HABERLER>GÜNCEL
11 Mayıs 2018 Cuma - 11:00

İzmir'de şehitler için anlamlı etkinlik

Geleneksel hale gelen 15 Temmuz İstiklal Şehitleri Kupası Turnuvaları Ödül Töreni, Bornova Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

İzmir de şehitler için anlamlı etkinlik

15 Temmuz 2015 tarihinin anlam ve önemini İmam Hatip Okullarına anlamlı bir şekilde öğretebilmek ve sporun barış, kardeşlik birlik ve beraberlik olduğunu gösterebilmek için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Bölümü tarafından 15 Temmuz İstiklal Şehitleri Spor Turnuvaları düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi; düzenlenen turnuvalarda emeği geçenlere teşekkür ederek; Geçmişimize sahip çıkarak ders almalıyız ki geleceğe sağlam adımlarla yürüyebilelim. Bizim topraklarımızın suyu serttir. İçinde vatan haini barındırmaz.  Ülkemize yapılan hain saldırıda bunu gördük ve yaşadık.  Bizlere bu toprakları emanet edenlerin mirası en kutsal mirasımızdır. Öğrencilerimizin bu emanete sahip çıkıyor olduğunu görmek bizleri çok bahtiyar etti” diyerek şehitlerin anısına sahip çıkan herkese minnet duyduğunu belirtti.

15 Temmuz 2016 tarihinin önemini imam hatip okullarına anlamlı bir şekilde öğretebilmek ve sporun barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik olduğunu gösterebilmek için İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Hizmetleri Bölümü tarafından 15 Temmuz İstiklal Şehitleri Spor Turnuvaları düzenlendi. Geleneksel hale getirilen 15 Temmuz İstiklal Şehitleri Kupası Turnuvaları Ödül Töreni, Bornova Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapıldı.

Turnuvalara 87 futbol takımı, 42 masa tenisi takımı ve 13 voleybol takımı olmak üzere toplamda 142 okul takımından 1168 sporcu öğrencimiz katıldı. Masa tenisi imam hatip ortaokulu erkek takımlarında Karabağlar İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesindeki imam hatip ortaokulu, masa tenisi imam hatip ortaokulu kız takımlarında Bergama Şehit Üsteğmen Cemil Canan Çiçek İmam Hatip Ortaokulu,  masa tenisi imam hatip lisesi erkek takımlarında Karabağlar İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi, masa tenisi imam hatip lisesi kız takımlarında Karşıyaka Sakize Lahur Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Voleybol dalında ise birinciliği Kemalpaşa Şehit Halil Kantarcı Anadolu İmam Hatip Lisesi aldı.

Dereceye giren takımlara madalyaları, kupaları ve katılım belgeleri, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yılmaz, Bornova İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Şahin ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri tarafından verildi.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Vargeloğlu, “Bugün, burada dereceye giren okul takımlarımıza madalya ve kupalarını vermek için toplanmış bulunuyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz 15 Temmuz İstiklal Şehitleri Kupası turnuva maçlarını ilçelerimizde imam hatip okulları arasında yaptık. 15 Temmuz 2016 tarihinin önemini imam hatip okullarımıza anlamlı bir şekilde öğretebilmek adına bu turnuvayı düzenledik. Sporun birleştirici gücünü, barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik olduğunu hep birlikte idrak ettik. Bu tür faaliyetleri 15 Temmuz’u hatırlatmak için değil, unutturmamak için yapıyoruz. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.” diyerek bu anlamlı organizasyonda yer alan tüm takımları tebrik etti.

 
CHP listesinden seçime mi girecek?
 
CHP’li Balbay’dan 24 Haziran çıkışı: Bir Muharrem İnce gerçeği var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkunç olay! İçkisine zehir koydu, yüksekten attı, ölmeyince...
Alanya ilçesinde ormanlık alanda cesedi bulunan Turhan Çalışkan'ın, boşanma ...
Tunceli’de hain tuzak: 1 uzman çavuş yaralı
Tunceli’de PKK’lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ...
Düğmeye basıldı: Yüzlerce askere yakalama çıktı!
FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına yönelik soruşturmada, 211'i muvazzaf 300 ...
 
Berkin Elvan davasında tutuklama talebine ret
Berkin Elvan’ın 2013’te İstanbul Okmeydanı’ndaki olaylarda kafasına isabet ...
Başbakanlık'tan yıllık izin genelgesi
Resmi Gazete'de yayımlanan genelge ile 24 Haziran'daki seçimlerin ve cumhurbaşkanı ...
Akhisar mucizesi: 38 yıl sonra kupa Ege'de!
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Teleset Mobilya Akhisarspor, Fenerbahçe'yi ...
 
Karşıyaka'da yangın paniği!
Karşıyaka ilçesinde otluk ve makilik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle ...
Erdoğan ile Ruhani arasında kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile ...
Zabıta 'gelin vurun' dedi, linç başladı!
Karaman’da dilenci ihbarı üzerine bölgeye giden iki zabıta memuru, bir ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva