HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mart 2018 Cuma - 10:10

İzmir'de otobüslerde de 'gittiğin kadar öde' dönemi: O ilçe 'pilot bölge' seçildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İZBAN'da başlatılan 'Gittiğin kadar öde' uygulaması, toplu ulaşımda yaygınlaştırılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun daha önce otobüslerde de uygulanacağını açıkladığı yeni sistem için Seferihisar pilot bölge seçildi.

İzmir de otobüslerde de  gittiğin kadar öde  dönemi: O ilçe  pilot bölge  seçildi

15 Şubat'ta İZBAN'da başlatılan 'Gittiğin kadar öde' uygulaması genişletiliyor. ESHOT Genel Müdürlüğü'nce yapılan çalışmaların ardından Seferihisar ilçesi pilot bölge olarak seçildi. 

Kısa mesafede yolculuk yapan vatandaşlar için toplu taşımanın cazibesini arttırmayı planlayan belediye, ilk olarak 985 No'lu Seferihisar-Üçkuyular İskele ile 640 numaralı Seferihisar-Sığacık hatlarında yolcuların gittiği kadar ücret ödemelerine yönelik sistemi devreye sokacak. Halen ilçe tarifesi geçerli olan ve 5 liralık ücret kesilen binişlerde yeni sistem ile birlikte ücret iadesi uygulamasına geçilecek. 

15 Şubat'tan itibaren İZBAN'da başlayan artı para uygulamasında olduğu gibi, yolcuların binişinde ulaşım kartlarından tam ücret kesilecek ve inişlerde de ücret iadesi olacak. Uygulanacak yeni tarife, belediye meclisi tarafından belirlenecek. (DHA)

 
Pınar Karşıyaka lige döndü
 
İZSU'dan ilk: Gölete arıtma tesisi kuruluyor!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mikserler göreve 16 Mart 2018 Cuma 22:30

İzmir toplu ulaşımı şu anda ülkenin tartışmasız lideri daha iyisi elbette olur.Ak Partili büyükşehirlere hafif raylı sistem ve metro yapımı için hazineden yardım yapacaksın ama İzmir‘e yok.Belediyenin kendi yapması için sadece kanuni onay almak için gönderdiği projeleri yıllarca onaylamayacaksın.Bu tür haberlerin altına kapıkullarını olumsuz yorum için görevlendireceksin.İzmir‘e gelen yetkililerin Torbalı-Menderes-Kemalpaşa hop İzmir bitti istikamet havalimanı.Neymiş Ak Parti İzmir‘i istiyormuş.Buna kargalar bile güler.

Yorumu oyla      9      6  
Çevre İlç 16 Mart 2018 Cuma 22:23

Gürkan kardeş Mesele ücret meselesi değil, mesele merkeze verilen tek bilet 90 dk hakkı, Büyükşehirin merkeze yaptığı sübvanse, yani ayrımcılık. Merkezde tek biletle 90 dk. aktarma hk ile 40-50-60 km yol , 12 keze kadar araç değiştirme ( benim değil, belediyenin tespiti ) imkanı sağlanırken 2 zon denilen çevre ilçelerde aktarma hakkı verilmemesi ne kadar hakkaniyetli. Lütfen ESHOT un int.sitesinde ücret ve tarifeleri inceleyin. Zamanınız varsa Sarnıç dere durağından 705 nolu otobüse binin oradan İzban ile Havaalanına veya Gaziemir ‘e ( İzban yada otobüs ) gidin ne kadar ulaşım ücreti ödeyeceksiniz. Ben söylüyorum . 2 bilet bedeli yanı 5.72.- TL. Bir de Menemen’den 800 nolu otobüse bin, Ege Üni.Hast.in , oradan metro ile F.Altay’a git, belki de 90 dk aktarma hk. İle Narlıdere ‘ ye, Güzelbahçe’ye tek bilet 2.86.-TLye, Menemen’den , Urla’ ya aktarma hk ile 5,00.-TL.ye gidilebilinir. Bu mu hak , bu mu adalet ?

Yorumu oyla      12      6  
yorumcuklar 16 Mart 2018 Cuma 21:47

Çok bilmiş yorumcu, Ankarada yaşıyorum, bu bir. İzmiri bilirim ve izlerim, bu iki. 10 TL bulundurmaktan şikayet etmek şımarıklıktır, bu üç! 10 lirası olmayan yola çıkmaz, bunu ben değil, ilkokul çocukları bilir! İzmirlilerin bu sitedeki yorumlarından okuduğum şikayetlerini sıraladım, bunu anladığınızı biliyorum, anlamazlıktan gelerek aklımıza hakaret etmeyin, bu dört!

Yorumu oyla      9      8  
Bülent ışık 16 Mart 2018 Cuma 21:07

Gürkan isimli yorumcu İzban'daki blokaja takmış. Adam neredeyse ben kartımda 2.86 lira bulundurmak zorunda değilim diyecek.Tereyaginin kilosu olmuş 45 lira bu hala 10 lira blokajdan bahsediyor ayrıca Halkapinar'dan binen birisi tam 6.61 lira basıyor.Dün Karsiyaka'dan otobüs artı izban ile Gaziemir'e 2.86 liraya gittim.Süper saçma önerin olan binişte 2.86 lira kalanı inerken basılacak olan önerini unutmuşsun.

Yorumu oyla      11      8  
gürkan 16 Mart 2018 Cuma 19:36

Yorumcuklar , İzmir' de yaşamıyorsan İzmir' in ulaşım sorunu seni mi ilgilendirir? Gerçi Sen İzmir'de yaşıyorsun da neyse. Su ile gazın peşin alınması ayrı ulaşım kartında yani her gün kullandığın kartta devamlı 10 lira bakiye bulunması ayrı bir şey. aradaki farkı biraz zekası olan anlar. Toplu ulaşım araçları kalabalık oluyor diye yazan mı oldu? Tepeköy' e 2,86 liraya gidemiyoruz diye yazan mı oldu ? Hayal mi görüyorsun? Çevre ilçe , büyük şehirlerde ulaşım ağı zone ( bölge ) adı verilen bölgelerden oluşur. yani 1. Bölge 2. Bölge diye merkezden uzaklaştıkça ayrılır. 1. Bölge merkezdir, uzaklaştıkça toplu ulaşım ücretleri değişir. dünyada da bu şekildedir

Yorumu oyla      12      6  
yorumcuklar 16 Mart 2018 Cuma 18:16

İzmirde yaşamıyorum ama yorumlara bakınca İzmirlilerden siyasilerin neden illallah dediğini anlayabiliyorum. Size kuş sütü de verseler beğenmeyeceksiniz anlaşılan! Eğlenceli insanlarsınız vesselam :) Yahu Ankarada metro var, Ego var, ÖHO var, dolmuş var, hala balık istifiyiz! Şehirlerarası yol (Eskişehir yolu) sabah akşam şehir içi trafik gibi! İstanbul'u hiç saymıyorum, günde 3 saatı yolda geçiyor insanların. Neymiş İzban kalabalıkmış! Neymiş 2,86 liraya Tepeköye gidemiyormuş! Neymiş kartında 10 tl bulundurmak zorunda mıymış? Biz suyu da gazı da peşin ödüyoruz, gecenin ortasında susuz, gazsız kaldığımız oluyor, siz kesinti, arıza olmasın diye yenilenen boru hattı trafiği tıkıyor diye mızıldanıyorsunuz! Alemsiniz valla!

Yorumu oyla      14      10  
Lombak 16 Mart 2018 Cuma 16:38

Tramvay durak tasarımları, çevresindeki trafik ve yaya akışıyla uyumlu değil. Tramvay durak görevlileri kaçak yolcu mu denetlesin, sarı çizgi ihlalini mi uyarsın güvenlik mi sağlasın. Öncelikle tüm duraklarda anons sistemi olmalı. Hem tramvay yaklaşırken emir kipiyle sarı çizgiye riayet lonusunda yolcu uyarılmalı. Hem de kapı açılırken inen yolcuya yol verilmesi ısrarla her defasında emir kipiyle tekrarlanmalı. Ne düzen var ne de güvenlik duraklarda.

Yorumu oyla      11      6  
izmirli 16 Mart 2018 Cuma 12:43

çevre kent merkez ilce diye ulasım da ayırım yaptınız ayrancilar gaziemir arası 17 km 2 biletle bizi 2 senedir gaziemire esotla tasıdınız ve hala bu uygulama devam etmekte yanı başımızdaki yaklasık 12 km havaalanına 2 biletle gitmekteyiz bunun duzeltilmesi icin yaptıgımız başvurlar ise belediye tarafın uygulama adil diye red edildi. gördünüz mü çevre kentlilerden 90 dk. aktarma uygulamasının kaldırılması haklı bir uygulama degilmiş bizi magdur ettiniz simdi gittigin kadar ödemeyi uygulamaya koyuyorsunuz. ayrancıların magduriyetini nasıl gidericeksiniz.17 km yolculuga 2 bilet ödeme istememiyorum.lütfen en kısa zamanda düzeltilmesini talep ediyorum. hizmet için emeği geçen herkese teşekürler.

Yorumu oyla      11      5  
Çevre İlçe 16 Mart 2018 Cuma 12:16

Geçmiş olsun Sayın Aziz Kocaoğlu ;kamu hizmeti. olan toplu ulaşımda çevre İlçe vatandaşına haksızlık, adaletsizlik yaptığınızı nihayet kabul etmeye başladınız. Bu neyin telaşı ?Bu haksızlığın 3 gün konuşulup 4 çünkü gün unutulacağını mı sandınız !merkez İlçelere sübvanse var, çevre ilçelere yok ! Adını da sosyal belediyecilik ve hizmet eşitliği koydunuz . Şimdi yaptığınız yanlışı düzeltmeye çalışıyorsunuz. Geçmiş ola ! !

Yorumu oyla      13      7  
Gürkan 16 Mart 2018 Cuma 11:50

İZBAN' daki uygulama ile teoride aynı ancak pratikte değil. Bu araca binecek yolcu bellidir ancak izban yolcusu ağırlık olarak şehrin merkezinde yaşayan insanlardır. Sen herkesten tam ücret alarak insanları mağdur ediyorsun, buna hakkın yok. Ben her seferinde kartımda 10 lira bulundurmak zorunda değilim. Bilet ücretleri zaten 3 liraya dayandı, şimdi de bu uygulama çıktı. Diğer saçmalıkta şehir içi minibüslere dahil kart takılması isteği. Belediyenin asli görevi şehir içi toplu ulaşımı sağlamaktır. Zarar arttı bahanesi ile toplu ulaşımdan eshot çekilmeye çalışılıyor. Eshot' a devamlı otobüs alınacağına metro , tramvay yapılsa zararın boyutları bu noktalara ulaşmaz. 200 tane körüklü otobüs alacağına yapacağız dediginiz tramvay hatlarını yapın. Örneğin yıllar önce açıklanan Bornova merkezden salhaneye tramvay yıllardır niye yapılmaz? Borcum yok diye bir belediye niye övünür ? Kredi notumuz aaa iyi güzel de ortada yapılan doğru düzgün icraat yok. 10 yıldır opera yapılacak , 20 yıldır Buca ya, Narlıdere ye metro yapılacak. 2009'da açıklanan Konak , Karşıyaka tramvay hatları yıl olmuş 2018 daha yeni bitiyor. Şehirde yıllardır metro inşaatı yok. Niye yok ? Para sorun değil deniyor ama işi bakanlık yapar mı diye bekleniyor. Kendi partin hükümet olur bakanlıktan beklersin de en büyük rakibinden metro yapmasını beklemek ne kadar doğru?

Yorumu oyla      12      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da konuşan sağlık uzmanı: Salçadan uzak durun!
Vücudumuzun kan ve sıvı filtresi olan böbrekler ve hastalıkları Buca Belediyesi ...
Öğrenciler sordu, Kocaoğlu yanıtladı: Başkan'dan 'sosyal devlet' çıkışı
1973 yılında mezun olduğu DEÜ İktisat Fakültesi'nde öğrencilerle buluşan ...
'Efes Maratonu'nda büyük gün yarın!
Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Efes Ultra Maraton için yüzlerce sporcu ...
 
Urla, '2030' hedeflerini tartışıyor
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’e bir 'Büyükşehir Lisesi' yakışmaz mı?
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’e bir 'Büyükşehir Lisesi' yakışmaz mı?
Başkan Şahin: Menemen için çalışmaktan yorulmayacağız
Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları ...
 
Narlıdere Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci
Narlıdere Belediyesi ile Belediye İş İzmir 2.Nolu Şube ile arasında gerçekleşen ...
İzmir dev fuara hazır!
Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarlarından olan Uluslararası Doğaltaş ve ...
Tire Belediye Başkanı Çiçek’ten 2019 için yeşil ışık: Elim ayağım tutuyor!
Egedesonsöz’e konuşan Başkan Çiçek, partisine özeleştiride bulunurken, ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva