HABERLER>EKONOMİ
16 Nisan 2015 Perşembe - 12:25

İzmir’de otomobilciler zirvesi!

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'nin (TAYSAD) 2015 yılı üye toplantılarının ilki, İzmir Wyndham Otel'de gerçekleşti. TAYSAD'ın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu'nun başkanlık yaptığı toplantının konuk konuşmacıları da, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve TOFAŞ Satın Alma Direktörü Yüksel Öztürk oldu.

İzmir’de otomobilciler zirvesi!

Otomotiv sektörü ve sektörün lojistik vizyonunun ortaya konulduğu toplantıda konuşma yapan ARKAS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas Renault, Tofaş ve Ford'un taşımalarını yaptıkları için sektöre yabancı olmadığını belirterek şunları söyledi:
 
"Otomotiv sektörüne yakın İzmit Kartepe mevkisinde 7 yıldır tren yük aktarma istasyonu yapmak istiyoruz. Bu bazı sebeplerden gerçekleşmedi. Eğer demiryolu taşımacılığı serbestleşmezse bu işi yapamayız. Yüklerimizi taşıyabiliyoruz, ancak lokomotif işletebilirsek, kullanılmayan eski hatlardan yüklerimizi taşıyabilir ve buralarda lojistik merkezler kurabiliriz. Ford'un yakınına sektör için liman gerçekleştirdik. Ancak açılan dava nedeniyle 1.5 yıl kapalı kaldı. Otomotiv sektörü ile yakınız ve çok iş yapıyoruz.  Gelin birlikte çalışalım, sorunları çözelim. Maliyetleri düşürecek yenilikler yaratalım. Bizim şirket 112 yıl oldu. Hiçbir ticaret 3 nesil aynı kalmıyor. Dünya değişiyor. Bir sonraki nesil ile birlikte çalışarak yeniliğe devamlı ayak uydurmalıyız. Dedem başka, babam başka ben başka işler yapıyoruz. Bu işin temeli müşteriyle çalışmaktır. Limanda ihtiyacınız var mı, söyleyin yapalım. Kendimiz icat etmeyelim. Sizler bu daveti vermekle iyi bir hareket yaptınız."
 
BATI AFRİKA'YI HEDEF GÖSTERDİ
Arkas, yatırımcılara Afrika'yı hedef seçmelerini işaret ederek "Batı Afrika'yı unutmayın, çok önemli bir yer. Çinliler'in değil sadece orası. Türkleri çok severler. Çinli aldı ürünleri gitti. Oraya bir şey bırakmadı. Türklerin öyle niyetleri yok. Ortak çalışmalar ile burada önemli faaliyetler yürütebiliriz" diye konuştu.
 
'140 BİN'İN ÜZERİNDE İSTİHDAM'
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu da yaptığı açılış konuşmasında, sektör olarak 140 bin'in üzerinde istihdam sağladıklarını, 49 Ar-Ge merkezine sahip olduklarını söyledi. Dudaroğlu, "8 milyar dolar doğrudan ihracat ve ülke ihracatının yaklaşık yüzde 36'sını sağlıyoruz. Biz bunu daha ileriye taşıma gayretindeyiz. Üyelerimiz 24 ülkede, 22 üyenin 59'u aşkın tesis yatırımı var. TAYSAD olarak biz sektörün en yetkin 2 kuruluşuyuz" dedi.
 
OTOMASYON VE ROBOT TEKNOLOJİLERİNİN ÖNEMİ
2023 ve 2030 yılına kadar strateji haritasını hazırladıklarını ifade eden Dudaroğlu şöyle konuştu:
"Küresel otomotiv piyasasında söz sahibi olmayı amaçlıyoruz. Paydaşlarımızla bu stratejiyi paylaşacağız. Bunun hükümet ve devlet tarafı var. Devletten, teşviklerini bu yeni imkanlar doğrultusunda düzeltmesini arzu edeceğiz. Bilim ve teknoloji araştırma kurulları ile birlikte iyi çalışırsak, potansiyel kümelenmeden işlevsel kümelenmeye geçebiliriz. Almanya ve İsveç gibi ülkelerin sahip olduğu konuma gelmeliyiz. Yabancı yatırımcıyı ülkeye çekmeye zorlanıyoruz. Almanya'nın en büyük üstünlüğü, otomasyon ve robot teknolojileri. Bu nedenle hemen bu teknolojilere ayak uydurmalıyız." 
 
BU YIL 800 BİN İÇ PAZAR SATIŞI HEDEFİ
2015 yılında 23 milyar dolar ihracat, 1 milyon 225 bin üretim ve 800 bin iç pazar satışı hedeflediklerini belirten Dudaroğlu, bununla birlikte kurumsallaşma, verimlilik, yetkin insan kaynağı, test merkezi, yeni yatırımlar, yeni pazarlar, artan maliyetler ile kur, parite ve faizlerin sürekli gündemlerinde olacağını dile getirdi.
 
'HIZ DÜŞMEYECEK'
TOFAŞ Satın Alma Direktörü Yüksel Öztürk ise yıla hızlı bir şekilde başladıklarını ve otomotiv sektöründe yılın kalanında hızın düşmeyeceğini savundu. Sektörün büyümesinin yüzde 3 olmasını beklediklerini dile getiren Öztürk şunları kaydetti: "Bunun sürdürebilirliği için iç pazarın da büyümesi gerekli. İç pazar büyürse yatırım artacak, böylelikle yan sanayi de bundan büyük fayda sağlayacak. Tofaş olarak Ege'de Aydın ve İzmir'de yüzde 35 ve yüzde 30'luk oranla lider olduk. Bu yıl yeni projelerle binek araçlarda da bu rakamları yukarı çıkarmak."
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Medeniyetler Korosu İzmirliler'le buluşuyor
İZSİAD-İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği, barış ve kardeşliğin sembolü ...
Milli sörfçü Kubat: Alaçatı'da sezon uzasın
Dünyanın en önemli sörf turizmi merkezlerinden biri haline gelen Alaçatı’da, ...
Flaş! Gün bitti, doların tırmanışı bitmedi
Dolar yeni bir tarihi rekor kırarak 2.73 lirayı da aşarken, günlük kazancını ...
 
Benzine zam: İşte yeni tarife
Benzinin litre fiyatı, bu gece yarısından itibaren 11 kuruş artacak.
İşsizlik rakamları açıklandı: 5 yılın zirvesinde
İşsizlik oranı ocak ayında yüzde 11,3'le 5 yılın zirvesine yükseldi.
Alsancak Limanı'nın yükü Aliağa'ya kayıyor!
Son dönemde liman yatırımlarıyla gündeme gelen sanayi ve ticaret ilçesi ...
 
İnternet fenomenleri @cityofizmir için buluştu
EGİAD himayesinde ve ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ...
Flaş: Milli Piyango ihalesinde büyük şok!
Daha önce Milli Piyango şans oyunlarını işletmek için lisans sözleşmesini ...
İZKA’dan Kemeraltı’na yine veto!
İZKA’nın 2015 mali destek programı açıklandı. Destek programı için tarihi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva