HABERLER>GÜNCEL
17 Nisan 2020 Cuma - 08:31

İzmir'de kaçak maske ve dezenfektan operasyonları

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son bir ayda kent genelinde merdiven altı maske ve dezenfektan üreticilerine 200'ü aşkın operasyon düzenledi. Operasyonlarda, halkın sağlığıyla oynayanlara büyük darbe vurulurken, koruyuculuğu olmayan 250 bin maske ele geçirildi.

İzmir de kaçak maske ve dezenfektan operasyonları

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ülke çapında geniş önlemler alınırken; yetkililer, vatandaşlara da kişisel temizlik ve hijyen kurallarına uymanın da salgınla mücadelede oldukça önemli olduğu uyarılarını yineliyor. Vatandaşların maske, kolonya ve el dezenfektanı gibi ürünleri kullanarak önlem almasını fırsat bilenler, bu süreçte merdiven altı üretimler yaparak hiçbir faydası olmayan malzemeleri piyasaya sürmek istiyor.

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, son bir ayda yaptıkları başarılı operasyonlarla fırsatçılara büyük darbe vurdu. Ekipler, kent genelinde 200'ü aşkın operasyona imza atarak halkın sağlığıyla oynayanlara geçit vermedi. Sağlık Bakanlığı kriterlerine uymayan ve hiçbir koruyuculuğu olmayan maske üreticilerini teknik ve fiziki takibe alan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, 32 farklı adrese operasyon düzenlendi. Adreslerde yapılan aramalarda hiçbir koruyuculuğu bulunmayan 250 bin maske ele geçirildi. Merdiven altı maskeleri üreten 32 şüpheli hakkında idari işlem başlatıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle birçok vatandaşın yanından ayırmadığı dezenfektanları merdiven altında üretenleri tespit eden ekipler, bu süreçte 3 farklı adrese operasyon düzenledi. Adreslerde yapılan aramalarda, piyasaya sürülmeye hazır halde 472 şişe dezenfektana el koyulurken, 3 şüpheliye hakkında idari işlem başlatıldı.

OPERASYONLAR SÜRECEK
Operasyonlarda dezenfektan üretiminde kullanılan etil alkol üreticilerine de büyük bir darbe vuruldu. 5 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda, dezenfektan yapımında kullanılmaya hazır 8 bin 402 litre etil alkol ele geçirildi. 13 şüpheli hakkında ise adli işlem başlatıldı. Sahte dezenfektan üretimi yapıldığı tespit edilen bir adrese düzenlenen baskında ise şişelenmeye hazır ve tanklar içinde bekletilen bin litre sahte el dezenfektanı ele geçirildi. Olayın 3 şüphelisi hakkında adli işlem yapıldı. Ele geçirilen maske ve şişelenmiş dezenfektanlar İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerine teslim edilirken, etil alkol ve tanklar içinde bulunan sahte el dezenfektanları imha edildi.

Geride kalan bir aylık süre zarfında İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, toplamda 250 bin maske, 472 şişe dezenfektan, 8 bin 402 litre dezenfektan yapımında kullanılmaya hazırlanan etil alkol ve tanklar içinde yer alan bin litre sahte el dezenfektanına el koydu. Söz konusu operasyonlarda 35 şüpheli hakkında idari işlem yapılırken, 16 şüpheli hakkında ise adli işlem başlatıldı. Ekipler, vatandaşın sağlığını hiçe sayan maske ve dezenfektan üreticilerine yönelik operasyonların aralıksız olarak süreceğinin altını çizdi. (DHA)

 
Hollanda'da Oğuzhan Özyakup krizi!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 17 Nisan 2020 Cuma 08:58

İzmir Valiliğini ve Emniyetini, bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Salgından dolayı canımızın derdine düştüğümüz şu günlerde bunu fırsat bilip , kusura bakmayın amam ahlaksızca davrananları da Allah'a havale ediyorum.Bu ne vicdansızlık ve utanmazlıktır.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurt dışındaki 25 bin Türk için 'Ramazan operasyonu'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamasına göre, 59 ülkedeki ...
Koronavirüs testi pozitif çıkan Defne'den iyi haber
Burdur'un Çeltikçi ilçesinde yüksek ateş şikayetiyle götürüldüğü hastanede ...
Adalet Bakanı Gül'den Gamze Pala açıklaması
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Kadın cinayetlerini lanetliyor, Gamze Hanımı ...
 
Sokağa çıkamayan komşularına danslı müzikli konser verdiler
Koronavirüs salgını kapsamında evlerinden çıkamayan komşuları için terasta ...
Provakatif paylaşım yapan 303 kişi yakalandı
İçişleri Bakanlığı, son bir ayda asılsız ve provokatif koronavirüs paylaşımları ...
Eski vekil duyurdu: İzmir'de banka çalışanı korona kurbanı!
Koronavirüs testi iki defa negatif çıkan Akbank çalışanı Ali İhsan Orallı, ...
 
İzmir'de uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen zanlı gözaltına alındı
İzmir'in Menemen ilçesinde, uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen zanlı gözaltına alındı.
TBMM'ye koronavirüs testi getirildi!
TBMM'de, koronavirüs tedbirleri kapsamında Sağlık Bakanlığı'ndan talep ...
Bakanlık açıkladı: Can kaybı 1643'e yükseldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu 'Türkiye Günlük Koronavirüs ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva