HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ekim 2016 Pazar - 09:46

İzmir'de 'nefes kesen' hafta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “İtfaiye Haftası” etkinliklerine, kahraman itfaiyecilerin nefes kesen yangın ve kurtarma tatbikatları damgasını vurdu.

İzmir de  nefes kesen  hafta!

“İtfaiye Haftası” İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle coşku ve heyecan içinde kutlandı. İnciraltı Demokrasi Meydanı, Bornova Aşık Veysel ve Bostanlı Rekreasyon alanlarında çocuklar için oyun parkurları kurulurken, Alsancak Gündoğdu Meydanı itfaiye erlerinin yeteneklerini gösterdiği yarışmalara sahne oldu. Haftanın en ilgi çeken etkinliklerinden biri de arama, kurtarma tatbikatları oldu. Kahraman itfaiye erlerinin düzenlediği arama, kurtarma ve yangın tatbikatları, izleyicilere heyecanlı dakikalar yaşattı. İtfaiyeciler, Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda senaryo gereği sıkışmalı bir trafik kazasında kurtarma çalışması yaparken, Bayraklı Kızılay Kan Merkezi’nde ise çıkan yangına müdahale etti; Alsancak İskelesi yakınlarında denize düşen vatandaşı kurtardı.

Kahramanlar iş başında
İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında, Bayraklı Kızılay Kan Merkezi binasında izleyenleri heyecanlandıran bir yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. Tatbikat senaryosuna göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Bayraklı Kızılay Kan Merkezi binasından gelen yangın ihbarına 2 merdivenli kurtarma aracı, 2 adet AKS aracı, 1 arozöz aracı, 1 kurtarma aracı ve 1 komuta kontrol aracıyla harekete geçti. Kısa süre içinde olay yerine gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiyecileri yangına hemen müdahale ederken, binanın çatı katında mahsur kalanları kurtarmak için de hızlı bir operasyon başlatıldı. Ekipler, binanın çatı katında yaralı olan vatandaşları merdivenli itfaiye aracıyla alarak başarılı bir şekilde aşağı indirdi. Senaryo gereği yangın paniğiyle pencereden atlayan kişilere ise hava yastığı açılarak müdahale edildi. Du mandan etkilenenlere ilk müdahale olay yerindeki AKS ekipleri tarafından yapıldı. Çevrede toplananların meraklı bakışları arasında görevini tamamlayan itfaiyeciler, İzmirlilere bir kez daha güven verdi.

Gündoğdu’da 4 yaralı kurtarıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı  AKS 110 (Acil Kurtarma ve Sağlık) ekipleri aynı gün Gündoğdu Meydanı’nda başarılı bir tatbikata daha imza attı. Trafik kazalarında yapılan kurtarma çalışmalarını göstermek, AKS 110 hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlenen tatbikat vatandaşların da büyük ilgisini çekti. Tatbikat sırasında meydanda iki aracın çarpışması sonucu araçlarda sıkışan şoförler ile biri aracın altında kalan, diğeri yola fırlayan iki yaralı AKS 110 ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralılar ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra ambulanslarla hastaneye sevkedildi. Olay yerine hızlı bir şekilde tam donanımlı ve modern araçlarla gelen ve başarılı bir kurtarma operasyonu yapan AKS 110 ekipleri, tatbikatı izleyen İzmirliler’den de tam not aldı.

Balık adamlar denizde
Senaryo gereği Alsancak İskelesi yakınlarında tekne gezisi sırasında dengesini kaybederek denize düşen vatandaş, AKS 110’un dalgıçları tarafından kurtarıldı. Olayın 110’a bildirilmesinin ardından İnciraltı’nda konuşlanan dalgıçlar, AKS 110 botu ile Alsancak İskele’ye gelerek denize düşen vatandaşı kurtardı. Kurtarma tatbikatı, vatandaşlar tarafından da büyük bir ilgiyle izlendi.

Heyecan veren festival
“İtfaiye Haftası” etkinlikleri kapsamında Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda “İtfaiye Spor Oyunları Festivali” düzenlendi. İtfaiyeciler 100 metre koşu, tava söndürme, balyoz ile lastik düşürme, motopomp, halat çekme ve koca ayak yarışmasında hünerlerini gösterdiler. Çekişmeli geçen yarışmalar heyecanla izlendi.

Hızlı ve etkin müdahale
Arama, kurtarma ve sağlık hizmeti veren AKS ekibinin Türkiye’de sadece İzmir İtfaiyesi bünyesinde hizmet verdiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri şu bilgileri paylaştı:
“18 grup ve 70 paramedikle 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. Ekiplerimiz İzmir içinde 5 dakikanın altında olay yerine ulaşıp kurtarma işlemine başlamaktadır. Kurtarma araçlarımız, yaralılara ilk sağlık müdahalesini yapacak donanıma sahip. AKS 110’da görevli ekiplerimiz hem kurtarma hem de paramedik eğitimi alıyor. Amacımız en iyi hizmeti en güzel şekilde vererek hayat kurtarmak.”

 
Şule Akar o geceyi ilk kez anlattı: Resmen şok!
 
Çocukların gözünden Doğal Yaşam Parkı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 2 Ekim 2016 Pazar 20:59

Maşallah izmir itfaiyesine. Bu hizmetlerden dolayı başta başkanımıza ve tüm büyükşehir bürokratlarına bu acil hizmetleri yerine getirmek için çalışan çabalayan itfaiye personellerine teşekkür ederim

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da Balkan rüzgarı!
Buca Belediyesi bu yıl 5’incisini düzenlediği Uluslararası Balkan Festivali ...
Karşıyaka'da anlamlı tören: 3 bin kişi 'Andımız'ı okudu
Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (KARGEM) yeni eğitim sezonu ...
AKUT'tan Başkan'a 20.yıl ziyareti
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 20. kuruluş yıl dönümünü kutlayan ...
 
Konak'ta amatörün yüzü gülüyor!
Genç nesillerin erken yaşta spor kültürüyle tanışması için bünyesinde ...
Huzurevi sakinlerinden Ata'nın evine tam not!
Bornova Belediyesi, yıl boyunca yanlarında yer aldığı yaşlılar için 1 ...
'İzmir'in rüyası' yola çıkıyor: Cumhuriyet tarihinde bir ilk olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin “opera sanatına özel” ...
 
Büyükşehir’de kritik ihalede sürpriz yaşanmadı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm toplu taşıma hizmetlerini kapsayan ...
Kocaoğlu o eleştirilere patladı: Elinizi vicdanınıza koyun!
İtfaiyeye yeni araç alım töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, Yeni Kültürpark ...
Başkan Pekdaş'a eğitime destek teşekkürü
Yaz tatili boyunca 100’ün üzerinde okulun bakım ve onarımını yapan Konak ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva