HABERLER>GÜNCEL
16 Kasım 2012 Cuma - 16:14

İZELMAN şoförleri ‘o şirkete’ bayrak açtı!

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı otobüs şoförü ihalesinde taşeron şirketin kazanması durumunda mevcut çalışanlar ‘biz şirket ile çalışmayacağız’ dilekçesi verecek. Kadrolarının İZELMAN’da kalmasını isteyen işçilerin kararlı tutumu sürerken taşeron şirketten yeni açıklamalar geldi.

İZELMAN şoförleri ‘o şirkete’ bayrak açtı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün yaptığı 3 bin 317 kişiyi yakından ilgilendiren personel ihalesi krizi devam ederken ihalede İZELMAN’dan 10 milyon TL daha düşük teklif vererek avantajlı duruma geçen Etkin-İdeal Ortak Girişimi’ne karşı işçilerden tavır geldi.

Belediye bünyesinde çalışan sendikalı işçiler ihalenin Deniz Feneri Davası’nda yargılanan Beyaz Holding’in hissedarı olduğu Zekeriya Karaman ve İsmail Karahan’ın sahibi olduğu şirkette çalışmayacaklarını dile getirecek. ESHOT Genel Müdürlüğü’ne konuyla ilgili tek tek imzalı dilekçe verecek olan çalışanlar ‘şirket bünyesinde göreve çıkmayacağız’ diyecek

SENDİKA EKİP KURDU
Şoförler, İzmir ulaşımının kilitlenmesine neden olacak bu durum ile ilgili hazırlıklar yaparken DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası yetkilileri de otobüs garajlarını dolaşmak için ekip kurdu. Tek tek şoförlere ulaşmayı planlayan ekip ortak hareket etme kararına vurgu yapacak. İhalenin özel şirkette kalması halinde işsiz kalabilecekleri vurgusu yapılacak.

ŞİRKET ‘BİLGİ KİRLİLİĞİNE İTİBAR EDİLMESİN’ DEDİ
Öte yandan gelen tepkiler üzerine önce çalışanlarla devam edeceklerini söyleyen şirket yetkilileri sendika ile uzlaşabilecekleri yönünde açıklama yapmıştı. Şirket İzmir’de bulunan işçilere ulaşmak için gazetelere ilan vermeye başladı. Verilen ilanda ihale süreci ve firmanın verdiği teklif belirtilirken “Bizim için personelin sendikalı olmasının bir sakıncası yoktur. Mevcut ihale şartnamesinde idare tarafından çalışma koşulları ve ücreti belirlenmiştir. Bizim bu koşulların dışına çıkmamız, arttırmamız ya da eksiltmemiz mümkün değildir. Çalışanların alacakları maaşlar idare tarafından tanımlanmıştır. Yüklenici firmanın bu maaşları yeniden belirleme hakkı yoktur. Mevcut şoförlerle çalışmak bizim en büyük avantajımız olacaktır. Kamuoyu bu konuda sürekli bilgilendirilecektir. Bilgi kirliliğine itibar edilmemesini, tarafımızdan yapılacak açıklamaların dikkate alınmasını kamuoyuna duyururuz” ifadeleri kullanıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 17 Kasım 2012 Cumartesi 18:11

degerli şöfor arkadaşlar 1 neden büyük şehir belediyesi sizi kadroya almadı 2 neden mamaş farkını kapatmak için böyle büyük bir ihale fiyatı verdiler 3 ihale herkese açık belediyenin içindeki kendi yöneticileri ş,yeni alan firmaya belediyeyi satıysa burada oturup düşünmek lazım bu arada ne belediye kadroya alıp disk karşısına almak istiyo nede disk ayda 500 bin gelen bir geliri kaybetmek istiyo burada olan gariban işçilere oluyo kalkıp a şirkete b partiye laf söylüceğinize gercekleri syleyin

Yorumu oyla      18      5  
izmir 17 Kasım 2012 Cumartesi 16:07

son durum nedir komisyon incelemesi dun tamamlanacakti???

Yorumu oyla      14      5  
İZMİRLİ 17 Kasım 2012 Cumartesi 14:50

DEĞERLİ YORUMCU ARKADAŞLAR HERKES KAYBEDER BAŞTA İZMİRLİ YURTTAŞLAR ZAM ÜSTÜNE ZAM GELİR BU HİZMET AMME HİZMETİDİR KAR AMACI GÜDÜLMEZ KALİTELİ HİZMET ESASTIR... YANİ TEPECİK HASTANESİNİN YANINDAKİ DEĞENEKÇİLEREMİ ARACINI TESLİM EDERSİN YOKSA İZELMAN OTOPARKINA MI BUDA AYNI BÖYLE BİRŞEY AKP İZMİRDEN ELİNİ ÇEK DİYORUM İZMİRLİ HALİNDEN MEMNUN KARANLIK DÜŞÜNCEYE GEÇİT VERMEZ İZMİRLİ...

Yorumu oyla      21      9  
Kasım Korcu 17 Kasım 2012 Cumartesi 14:10

Bu şirket, peyderpey işçileri çıkararak yerine kendi adamlarını alacak. 1 yıl sonra otobüs şoförleri tamamen kendi adamları olacak. Bu, tecrübeyle sabittir.

Yorumu oyla      20      7  
mecit 17 Kasım 2012 Cumartesi 11:32

4 milyonluk şehirde 3300 değil 33000 şöfor bulunur ücret aynı sendika devam diyor 10 trilyonluk farkda izmirin cebinde hiç olmazsa yeni otobüs alınır metro biter

Yorumu oyla      22      19  
deli bekir 17 Kasım 2012 Cumartesi 10:59

taşeronlaşmaya karşı çıkan zihniyete soruyorum. izulaş taşeren değil mi? bu şöförler kadrolu mu? değil. kadrolu değilse ve özel bir şirkette çalışıyorsan taşeronsundur. adının İZ ile başlamsı bunu değiştirmez

Yorumu oyla      24      12  
izmirli 17 Kasım 2012 Cumartesi 10:52

kimse kimseyi zorla çalıştırmaz.çıkarsınız olur biter.

Yorumu oyla      19      12  
işçi 17 Kasım 2012 Cumartesi 02:21

biz işimizi kaybetmek istemiyoruz. chp liler düşsün artık yakamızdan. yeni şirket daha iyi şartlar sağlayacağını söylüyor. daha ne istiyorsunuz.

Yorumu oyla      28      20  
adnan 17 Kasım 2012 Cumartesi 02:19

ihaleyi kazanan şirket istediği elemanla çalışabileceği halde eski elemanlarla çalışırım diyor. aynı sendika devam etsin diyor. ama dinleyen yok. ak partiye geçirmek için fırsat kollayanlar sahnede. bırakın siyaset yapmayıda sorunu nasıl çözeceğinizi söyleyin. bu işçiler sizin inadınız yüzünden işsiz kalırsa maaşlarınızı cebinizdenmi vereceksiniz?

Yorumu oyla      27      12  
engin yılmaz 16 Kasım 2012 Cuma 21:51

Şöför simsarı bakalım siz çalışmazsanız 3300 eğitilmiş şöförü nereden bulacak. Bence bulma ihtimali yok. Simsarlık yaparak sırtınızdan para kazanmak işteyenlere gereken cevabı verin.

Yorumu oyla      33      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de feci kaza: Kamyon okul duvarına girdi!
İzmir’in Gültepe Semti’ndeki Kazım Karabekir Ortaokulu’na kömür getiren ...
Yok artık: Okul çantasında esrar sevkiyatı!
İzmir’de Yenişehir semtinde uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon düzenleyen ...
Şok: 8 bin nüfuslu ilçeyi fişlemişler!
Tunceli'nin Hozat ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Cevdet Konak'ın da ...
 
Deniz Feneri savcıları beraat etti!
Yargıtay, Deniz Feneri soruşturmasında görevden alınan 3 Cumhuriyet savcısının ...
Rotary’nin Dünya Başkanı İzmir’de konuştu
Rotary kulüpleri tarafından her yıl farklı bir bölgede yapılan uluslar ...
2.Joker operasyonunda 6 tutuklama
İzmir merkezli, terör örgütü PKK’nın sözde KCK yapılanması altında 'Joker' ...
 
Tarife değişikliğine karşı tarihi hukuk zaferi
Kahramanmaraş 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, tarife değişikliğini abonesine ...
Alsancak’ta ‘dumansız hava sahası’ baskını
İzmir’de 5 işyerinde yapılan denetimlerde, sigara yasağına uymayan 5 işyeri ...
Jandarmadan kaçak şaraba geçit yok!
İzmir’in Seferihisar İlçesi'ndeki evini imalathaneye çevirip kaçak şarap ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva