HABERLER>GÜNCEL
3 Aralık 2016 Cumartesi - 15:58

PKK’nın ‘Ege açılımı’ çökertildi: İzmir’de katliam depoları!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde jandarma ekiplerinin 3 bölgede düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait bir sığınak ve 8 depo bulundu. Örgütün Ege açılımı kapsamında oluşturulduğu belirtilen sığınak ve depolarda, çok sayıda silah, el bombası ile patlayıcı düzeneği ele geçirildi.

PKK’nın ‘Ege açılımı’ çökertildi: İzmir’de katliam depoları!

İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin Kemalpaşa ilçesinde 3 ayrı bölgede gerçekleştirdiği operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait bir sığınak ve 8 depo bulundu. Örgütün Ege açılımı kapsamında oluşturulduğu belirtilen sığınak ve depolarda silahlar, el bombaları ve patlayıcı düzenekleri ele geçirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör örgütü PKK'nın Ege açılımına yönelik soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kemalpaşa ilçesinde 3 bölgede operasyon düzenledi.

Jandarma ekiplerinin Vişneli Mahallesi ormanlık alanda tespit ettiği depoda, 2 av tüfeği ve bunlara ait 585 fişek ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Arazideki arama tarama faaliyetlerini genişleten jandarma ekipleri, aynı bölgede yer altında 3 kişinin barınabileceği bir sığınak ve çevresinde 5 depo daha saptadı.

Depolardaki aramalarda, MP-5 makineli tabanca, 9 mm çapında 142 MP-5 makinalı tabanca fişeği, üçer MP-5 şarjörü, komando bıçağı, el feneri, kamuflajlı askeri ve sivil elbise, 2 sırt çantası, 4 uyku tulumu, 2 kilogramlık 2 tüp, 176 konserve ile çok sayıda pil ve yaşam malzemesi bulundu.

Operasyonların, Bağyurdu, Ovacık ve Sarılar mahalleleri kırsalına kaydırılması sonucu icra edilen arama tarama faaliyetinde 2 depo daha bulundu. Ekiplerin aramasında toprağa gömülü patlayıcı madde düzeneği, 3 el bombası, 7 elektrikli fünye, bir kalaşnikof piyade tüfeği ve buna ait 11 şarjör ile 557 fişek, 208 tabanca fişeği, 2 düdüklü tencere ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Örgütün Ege açılımı çökertildi
Jandarma ekiplerince imha edilen bir sığınak ve 8 deponun, terör örgütü PKK mensuplarınca Ege açılımı kapsamında hazırlandığının tespit edildiği belirtildi.

Ekiplerin, 23 Şubat'ta Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına yapılan roketli saldırı sonrası terör örgütü PKK'nın Ege açılımı faaliyetlerine yönelik kırsal alanda 359 operasyon ve arama tarama faaliyeti yaptığı, Bayındır, Torbalı ve Buca ilçeleri kırsalında örgüte ait tüm sığınak ve depoların bulunarak imha edildiği bildirildi. Ayrıca "Kemalpaşa'daki son operasyonlarla terör örgütü PKK'nın Ege açılımı yapma çalışmalarının çökertildiği" kaydedildi.

Operasyonların geçmişi
Jandarma ekipleri, PKK'nın Ege açılımı kapsamında faaliyet gösterdikleri, Kemalpaşa ve Bayındır ilçelerindeki saldırılara da katıldıkları tespit edilen terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundaki 3 mensubu ile yardım ve yataklık eden 6 kişiyi yakalamıştı.

Zanlıların, 23 Şubat'ta Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına roketli, 19 Mart'ta Kemalpaşa'da devriye görevi yapan askeri araca silahlı ve 22 Haziran'da Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketli saldırılar ile Bayındır'da bir çobanın öldürülmesinin planlayıcısı ve faillerinden olduğu kaydedilmişti.

Ele geçirilen kalaşnikof tüfeğin kriminal laboratuvarındaki ilk incelemesinde ise silahların 19 Mart'ta bir uzman çavuşun yaralandığı Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına ait devriye aracına teröristlerce düzenlenen saldırıda kullanıldığı belirlenmişti.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda, terör örgütü PKK'nın "Ege açılımı sorumlusu" olduğu bildirilen H.D. de 17 Kasım'da düzenlenen operasyonda Bornova ilçesinde bir sığınakta yakalanmıştı. (AA)

 
CHP’li Moroğlu’ndan Van notları: İnsanlar can derdinde!
 
Vekillerden 10 bin önerge
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li meclis üyesinin evini su bastı: İZSU’ya talep ilettik…
Üst üste iki gün yağan sağanak yağmur sonucu Meclis Üyesi İnal’ın Menderes’teki ...
3 belediye başkanı gözaltına alındı
Terör soruşturması kapsamında DBP'li Çukurca Belediye Başkanı Tunç, Yüksekova ...
Tunceli'de hava destekli terör operasyonu
Tunceli Aliboğazı deresinde gerçekleştirilen hava destekli operasyonda ...
 
İzmir Adliyesi’nde engelleri aşan uygulama
İzmir Adliyesi'nde, görme engellilerin mahkemeleri ve işlem yapacakları ...
Kırmızı ışıkta bekleyen polis aracına çarptı: 5 yaralı
İzmir’in Konak İlçesi'nde, kırmızı ışıkta bekleyen polis ekip aracına ...
İstanbul'da biri Rus iki gemi karaya oturdu
Kartal Sahili'nde lodosun etkisiyle biri Rus iki kuruyük gemisi karaya ...
 
Valilik aracı seyir halindeyken alev topuna döndü!
Gaziemir ilçesinde İzmir Valiliğine ait olduğu bildirilen resmi plakalı ...
İzmir'deki '15 Temmuz davası'nın adresi de tarihi de belli oldu
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İzmir'de açılan ...
'Şike kumpası Zaman Gazetesi'nde planlandı!'
'Şike' iddianamesinde, Fetullah Gülen'in "Futbol camiasına girelim. Geniş ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva