HABERLER>POLİTİKA
11 Mayıs 2018 Cuma - 11:02

CHP’li Balbay’dan 24 Haziran çıkışı: Bir Muharrem İnce gerçeği var!

İzmir Milletvekili Balbay, cumhurbaşkanlığı seçimini partisinin adayı Muharrem İnce üzerinden değerlendirirken, “Bu seçim ikinci tura kalacak. Bir Muharrem İnce gerçeği var. Hakkari’de ‘3B’ diyor. Barışmak, bölüşmek, büyümek diyor. Buna kim itiraz edebilir?” dedi.

CHP’li Balbay’dan 24 Haziran çıkışı: Bir Muharrem İnce gerçeği var!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Vekil Balbay 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri özelinde birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Balbay ayrıca tamam- devam arasındaki çekişmeyi ve gündemi değerlendirdi.

PİNOCHET GİDERKEN ‘ADİOS’ DÜNYAYI SARMIŞTI, ŞİMDİ BENZER BİR DEĞİŞİM BEKLENTİSİ VAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Milletimiz tamam derse kenara çekiliriz’ açıklamasının sosyal medyada gündem olmasını değerlendiren Balbay, “Sosyal medyanın geldiği nokta çok önemli. 2 milyon kişi tamam dedi. Belki ilerleyen günlerde Ege, ‘Yetti gari’, Orta Anadolu ‘artık yeter’ diyecek. Artık toplumda böyle bir beklenti var. Tamam’ın birden yayılmasının ardında bu yatıyor. İktidara tavsiyem bu akımı küçümsemesin. Bu kampanya başladığında meclisteydim. İktidar milletvekilleri devam demeye çalıştı ama tamam ezici üstünlük sağladı. Bence tamam’ın karşısına bile bir şey bulmaya çalışmaları kaybettiklerinin göstergesidir. Bu değişim rüzgarı alır götürür. Haklı haksız demez ve değiştirir. Ben oraya gittiğimizi düşünüyorum. Şili’de Pinochet giderken adios yani güle güle lafı bütün dünyayı sarmıştı. Şimdi benzer bir tek adam rejiminin değişmesi için büyük bir beklenti var” dedi.  

VERİLEN SÖZLERİN TUTULMAMASINA TAMAM
İktidarı hedef alan Balbay, “Bu kadar yılda neler sattılar. Bunları ne yaptın? Bu kadar satış sonrasında yol tabi yapılır. Küçümsemiyorum. Yaptıklarına bir şey demiyorum. Ama verdikleri çoğu sözü tutmadılar. İzmir’i en çok savunan vekillerden biriyim. Sabuncubeli’nde ışık göründü! Nerede ışık? İstanbul otoyolu nerede? Çevre yolu geçişi nerede? 60 milyar doları nerede harcadılar. Başbakan İzmir milletvekili ve bu konulara hakim, bir cevap bekliyorum. Çandarlı Limanı nerede? Bu iktidar yatırım anlamında verdiği sözleri tutmamış bir iktidardır. Verilen sözlerin tutulmamasına tamam diyoruz” diye konuştu.

24 HAZİRAN ASLINDA AKP İÇİN DE KURTULUŞTUR
Seçimin erken bir tarihe alınmasını değerlendiren Balbay, “Hükümet erken seçime kaçtı. Cumhurbaşkanı ahdim olsun diye bir başladı. Ahdim olsun demokrasi, özgürlük, gelecek’ dedi. Biz mi engelledik? Halk artık yemiyor. Seçime kaçış biraz bu yöndendi. Yapılan ittifaka fitne diyorlar. Neden? Kendilerinin yaptıkları ittifakın karşısına bir hamle çıkaramayacağımızı düşünüyorlardı ama çıkardık. Bu gidişe tamam diyoruz. Hakikaten tamam. İktidarın hangi uygulamalarını eleştirmekten başlasam diye düşünüyorum. Dış politika kötü. Bu iktidar yurt dışındaki Türkleri bile ikiye, üçe böldü. Bölünme iyidir diyorlar. O zaman partinizi bölün dedim. Bir şey diyemediler. Artık verecekleri cevap yok. 24 Haziran aslında AKP için de kurtuluştur. Giderek yalnızlaşan Erdoğan giderek çoğalan Kılıçdaroğlu var. Erdoğan yola çıktıklarını fiilen satmış. Yanında ise yolda buldukları var” yorumunda bulundu.

YİNE ÖN SEÇİM İSTİYORDUM
Partisinin ilerleyen günlerde netleştireceği milletvekili aday listelerine dair konuşan, “Ben ön seçimle gelmiştim. Yine ön seçimden çıkmayı istiyordum. Tevazu göstermeyeceğim, kim beni telefonumdan aradıysa ulaşmıştır. Bilmediğim, tanımadığım telefonları bile açıyorum, çünkü milletvekili olmak bir zorunluluktur. Ben insanlarla olmayı seviyorum. İleride siyasete bir konu olacağını düşünmede yaptım. Yine ön seçimle geliriz diye düşünürken genel merkezimiz bu kararı aldı. Ben şunu istiyorum demek hadsizliktir. Her zaman insanlar için bir şeyler istedim. Hiçbir belediye başkanımız, ‘Balbay kendisiyle ilgili bir şey istedi’ diyemez. Ne istediysem insanlar içindi. İzmir’le bağımı hiç koparmadım. İzmir’in her süreciyle bir bağım var. Bunca mayalanmadan sonra bu enerjimizi sürdürmeliyiz” diye konuştu.

BİR MUHARREM İNCE GERÇEĞİ VAR
100 bin imzayı bularak cumhurbaşkanlığı seçimine katılmaya hak kazanan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, ‘İkinci turda Akşener’e de İnce’ye de oy vermeyeceğiz’ açıklamasını değerlendiren Balbay, “Perinçek kendi düşüncelerini inandırıcı bir şekilde anlatmayı başarmış bir siyasetçidir. Dönem dönem farklı siyasi çizgiler ortaya koymuştur. Ama inandıklarını ortaya koymuştur. Kendi düşünceleri kendisini bağlar. Saygı duymak zorundayız. Ama benim Vatan Partisi’nden çok arkadaşım var. Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce yan yana geldiğinde o kardeşlerimizin ‘İnce’ diyeceği yönünde kişisel düşüncem var. Bir Muharrem İnce gerçeği var. Hakkari’de ‘3B’ diyor. Barışmak, bölüşmek büyümek diyor. Buna kim itiraz edebilir? Bu seçim ikinci tura kalacak. Erdoğan- İnce ya da Erdoğan başka bir aday... Türkiye o aşamada başka bir değerlendirme yapacak” dedi.  

BİZDEN ADAY OLMAK İSTEMESİ ZENGİNLİKTİR
İzmir Ticaret Odası’nın eski Başkanı Ekrem Demirtaş’ın CHP’den aday adayı olmasıyla ilgili konuşan Balbay, “Ben Ekrem Demirtaş’ı yıllardır tanıyorum. Her şeyi bir kenara bırakalım. Ekonomi Üniversitesi’nin kuruluşunda katkısı olan bir insandır. Her insanın kendine yakın bir partiden aday adayı olmak hakkı vardır. Parti de bu hakkı teslim eder ya da aday yapmaz. Yakın zamanda pek çok arkadaşımızın Ekrem Demirtaş ile kırgınlıkları oldu. Demirtaş hükümetle iyi geçinmek zorundaydı. Ama onun dozunu ayarlamak da kendisinin yapacağı bir işti. Bu aşamadan sonra bizden aday olmak istemesi zenginliktir. Ne ölçüde CHP’ye yakın oldu olmadı tartışmasına girecek değilim. Ona genel merkez bakacaktır. Şu an 100’ün üstünde aday var. Birileri değerlendirilecek. Bizden bazı arkadaşlar görüşlerini ortaya koydu, hepsine saygı duyuyorum” açıklamasında bulundu.  

KORKMA TÜRKİYE CHP VAR
“CHP herkes için var” diyen Balbay,  “İYİ Parti’nin seçime girmesi zorlaştı, kim yardım etti? Saadet Partisi, AK Parti ile bağlarını kopardı, biz şimdi onların barajını aşması için binci etken olacağız. Korkma Türkiye CHP var diyorum. Biz iktidarı alacağımıza inanıyoruz. Demokrasi tek seçenekli bir sistem değil. Şu çıkacak diye bir şey yok. Sonuçta ne olursa olsun biz batağa sürüklenmemek için her şeyi yapacağız. Biz halkımıza lütfen muhakeme edin ve tartın diyoruz. Bu gidiş Türkiye’ye huzur, barış getirmiyor. Bir yeter deyin diye öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

 
İzmir'de şehitler için anlamlı etkinlik
 
İzmir'de kaçak muayene can aldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP listesinden seçime mi girecek?
Liberal Demokrat Parti (LDP) eski Genel Başkanı Cem Toker'in CHP kontenjanından ...
Başbakan'dan Agora için 'yıldırım' talimat!
İzmirlilerin tarihle ilişkisinin korunması ve güçlendirilmesini ana hedef ...
AK Parti İzmir'de kampa girdi
AK Parti İzmir İl Teşkilatı, bugün Menderes'in Gümüldür mahallesindeki ...
 
Seçmenler dikkat! Yarın son gün
Oy kullanabilecek vatandaşların listesi 2 Mayıs'ta muhtarlıklarda askıya ...
100 bin imzayı toplayamadı: CHP'ye sitem etti
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz 100 bin imza ile cumhurbaşkanı ...
Muharrem İnce mal varlığını açıkladı!
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Hakkari'de düzenlediği ...
 
İnce Hakkari'de konuştu: Demirtaş bana dedi ki...
Muharrem İnce, Hakkari'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnce "Sayın ...
İzmir'de 100 bin mesaisi: Hangi adaya kaç imza çıktı?
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gerekli olan 100 bin imzanın toplanması ...
CHP İzmir’in iki vekili Demirtaş’ın müracaatına ateş püskürdü!
İzmir Milletvekili Bayır, Ticaret Odası eski Başkanı Demirtaş’ın 1’inci ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva