HABERLER>GÜNCEL
16 Kasım 2012 Cuma - 14:37

Deniz Feneri savcıları beraat etti!

Yargıtay, Deniz Feneri soruşturmasında görevden alınan 3 Cumhuriyet savcısının yargılandığı davada beraat kararı verdi. Davanın tarihe geçeceğini belirten Savcı Nadi Türkaslan, “Suçlu değildim, beraate sevinmedim” dedi.

Deniz Feneri savcıları beraat etti!

ANKARA - Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturmayı yürütürken ''resmi belgede sahtecilik ve görevde yetkiyi kötüye kullanma'' iddiasıyla soruşturmadan alınan Cumhuriyet Savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz’ün yargılandığı davada karar çıktı.

Deniz Feneri savcılarına beraat talebi

Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde görülen davanın duruşmasına, sanıklar ve avukatlarıyla müdahil avukatları katıldı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, sanıkların üzerlerine atılı suçların maddi ve manevi yasal unsurları oluşmadığından beraatlarını istedi. Duruşmada beraatını talep eden sanıklar, mahkumiyet kararı verilmesi durumunda, haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasının uygulanmamasını talep etti.

TÜRKASLAN: 100 KERE DAHA AYNISINI YAPARIM
Sanık Nadi Türkaslan, savcı olarak görevini yerine getirdiğini belirterek, ''100 kere daha böyle bir dava önüme gelse ben 100 kere daha böyle hareket ederim, buraya geleceğimi bilsem de'' dedi. Müvekkilinin görevini kötüye kullandığı için değil, kötülere karşı kullandığı için yargılandığını savunan Türkaslan’ın avutakı da''Verilecek karar deniz feneri savcılarını olduğu kadar binlerce savcıyı da sindirmesin, aydınlığın, adaletin, hakkın sesine kulak versin'' diye konuştu.

AFRİKALI AÇ ÇOCUKLARIN FOTOĞRAFLARINI GÖSTERDİ
Devletin verdiği görev doğrultusunda Almanya'da delilleri incelediklerini, 600 kişinin belgesini taradıklarını anlatan Sanık Abdulvahap Yaren de, bu kişilere yardım yapılmadığını, yardım yapılanlara ise verilenden fazla miktarda yardım yapılmış gösterildiğini belirlediklerini söyledi. Afrika'daki aç çocukların fotoğraflarını gösteren Yaren, ''Yardım paralarının bana göre buralara gitmesi gerekiyordu. Peki nereye gitti? Niye ben bu paralara, şirket mallarına el koydum? Evli kadın, evli adamlar hovardalıklarını, metreslerini elinde tutmak için zekat paralarını bu şirketlere hisse payı olarak aktarmışlar. Niye? Cinsel istismara, şantaja devam etmek için. İşte bunun için malla el koyduk'' diye konuştu.

‘SİYASETİN DİZAYN ETTİĞİ BİR DAVA’
Savcı Yaren'in avukatı ise ''50 yıllık hukuk hayatımda sanık veya şüphelinin talebinin Cumhuriyet savcısı veya hakim tarafından reddedilmesinin görevi kötüye kullanma olarak kabul edildiğini ilk defa görüyorum. Bu dava siyaset tarafından dizayn edilmiş bir davadır. Suçun unsurları oluşmamıştır'' dedi.

SAVCI TAMÖZ: SANIK OLMAKTAN UTANIYORUM
Sanık Mehmet Tamöz de idealler uğruna bu mesleği seçtiğini belirterek, ''Bir Cumhuriyet savcısının bir sanık olmasından üzüntü duyuyor ve utanıyorum. Bu olaya rağmen vatan, millet ve bayrak sevgimi yitirmedim ama kırgınım. Kırgınlığım suçun unsurlarının oluşmadığını bildiği halde beni buraya getiren meslektaşlarımadır'' dedi.

ÜÇ SAVCIYA BERAAT

Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, aranın ardından üç savcının beraatine karar verildiğini açıkladı. Kararın oy çokluğuyla alındığı öğrenildi. Karar, sanık savcıların yakınları tarafından alkışlarla karşılandı.

'SUÇLU DEĞİLİM, BERAATİME SEVİNMEDİM'

Kararı değerlendiren Savcı Türkaslan, davanın tarihe geçeceğini söyledi. Türkaslan, "Suçlu olmadığım için beraat kararına sevinmedim" diye konuştu.


KILIÇDAROĞLU: ADALET OLAN DEVLETLER GÜÇLÜDÜR
Öte yandan, duruşmayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan Toprak, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ile bazı milletvekilleri izledi. Duruşma arasında gazetecilere konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, ''Alman yargısı bunu yüzyılın soygunu olarak dillendirmişti. Davayı Türkiye'de soruşturan savcılar, yargının karşısına çıkarmıştır. Adaletin tecelli ettiği bir devletin güçlü olabileceğine hepimiz inanıyoruz. Adalet mülkün temeli ise bu ayıplı davaların adalete uygun sonuçlanması gerekir'' diye konuştu.

Oda TV davasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, şunlar kaydetti: “O davada yargılananlar birer gazeteci, ellerinde sadece kalemleri var. Onları tutuklamak, hapse atmak, uzun süre hapislerde bekletmek doğru değil. O davanın da hukuka uygun sonuçlanmasını bekliyoruz, tahliyeler bekliyoruz. Bu hem Türk kamuoyunu hem de dünya kamuoyunu rahatlatacaktır. Türkiye'ye bakış acısına değiştirecektir.”

MİLYONLARCA EURO YOLSUZLUK İDDİASI
Görevden alınan savcılar, Deniz Feneri soruşturmasının hazırlığı için 2.5 yıl çalışmış, daha sonra da operasyon için düğmeye basmıştı. 4 ayrı dalgada gözaltına Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) eski Başkanı Zahid Akman, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklanmıştı. Zahid Akman dahil 6 zanlı serbest bırakılmıştı. Soruşturma Almanya'daki Deniz Feneri Derneği'nin topladığı milyonlarca Euro’nun kuryelerle Türkiye'ye sokulduğu iddiasıyla başlatılmıştı.

SAVCILAR GÖREVDEN ALINMIŞTI

Haklarındaki iddialar nedeniyle Savcılar Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz soruşturmadan alınmıştı. Savcılar hakkında "evrakta sahtecilik" ve "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla dava açılmıştı. Davanın son duruşmasında, savcılar soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunmuştu. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur'un da aralarında bulunduğu 17 kişinin tanık olarak dinlenmesi talep etmişti.(ntvmsnbc)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 16 Kasım 2012 Cuma 14:48

bir ülkede adalet olmazsa berkette olmaz.Olmuyorda zaten.Bu dönem Türkiyede insanların haklarının gasp edildiği.Vergisini ödeyenin ödemeyene göre keriz göründüğü.Görevini yapanların mahkeme salonlarında hapiste süründüğü bir dönem olmuştur.Bize yönetenlerin tek derdi var bir seçimi daha nasıl kazanırım koltuğumu nasıl korurum.İnsan sevgisi değil kul hakkı biriktirerek yavaş yavaş gidiyorsunuz.Kendi nefret söyleminiz içinde boğulup gidersiniz inşaallah.Yazık oldu bu savcılarımıza.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rotary’nin Dünya Başkanı İzmir’de konuştu
Rotary kulüpleri tarafından her yıl farklı bir bölgede yapılan uluslar ...
2.Joker operasyonunda 6 tutuklama
İzmir merkezli, terör örgütü PKK’nın sözde KCK yapılanması altında 'Joker' ...
Tarife değişikliğine karşı tarihi hukuk zaferi
Kahramanmaraş 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, tarife değişikliğini abonesine ...
 
Alsancak’ta ‘dumansız hava sahası’ baskını
İzmir’de 5 işyerinde yapılan denetimlerde, sigara yasağına uymayan 5 işyeri ...
Jandarmadan kaçak şaraba geçit yok!
İzmir’in Seferihisar İlçesi'ndeki evini imalathaneye çevirip kaçak şarap ...
Deniz Feneri savcıları için beraat talebi
Deniz Feneri soruşturmasında görevden alınan 3 Cumhuriyet savcısıyla ilgili ...
 
Tarih 21.12.2012: Asıl kıyamet 'Şirince'de' kopacak!
Maya Takvimi’ndeki senaryoya inananlar Selçuk’un ‘şirin’ köyüne akın edecek. ...
Süper Loto rekora koşuyor: 14.7 milyon TL devretti
Süper Loto çekilişinde 6 bilen çıkmayınca 14 milyon 705 bin 286 lira haftaya devredildi.
PKK'dan bomba yüklü traktörle karakola saldırı
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde karakola bomba yüklü traktörle saldırı düzenlendi. ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva