HABERLER>EKONOMİ
30 Mart 2018 Cuma - 12:25

İzmir’de binlerce çalışanın gözü kulağı bu gelişmede!

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, “Taşeron yasasında tıkanan 3 maddeyle ilgili DİSK olarak girişimlerde bulunduk. Bakan ile görüştük. 2 tanesinden sonuç aldık. Eski hükümlüler tedirgin. Düzenlemeyi 2 Nisan olmadan bekliyoruz. Bakan söz verdi. Gözümüz kulağımız son genelgede” dedi.

İzmir’de binlerce çalışanın gözü kulağı bu gelişmede!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve Genel İş Sendikası genel Başkanı Remzi Çalışkan, hükümetin 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yaptığı taşeronda düzenleme sonrasında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile görüştü.

Gerçekleşen görüşmede geçiş sürecinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekildi. Bakan Sarıeroğlu’nun, dile getirilen taleplerin değerlendirileceğini söylediği aktarıldı. Sarıeroğlu’nun ayrıca eski hükümlüleri kapsayan bir genelge hazırlanacağının sinyalini verdiği de ifade edildi.

KONFEDERASYON VE SENDİKA NE TALEP ETTİ?
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu kamuya geçiş hakkını kaybeden çok sayıda üyesi bulunan işçi örgütleri bu süreçte sübjektif değerlendirmelerin önlenmesi bakımından bir yasal çözüm bulunmasının mağduriyeti önleyeceğini iletti.

Daha önce yetkililerce ve bizzat bakanlıkça sınavların teferruat olacağının ve bir eleme amacı taşımayacağının ifade edildiği hatırlatılırken sınavlar sonucu elenen üyelerin sayısının çokluğuna vurgu yapıldı. Oysa bakanlığın açıklamalarına göre bu sayının sıfır olması gerektiğinin altı çizildi.

Belediye şirketlerinde hali hazırda çalışmakta olan işçilerden de geçiş süreci koşulları istendiği ve bazı SGK müdürlüklerinin emeklilik hakkını kazanmış durumda olan, belediye şirketlerinde çalışmaya devam eden işçilerin emekliliğe sevk edilmesi talebinde bulundukları şikâyetlerinin geldiği ifade edildi.

Emeklilik koşullarını sağladıkları halde belediye şirketlerinde çalışmaya devam eden işçilerin emekliliğe sevki açısından herhangi bir düzenleme yok iken geçiş yapacak işçilerden emeklilik hakkını kazananların geçiş haklarının ellerinden alınmasını da ayrı bir eşitsizlik ve çifte standart olduğuna dikkat çekildi.  Temsilciler bunları hukuksuzluk olarak gördüklerini ve gelişmelerin katiyetle önlenmesi için mevzuat çıkarılması gerektiğini düşündüklerini Bakan Sarıeroğlu’na bildirdi.

Gelişmelerin İzmir yansımasını sürecin başından itibaren takip eden DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da konuyla ve görüşmeyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Kentteki binlerce sendikalı, kamu kurumu ve kuruluşlarında görev yapan özellikle emekli, emekliliği hak eden ve eski hükümlü personellerin iş akitlerinin feshedilmesi karşısında yaşanan mağduriyete geçtiğimiz günlerde tepki gösteren Sarı, mağdur personel sayısının 6 bin 500’ü bulduğunu söylemişti.

3 MADDENİN 2 TANESİNDEN SONUÇ ALINDI
Sarı, gelinen aşamada şunları söyledi: 696 sayılı KHK birlikte yaşanan çıkmazlar, tıkanan özellikle 3 maddeyle ilgili DİSK olarak girişimlerde bulunduk. Eski hükümlü, engelliler ve geçiş sürecindeki farkların ödenmesiyle ilgili görüşme yapıldı.

Engellilerle ilgili bakanlık genelge yayınladı, ‘zorunlu emekli yapmayacaksınız’ dedi. Maliye Bakanlığı da toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan farkların giderilmesi için Resmi Gazetede genelge yayınladı. ‘Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki geçiş süresindeki farkları göndereceksiniz’ dedi. Eski hükümlülerle ilgili genelgeyi de bekliyoruz. Engelliler ve ücret farkları yayınlandı.

DÜZENLEMEYİ 2 NİSAN OLMADAN BEKLİYORUZ
İnsanlar bu gelişmeleri ve haberleri bekliyor. Eski hükümlüler tedirgin. Toplu iş sözleşmesinden (TİS) kaynaklanan farkların giderilmesi ve engellilerin malulen emekli olması durumu çözüme kavuştu.  İkisinden sonuç aldık. Bir tek eski hükümlülerle ilgili durum kaldı. Biz bakanlıktan bu düzenlemeyi yapmasını 2 Nisan olmadan bekliyoruz.

GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ SON GENELGEDE
İzmir’deki 6 bin 500 kişi bu gelişmeleri bekliyor. Şimdi engelliler durumu kurtarıyor. Eski hükümlülerle ilgili beklemedeyiz. Bakan da ‘bu düzenlemeyi yapacağız’ diye haber gönderdi.  İzmir’deki 6 bin 500 kişinin gözü kulağı bu gelişmelerdeydi. Bizim de gözümüz kulağımız artık yayınlanacak son genelgede. Süreci başından itibaren takip ettik, sonuna kadar da izleyeceğiz.

 
Şeytan, Giresun'da çarpacak!
 
CHP’li Sertel'den Başbakan'a FETÖ soruları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşları mücevhere dönüştürüyor
Değerli taş kesim ustası Gülay Atıcı Ertan, doğal taşı işleyerek ortaya ...
İzmirli tekstilcilerden İtalya'ya ihracat çıkarması
İzmir'den İtalya'ya giden Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) İç Giyim ve ...
Çeşme'de dev festivale geri sayım: 1 milyon kişi bekleniyor!
Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali'nin bir milyondan fazla ...
 
İZTO seçimlerinde geri sayım... Otokent'ten Özgener'e tam destek!
Otokent Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, İzmir Ticaret ...
Büyüme rakamları açıklandı: İşte kişi başı milli gelir!
Türkiye ekonomisine ilişkin 2017 yılı büyüme rakamları açıklandı. Türkiye ...
İzmirli denizcilerin gurur günü
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin üyelerine verdiği kaliteli ...
 
İzmir'e metro için Bakanlık hamlesi: O hat için flaş gelişme!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak olan ...
Milyonlarca çalışana kıdem tazminatı müjdesi!
9 Eylül 1999’dan sonra ilk kez işe girenler Eylül 2019’dan itibaren 7000 ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kuru dün 4 lirayı görmesinin ardından yeni güne de bu seviyelerde ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva