart Tıp Bayramı’nda müjdeleri sıralayıp, çalışanları ümitlendiren, 2014 yılında yıpranmayı aldık diye afiş bastıran bu güne dek yıpranmayı alamayan sizin sendikanız.

MEMUR SEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEKTİR
Sözde Ergenekon Terör örgütü sürecinde biz Türkiye Kamu Sen olarak, insanların suçunun sabit olmadığını hukukun üstünlüğü ilkesinin korunması gerektiğini ifade ederken; Türkiye Kamu Sen mensupları için bunlar Ergenekoncu diye ortalıkta gezen yine siz. Çözüm sürecinin yanlış olduğunu ifade eden biz, Genel başkanı akil adam olup, Anadolu’yu karış karış gezip, Türk Bayrağını provakatif eylem aracı diye toplantı salonlarına almayan yine sizin genel başkanınız.

Hodri meydan derken bile bazı idarecilerle görüntü veren siz,  hodri meydan deyip, ortalıktan kaybolan siz, her zaman meydanlarda olan biz.  Biliniz ki Memur Sen sendikacılık anlamında Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Sendikalar siyasi iktidarların emir eri olmak için değil, çalışanların hak ve menfaatlerini korumak, savunmak için vardır.

Hodri meydan;

22 Yıllık sendikal hayatımda hiçbir zaman elimde belge olmadan konuşmadım. Konuşmam da. Geçmişte de böyleydi, bugün de böyle. Emin olun ki yarın da böyle olacak. Cesaretiniz var ise yapılan açıklamaları yargıya taşırsınız.  Ödemiş Devlet Hastanesi Yönetim Kurulu üyenizle ilgili yapmış olduğumuz açıklamayı hem teyit ettiniz. Hem de yargıya götürmeyi cesaret edemediniz. Bu ne yaman çelişkidir? Kiraz Devlet Hastanesindeki yaşanan olay, ilgili tutanak ve kamera kayıtları üzerinden dile getirilmiştir. Darp değil, darp girişimi olduğu ifade edilmiştir. Asıl kanıtlara dayanmayan, hikâyeler üzerinden açıklama yapan Ekrem Özdemir’in ta kendisidir.

Biz sağlık çalışanlarına küfreden bir başhekim muavini arkadaşa sahip çıkmadık. Sebep ne olursa olsun hiçbir memurun bir başka memura küfür etmesinin doğru olmadığını ilgili arkadaşımıza ilettik ilk etapta özür dilemesinin uygun olacağını söyledik ve arkadaşımız hatasını anladı ilgili arkadaşlarımızdan özür diledi. Biz ilgili şahıs gibi “o koltuğu bırak git” gibi haddini aşan ifadeler kullanmadık. Kullanmayız da.

Devletin imkânlarını hiçbir zaman kişisel çıkarlarım için kullanmadım. Kullanmamda. Bu güne dek şahsım ya da yakınlarım adına hiçbir ambulans talebim olmamıştır. Olabilir miydi? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir vatandaşı olarak elbette olabilirdi.  Ama olmadı.  Müfteri iddiasını ispatla mükelleftir.

112 deki usulsüz çapraz görevlendirmelerden dolayı kamu zararı oluştuğu doğrudur. Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürümüz Sayın Bediha Salnur ve ilgili arkadaşlarla görüştük, bilgi verdik. Konunun takipçisiyiz. Düzelmediği takdirde konuyla ilgili yargıya ve Sayıştay’a başvurumuz olacaktır. Bu tehdit değildir. Her kamu görevlisi Devletin ve Milletin çıkarlarını korumak zorundadır. Bizde “bizim ilkemiz önce ülkemiz”  düsturuyla görevimizi gururla yerine getireceğiz.

Bir 112 istasyonuna seçilen kişi sorumlu değil, seçilmeyen, 7’ye 4 oylamayı kaybeden şahıs istasyon sorumlusu olmuştur. Tutanak yanımızdadır. Bilgi yoksunu hikâyelerle açıklama yapan şahıs bizden evrak ve bilgi alabilir.

Bu güne dek tüm iletişimde olduğum AK Parti Milletvekillerim bilir ki, hiçbir zaman “bende sizdenim” diye bir ibare kullanmamışımdır. Kullanmamda. Şahsım olarak bölücüler hariç, her türlü siyasi görüşü içinde barındıran bir sendikanın hasbelkader başkanlığını yapıyorum. Ve bu güne dek hiçbir üyemizin siyasi görüşü bizi bağlamamıştır. Kırmızı çizgimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve bütünlüğü içerisinde olmasıdır.

İspatı olmayan hikâyeleri gerçekmiş gibi dillendirmek, gerçeklerden uzak ömrü hikâyelerle geçmiş kişilerin yapabileceği bir durumdur.

Biliniz ki; adaletten, liyakatten, birlik beraberlikten bahsedecek en son sivil toplum kuruluşu sizin mensubu olduğunuz sendikadır. Pek çok kez siyasilerin yetki alanına girip, liyakatsiz pek çok atamaya sebep olmaktasınız. Son zamanlarda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sıkça dillendirdiği liyakat esasını kamu kurumlarında bozan, en büyük paralel yapı Sağlık Sen sendikasıdır. 81 İldeki tüm şube başkanlarımızdan aynı bilgiler gelmektedir.

Daha önce bir bir yönetim kurulu üyenizden tazminat kazanmış ve şehitlerimiz için lokma döktürmüştük.  Kiraz Devlet Hastanesinde yaptığınız açıklama hiçbir ispata dayanmayan afaki açıklamadır. Açıklamada kullandığınız ifadelerde yer alan; hakaret, iftira, itham ve kötü sözlerle ilgili avukatım gerekli girişimlerde bulunmuştur.

Diyorum ki;  İstediğin yerde, istediğin zaman diliminde, istediğin yayın kuruluşunda hodri meydan…

 
Karşıyaka yeniden Atatürk'e döndü
 
Fiyatı dudak uçuklatıyor: Pazarda gramla satılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Ünversitesi, Türkiye'de ilke imza attı!
Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi’nden 5 anabilim dalı ve Diş Hekimliği ...
Sürekli kaşınan İzmirli genç, kendisini eve kapattı
Seferihisar ilçesinde yaşayan Bengül Üstün (57), 'Alagille sendromu' teşhisi ...
Bornovalılara Alzheimer anlatıldı
Bornova Belediyesi  ve Denizliler Deneği işbirliği ile 18-24 Mart Yaşlılara ...
 
İzmir'de sağlık skandalı! 6 ay sonra fark ettiler
İzmir'de karın ağrısıyla hastaneye giden kadının sancılarının 6 ay önce ...
Küçük Menderes'e şifa dağıtacak: Kurdelayı Başbakan kesecek
Ödemiş ilçesinde yaptırılan 300 yataklı Ödemiş Devlet Hastanesi'nin açılışının ...
Kanser hastasına geleneksel reçete!
Sağlık Bakanlığı, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını yaygınlaştırarak ...
 
Uzmanlar 'bol bol su için' uyarısında bulunuyordu ama...
Su konusunda doğru bildiğimiz yanlışlar neler, ne kadar su tüketmeliyiz, ...
Sağlık Bakanlığı'ndan Deniz Baykal açıklaması
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin GATA'dan ...
SGK, 5 kanser ilacını ödeme listesine aldı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Altuzan, Xgeva, Mozobil, Opdivo ve Revlimid ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva