HABERLER>POLİTİKA
12 Nisan 2017 Çarşamba - 17:47

İzmir'de miting rüzgarı: Başbakan'dan CHP'ye yaylım ateşi!

Başbakan Yıldırım Gaziemir ve Buca mitinglerinin ertesi günü bu kez Bornova ve Bayraklı’da halka seslendi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştiren, CHP’li Bozkurt’un ‘denize dökeriz’ sözlerine tepki gösteren Başbakan İzmir’deki stat krizine de değindi: Onlar karşı çıksa da…

İzmir de miting rüzgarı: Başbakan dan CHP ye yaylım ateşi!

EGEDESONSÖZ - Gündoğdu Meydanı’ndaki büyük mitingin ardından kentte kalan Başbakan Binali Yıldırım İzmir’de temaslarını sürdürüyor.

Haftanın ilk günü FOX TV yayınının ardından Polis Haftası nedeniyle İzmir Emniyeti’ni ziyaret eden ve Aydın’da İstasyon Meydanı’ndaki miting sonrası tekrar İzmir’e dönen günü esnaf buluşmasıyla açtı.

Başbakan Yıldırım ardından Gaziemir’de ve Buca’da düzenlenen mini mitinglerde halka seslendi. Akşam saatlerinde İstanbul’da Erzincanlılar Buluşması’na katılan Başbakan bu sabah yeniden kente gelerek sahaya indi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti İl Başkanlığı’nca düzenlenen sivil toplum buluşmasına katıldı.

Yıldırım burada açıklamada “Hayır çıkarsa düşmanı İzmir’den denize dökmüş gibi sevineceğiz gibi laflar bize yakışmaz. Bunu söylediler. Daha da ileri gittiler. Evet çıkarsa denize dökeceğiz dediler. Evet çıkarsa biz onları çağıracağız yanaklarından öpeceğiz. Bize nefret yakışmaz” dedi.

- BAŞBAKAN YILDIRIM: EVET ÇIKARSA BİZ ONLARI YANAKLARINDAN ÖPECEĞİZ!

Başbakan STK’larla buluşmanın ardından Bornova’ya geçti. AK Parti İzmir İl Başkanlığınca Bornova ilçesinde düzenlenen mitinge katılmak üzere parti otobüsüyle hareket eden Yıldırım, Kamil Tunca Caddesi'nde esnafı ziyaret etti, daha sonra Evlad-ı Fatihanlar Derneğinin açılışını da gerçekleştirdi.

Başbakan burada referanduma yönelik mesajlar verirken, İzmir’de stat krizine de değindi. Bornova mitinginde konuşan Yıldırım, “Altaylı, Karşıyakalı Göztepeli taraftarlar duyun bunu. Sizin stadların yapılmasına karşı çıkıyor. Çok görüyorlar. Bunlara İzmirliler cevap verecek mi? İzmir'e güveniyorum, inanıyorum. Biz onlar karşı çıksa da İzmir'e hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

- BAŞBAKAN'DAN BORNOVA'DA STAT ÇIKIŞI: ONLAR KARŞI ÇIKSA DA...

AK Parti İl Başkanlığınca Bayraklı ilçesinde düzenlenen mitinge katılmak üzere parti otobüsüyle hareket eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Cengizhan Mahallesi'nde otobüsü durdurdu. Burada kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet eden Başbakan Yıldırım, bir kahvehanede vatandaşlarla birlikte çay içti.



Başbakan daha sonra Bayraklı Sevgi Yolu’nda alanı dolduran binlerce vatandaşa hitap etti.

O GECE İZMİR AYAKTAYDI
Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine değinen Başbakan, “15 Temmuz’da bu ülkenin cumhurbaşkanına başbakana ateş açılırken onlara yol açıldı yol. Türkiye büyük bir mücadele verdi. O mücadeleyi siz verdiniz. O gece İzmir ayaktaydı. Bayraklı’da bayrağını kapan meydana indi. Bu bayrak inmez. Hiçbir alçak örgüt Türkiye Cumhuriyeti’ni dize getiremez. 15 Temmuz’da bunu denediler başarabildiler mi? Çünkü millet vardı millet. Millete karşı hiçbir kalkışma başarılı olamaz” dedi. 

BİZ ONLARI DENİZE DÖKMEYECEĞİZ SANDIĞA GÖMECEĞİZ!
Yıldırım, “Pazar günü sandığa gideceğiz ve hesabı göreceğiz. Söylemedik laf bırakmadılar. Evet diyenleri hain ilan ettiler, denize dökeriz dediler. Dökebileceklerse gelsinler deniz kenarında bekliyoruz. Biz onların dediğini demiyoruz. Biz onları denize falan dökmeyiz. Bizim şiarımızda yaşatmak var öldürmek yok. Biz Pazar günü onları sandığa gömeceğiz. Denize dökmek bizim işimiz değil. Kendini bilmeyenlere, millete düşmanlık yapanlara cevap vermeye var mısınız?” diye konuştu.

TEK ADAM DOĞRU AMA…
“Değişikliği biraz anlatalım” diye sözlerine devam eden Başbakan Yıldırım, “Hayır kampanyası yapanlar hiç anlatmadılar. Korkuttular, tehdit ettiler sadece moral bozdular. Kılıçdaroğlu kahvecilere gidiyor, ‘Evet verirsen 16 Nisan’dan sonra dükkanın kapanıyor’ diyor. Burası Bayraklı yemezler bu yalanları. Olmadı taksi durağına gidiyor hatlarınız iptal olacak aman evet demeyin. Onlar da işine bak diyor. Bu sefer muhtarları topluyor bak ha 16’sında evet verirseniz muhtarlıklar kapanıyor… İnanıyor musunuz? Bu ne biliyor musunuz?  Bu oylamasını yapacağımız anayasa değişikliği kısaca ne? Tek adam diyorlar. Kardeşim şimdi sen istedin diye iki tane cumhurbaşkanı mı seçeceğiz? İki tane belediye başkanı, iki tane muhtar mı seçeceğiz? Niye öyle diyor biliyor musunuz? Bu ara onlar HDP’yle kol kola birlikte hayır kampanyası yapıyorlar ya HDP’de eş başkanlık var. Orayı kafayı takmış belli. Sen onlarla beraber ol bizim seninle işimiz olmaz. Millet tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet tanır. Tek adam doğru… Tek adam ama milletin adamı. Vesayetçilerin, bölücülerin adamı değil, milletin adamı” açıklamasını yaptı. 



RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I ÖLDÜRMEK İSTEMEDİLER Mİ?
Hayır cephesine yüklenen Yıldırım, “Bakın bu hayırcılara bir bakalım. Ona göre işimizi düzgün tutalım. Almanya, Hollanda hayır diyor. FETÖ’cüler, PKK’lılar, Almanya’da, Hollanda’da fink atıyor, her türlü kampanyayı birlikte yapıyorlar bizim bakanlarımız, milletvekili gidecek onlara salon verilmiyor, kampanya yaptırılmıyor. Atlarıyla, itleriyle vatandaşlarımızın üzerine sürüyorlar. Biz ne yapacağız? Vatandaşlarımız sabretti ama sandıklara akın etti gereken cevabı verdiler. Öyle bir verdiler ki onların da feleği şaştı.  Başka kim hayır diyor? PKK… Türkiye bölmeye çalışan türkleri krütleri gözünü kırpmadan öldüren alçak bölücü örgüt ve onun emrine girmiş HDP hayır diyor. Kandil’den diyorlar ki aman ha evet çıkmasın… Evet çıkarsa biz biteceğiz diyorlar. Buradan söylüyorum inşallah evet çıkacak siz de biteceksiniz. Kandiliniz sönecek.  Başka kim? FETÖ… FETÖ’nün marifetini biliyorsunuz değil mi? 15 Temmuz’da adamlarını asker kılığına sokarak tankla, tüfekler, uçakla insanların üzerine bomba yağdırmadı mı? O gece milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürmek istemediler mi? O gece hükümeti alaşağı edip başbakanı öldürmek istemediler mi? İstediler” dedi.

PKK, HDP, ALMANYA’YI ANLARIM DA CHP’Yİ…
CHP’yi eleştiren Yıldırım, “PKK, HDP, Avrupa hayır kampanyası yapıyor. Bunları anlamak mümkün de Atatürk’ün partisi CHP ve başındaki Kılıçdaroğlu da hayır diyor. Bunları nasıl anlayacağız? Atatürk ve arkadaşları bu cumhuriyeti kurarken yokluk içinde mücadele ederek bugünlere getirdi. Cumhuriyet kuruldu o günden bugüne çok yol aldı. MHP bir araya geldik. Bu mesele memleket meselesi dedik. Bu yola beraber çıktık. Milliyetçi, ülkücü kardeşlerimizin bu ülkenin bayrağına göz koyanlara asla pirim vermeyeceğine yürekten inanıyorum. Ülkücü kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Ülkenin menfaati için beraber olduk. Milliyetçi maskesi takmış ortada dolaşanlar var.  Onlar da bölücülerin laflarını tekrar ediyorlar. Hiçbir milliyetçi hiçbir ülkücü hiçbir alperen bunlara itibar etmez. Onlar sadece tek bayrağı tek vatanı tek milleti tek devleti tek Türkiye’yi bilir” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU KİTABIN ORTASINDAN KONUŞUYOR!
Yıldırım sisteme ilişkin bilgi verirken, “Bu sistem ne getiriyor? Sandıkta garanti hükümet getiriyor. Seçim yapılacak Ankara’ya göndereceğiz vekilleri sonra ne olacak bilmiyoruz. Kapılar arkasında pazarlıklar, otellerde, gazete patronlarının evlerinde pazarlıklar, peki ne olacak? Sizin verdiğiniz oyla ne olacak? Şimdi çok basit… Gideceğiz oyu vereceğiz sandık açılacak ve Türkiye’yi 5 yıllığına kim yönetecek belli olacak. Sen sağ ben selamet… böylece zaman kaybı olmayacak. Hükümet hemen iş başına geçecek. Vaatleri yerine getirecek. Boş vakit geçirmeyecek. Daha fazla iş, aş, üretim olacak. Bundan kim kazanacak? Türkiye kazanacak, millet kazanacak. Millet düşmanları da kaybedecek. Evet çıkınca Türkiye güçlenecek terör örgütleri kaybedecek. Türkiye’nin enerjisi terör örgütleriyle mücadelede yok olup gitmeyecek. Gençlerimiz daha fazla iş bulacak geleceklerine ümitle yürüyecek. Kılıçdaroğlu, ‘Ne lüzum var onlar siyaset girmesin. 18 yaşında gencin siyaset ne işi var?’ diyor. Peki sen o gence gel oy verirken iyi… Gelsin oy versin ama aday olmasın. Var mı böyle dünya? Seçiyorsa seçilecek. Kitabın ortasından konuşuyor” dedi.

O GÜNLER DE GELECEK İZMİR’İ YERELDE…
Başbakan Yıldırım, bazı vatandaşların İzmir’deki yerel yönetimlere ilişkin eleştiri ve şikayetlerini projelerden örnek vererek cevapladı. Yıldırım, “O günler de gelecek. Çalışacağız İzmir’i yerelde de kalkındıracağız. Tüm ilçelerde kalkındıracağız. İzmir’e 15 yılda yatırımlar yaptık. Yol yaptık, hava limanı yaptık, İstanbul’dan İzmir’e otoyol yapıyoruz. Kim karşı çıktı? Onlar. Onlar karşı çıkıyor biz yapıyoruz. Konak Tüneli yaptık. Konak Tüneli’ni yapıncaya kadar etmediklerini bırakmadılar. Hep karşı çıktılar. Hep itiraz ettiler. Biz de inat da murattır. İnat ettik yaptık hizmete aldık 20 milyon İzmirli kullandı. Manisa’ya Sabuncubeli Tüneli’ni önümüzdeki yıl açacağız. Manisa 15 dakika olacak. İşte hizmet bu. 2019’un sonunda İzmir’den Ankara’ya hızlı tren çalışacak. İZBAN’ı kim yaptı? Yarım kalmıştı, yapılamıyordu. Dedik ki belediye yapamıyor biz de destek olalım birlikte yapalım, İzmirli mağdur olmasın… İZBAN’ı yaptık hizmete aldık 250 milyon insan kullandı bugüne kadar. İşte hizmet. Onlar iş yapamayınca suçu başkalarına atmayı adet haline getirmişler. Artık bunlara itibar etmeyin. İzmir körfezine tünel ve köprü yapıyoruz. Çiğli’den girip Narlıdere’den çıkacaksınız. 6 dakika. Şu çevre yolunu kim yaptı? İzmir çevre yolunu kim yaptı? Bayraklı tünellerini kim yaptı? Bayraklı’ya bir marka eser 2 bin 50 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz. Bu hastane sıradan bir hastane değil. Bu hastanede her şey var” ifadelerini kullandı.

 
CHP'li Balbay'dan Afyon'da süpürgeli miting!
 
Kocaoğlu'ndan Başbakan'ın o sözlerine yanıt: Yakışmadı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Nisan 2017 Çarşamba 18:29

O günler gelmeyecek sayın Başbakan, gelmeyecek, biz seni çok seviyoruz ve başımızdan gitmenizi hiç ama hiç istemiyoruz !

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Balbay'dan Afyon'da süpürgeli miting!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Afyonkarahisar Çay'da süpürgeyle ...
Meral Akşener'den referandum sonucu tahmini
MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, referandum tahmininde bulundu. Akşener, ...
Erdoğan: Bu ülkenin huzurunu bozanlara...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelenin devam ettiğini ...
 
Başbakan'dan Bornova'da stat çıkışı: Onlar karşı çıksa da...
Bornova mitinginde konuşan Yıldırım, “Altaylı, Karşıyakalı Göztepeli taraftarlar ...
Kalın: Esad iktidarı bırakma çağrılarını dikkate almayacaktır
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın ...
CHP'li Yüksel'den yarımadada referandum mesaisi
CHP İzmir eski İl Başkanı ve 24. Dönem İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de çarpıcı mesajlar: Mitinglerine bakıyorum, ana tema benim!
İzmir'de iş dünyasıyla buluşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin ...
CHP’li Güven: Cumhurbaşkanı ve başbakan da hayır için çalışıyor!
CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Başbakan ve cumhurbaşkanı meydanlara ...
Kılıçdaroğlu İstanbul için oran verdi!
İstanbul Maltepe'de partililerine seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva