HABERLER>EKONOMİ
30 Mart 2018 Cuma - 10:10

İzmirli tekstilcilerden İtalya'ya ihracat çıkarması

İzmir'den İtalya'ya giden Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) İç Giyim ve Dış Giyim Sanayi Meslek Komiteleri'nin üyeleri olan tekstil ve konfeksiyon sanayicileri, Avrupa İşletmeler Ağı projesi kapsamında ikili görüşmelerde bulundu.

İzmirli tekstilcilerden İtalya ya ihracat çıkarması

Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında 12-14 Mart 2018 tarihleri arasında İtalya'nın tekstil ve moda başkenti Milano'ya giden İzmirli tekstilciler, işbirliklerini pekiştirdi ve geleceğe yönelik bağlantıların ilk adımlarını attı. EBSO Meclis Başkan Yardımcısı Işın Yılmaz'ın girişimi ile organize edilen iş ve inceleme gezisine, ihracatlarının toplamı 100 milyon Euro'yu aşan 14 firmadan 17 tekstilci katıldı. EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Ateş İlyas Demirkalkan'ın başkanlık ettiği İzmirli tekstilcilerin sektörel heyet organizasyonuna Türkiye Cumhuriyeti Milano Başkonsolosluğu ve Milano Ticaret Ataşeliği başta olmak üzere, Milano Ticaret Odası, İtalya Dış Ticaret Derneği ve Avrupa İşletmeler Ağı üyesi olan birçok İtalyan kurum da destek verdi. İş gezisinin ilk günü olan 12 Mart'ta öncelikle Milano Ticaret Odası'nı ziyaret eden EBSO heyeti, yapılan görüşmede öncelikle EBSO'yu ve İzmir'i İtalyan meslektaşlarına tanıttı, ardından Milano Ticaret Odası hakkında bilgi aldı.

İTALYA'YA 68.6 MİLYON DOLAR İHRACAT
EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Ateş İlyas Demirkalkan, İzmir'in, 4.3 milyonluk nüfusuyla Türkiye'deki üçüncü büyük şehir olduğunu, ticaret, sanayi, tarım ve turizm şehri olduğu kadar aynı zamanda bir fuarlar ve kongreler kenti konumunda olduğunu belirtti. İzmir'de 4 büyük liman ve 12 özel yat limanı bulunduğunu anlatan Demirkalkan, "Ulusal ve uluslararası ticarete kazandırmayı başaran büyük bir liman kenti olan İzmir, 13 organize sanayi bölgesi, 2 serbest bölge, 4 teknoloji geliştirme bölgesi, 8 üniversitesiyle nitelikli istihdam ve yatırım açısından en avantajlı konumdadır. İzmir; 2017 yılı itibariyle 2 bin 600'e yakın yabancı sermayeli firma, 5 bin 500'e yakın ithalatçı ve 4 bin 900 civarında ihracatçısıyla Türkiye ekonomisinde önemli rol oynamaktadır. İzmir ile İtalya arasında 2017 yılı itibariyle yaklaşık 1.1 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşıldı. 68.6 milyon dolarlık ihracata karşılık 3.4 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirildi. Ancak yine de rakamlar olması gerekenden daha düşük seviyede. Türkiye ve İtalya arasında özelde de İzmir ile ticaret rakamlarının gerçek potansiyeline ulaşması için planlı çalışmaların yapılması şart" diye konuştu.

YENİ İŞBİRLİKLERİ
Ziyaretin ardından EBSO heyeti, Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu tarafından ağırlanarak Milano Konsolosu Gamze Akgün ve Milano Ticaret Ataşesi Emre Orhan Öztelli ile görüşmeler gerçekleştirdi. İzmir ile İtalya arasındaki ticaret ilişkileri ve özellikle tekstil sektörünün ikili ilişkilerde oynadığı rolün ele alındığı görüşmelerde, İtalya'ya ihracatın artırılmasına ilişkin stratejiler hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Davetli İtalyan firmalar ile EBSO heyeti arasında ikili görüşmeler organize edilerek yeni bağlantılar kurulması sağlandı. (DHA)

 
Kalın'dan Fransa'ya YPG tepkisi!
 
Gökçe Bahadır diziden ayrılıyor mu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de dev festivale geri sayım: 1 milyon kişi bekleniyor!
Bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali'nin bir milyondan fazla ...
İZTO seçimlerinde geri sayım... Otokent'ten Özgener'e tam destek!
Otokent Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, İzmir Ticaret ...
Büyüme rakamları açıklandı: İşte kişi başı milli gelir!
Türkiye ekonomisine ilişkin 2017 yılı büyüme rakamları açıklandı. Türkiye ...
 
İzmirli denizcilerin gurur günü
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin üyelerine verdiği kaliteli ...
İzmir'e metro için Bakanlık hamlesi: O hat için flaş gelişme!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak olan ...
Milyonlarca çalışana kıdem tazminatı müjdesi!
9 Eylül 1999’dan sonra ilk kez işe girenler Eylül 2019’dan itibaren 7000 ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kuru dün 4 lirayı görmesinin ardından yeni güne de bu seviyelerde ...
Ege Üniversitesi'nden İzmir Teknoloji Üssü’ne destek
Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak, İzmir Teknoloji Üssü Projesi'ne ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
28 Mart Çarşamba günü sabah saatlerinde dolar ve euro fiyatından ilk rakamlar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva