HABERLER>GÜNCEL
3 Aralık 2016 Cumartesi - 17:57

İzmir’de 57 STK ve 2 bin gönüllü iyilik yaptı!

İzmir’de 57 sivil toplum kuruluşu ve 2 bin gönüllü gün boyunca kentin dört bir yanında iyilikler yaptı. Kimi yaşlılara yardım eden kimi sokak hayvanların besleyen, çevre temizliği yapan İzmirliler, gün sonunda Gündoğdu Meydanı'nın ortasında kalp oluşturdu.

İzmir’de 57 STK ve 2 bin gönüllü iyilik yaptı!

İzmir Sivil Toplum Ağı Gönüllü Takımı, İzmir Büyükşehir Belediyesinin katkıları ve Yaşar Üniversitesi'nin organizasyonuyla hem 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü hem de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ilginç bir etkinlik yaptı. Toplam 57 sivil toplum kuruluşunun ve 2 bin gönüllünün katıldığı etkinlikte İzmir'de gün boyu çeşitli iyilikler yapıldı. Kimi yaşlıların karşıdan karşıya geçmelerini yardım etti, eşyalarını taşıdı, kimi evlerini temizledi. Kimi temizlik işçilerinin kenti temizlemesine katkıda bulundu, bazıları onlara çay ikram etti. Etkinlik kapsamında iyilik yapan gönüllüler daha sonra Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda bir araya geldi. Burada Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi hem gönüllüleri hem de İzmirlilere çorba, salep, çay ikram etti. Gönüllüler dans gösterileri ve müzik eşliğinde eğlendi. Her biri iyilikleri sembolize eden gökkuşağının renklerinden oluşan şemsiyeler dağıtılan gönüllüler saat 16.00'da #izmirdeiyilikvar etiketiyle yaptıkları iyilikleri sosyal medyada paylaştı. Daha sonra da Gündoğdu Meydanı'nın ortasında gökkuşağı rengindeki şemsiyeler açılarak bir kalp oluşturuldu.

Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Programı Koordinatörü Kevser Çimenli, geçen yıl "Kampüste İyilik Var" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, "Akademisyeninden çalışanına ve öğrencisine Yaşar Üniversitesi Gönüllü Takımı oluştu. Yıl boyunca birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. İyilik hareketini ve gönüllülük kavramını çevremize ve tüm İzmir'e yaymak istedik. 2015 Kasım ayından bu yana çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek aynı amaçta buluşarak İzmir Sivil Toplum Ağı'nı kurduk. Birçok etkinlik, çalıştay ve festival düzenledik. Sivil Toplum Ağı olarak Dünya Gönüllüler Günü'nde tüm kente iyilik mesajı verebilmek için 'İzmir'de iyilik var' sloganıyla yola çıktık. Toplam 57 sivil toplum kuruluşu ve gönüllü çalışmalar yapan ağlar iyilik için yola çıkarak bir araya geldi. Bu süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı, hep destek verdi, kampanyamızı sahiplendi. Bu anlamda yapılan çalışma yerel yönetim, sivil toplum ve üniversite işbirliği çerçevesinde de başarılı bir adım olarak gerçekleşti" dedi

Yapılan iyiliklerin insanları daha da yakınlaştıracağına, insanlar arasında güven duygusunu geliştireceğine inandıklarını belirten Çimenli, "Bugün 2 bin gönüllü İzmir'de çeşitli iyilikler yaptı. Yaşlılara çantasını taşıyanlar, temizlik işçilerine yardımda bulunanlar, çay ikram edenler, sokak hayvanlarını besleyenler, kimsesiz çocukları sinemaya götürenler, Aliağa'da kıyı temizliği yapanlar, yaşlıların evlerini temizleyenler oldu. Pek çok İzmirli sokağa çıkıp rastgele iyilik yaptı. Ümit ediyoruz ki İzmir'den yükselerek, bu iyilik hareketi tüm ülkeye yayılacaktır. Her zaman ilklere imza atması ve öncü kimliğiyle ön plana çıkan İzmir, iyilik ve dayanışmayı hatırlamakta da ülkeye örnek olur" dedi. (DHA)

 
Fethiye’de belediyeden bu kez afişle teşekkür!
 
İddianameden: Arif Erdem FETÖ'ye 500 bin dolar götürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul Gazi Mahallesi'nde polisle çatışma
İstanbul'da Gazi Mahallesi'nde 'dur' ihtarına uymayan iki şüpheli polisle ...
PKK’nın ‘Ege açılımı’ çökertildi: İzmir’de katliam depoları!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde jandarma ekiplerinin 3 bölgede düzenlediği ...
CHP’li meclis üyesinin evini su bastı: İZSU’ya talep ilettik…
Üst üste iki gün yağan sağanak yağmur sonucu Meclis Üyesi İnal’ın Menderes’teki ...
 
3 belediye başkanı gözaltına alındı
Terör soruşturması kapsamında DBP'li Çukurca Belediye Başkanı Tunç, Yüksekova ...
Tunceli'de hava destekli terör operasyonu
Tunceli Aliboğazı deresinde gerçekleştirilen hava destekli operasyonda ...
İzmir Adliyesi’nde engelleri aşan uygulama
İzmir Adliyesi'nde, görme engellilerin mahkemeleri ve işlem yapacakları ...
 
Kırmızı ışıkta bekleyen polis aracına çarptı: 5 yaralı
İzmir’in Konak İlçesi'nde, kırmızı ışıkta bekleyen polis ekip aracına ...
İstanbul'da biri Rus iki gemi karaya oturdu
Kartal Sahili'nde lodosun etkisiyle biri Rus iki kuruyük gemisi karaya ...
Valilik aracı seyir halindeyken alev topuna döndü!
Gaziemir ilçesinde İzmir Valiliğine ait olduğu bildirilen resmi plakalı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva