HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Şubat 2016 Salı - 11:47

İZBAN’da ‘yeni son durak’ sistemi!

Torbalı seferlerinin başlamasıyla yeni bir düzenlemeye gidildi. Buna göre Menemen’den Aliağa’ya, Cumaovası’ndan da Torbalı’ya ulaşımda trenden trene aktarma yapılacak.

İZBAN’da ‘yeni son durak’ sistemi!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Geride kalan hafta sonu Torbalı seferlerinin start almasıyla istasyon sayısı 38’e, uzunluğu da 110 kilometreye çıkan İZBAN’da yeni bir düzenleme yapıldı.

Bu hat üzerinde 27 dakika bir olmak üzere günde 76 sefer yapan İZBAN, rayların iki ucu arası mesafenin yaklaşık 2 saate çıkması sonrası Cumaovası ve Menemen için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

Buna göre 2 istasyonda trenden trene geçiş sistemi uygulanacak, Menemen’den yapılacak Aliağa’ya, Cumaovası’nda Torbalı’ya tren aktarması yapılacak.

İZBAN AÇIKLAMA YAPTI
Konuyla ilgili açıklama yapan İZBAN yetkilileri, “Yeni düzenleme ile birlikte daha hızlı ulaşım imkanı gelecek. Bir trenin yola çıkıp 110 kilometreyi gidip gelmesi molalarla birlikte 4 saati buluyor. Kısa mesafelerde hızlı hareket ederek yolcularımızı istedikleri yerlere ulaştıracağız. Raylı sistemin daha faydalı şekilde kullanılması için bu sistemi hayata geçirdik. Halkapınar’ı merkez olarak kabul ettiğimizde trenler Cumaovası ve Menemen’e kadar gidecek. Menemen’den Aliağa’ya, Cumaovası’ndan ise Torbalı’ya bekleyen trenlere binecekler. Bu sistem aktarma değil… Yeniden kent kart basma ve yer değiştirme gibi bir durum yok… Sadece aynı istasyon içinde karşı yönde bekleyen trene binerek ulaşımlarına devam edecekler. Bekleme süreleri de birkaç dakikayı geçmeyecek” ifadelerini kullandı.

TORBALI TÖRENİ 14 ŞUBAT’TA!
Torbalı hattında 6 Şubat’ta yolculu ön işletmeye başlayan İZBAN’ın 1 hafta ertelenen resmi töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanıı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımlarıyla 14 Şubat’ta yapılıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Kazakistan ziyareti nedeniyle bir hafta gecikmeli düzenlenecek tören, Torbalı İstasyonu’nda saat 11:00’de başlayacak. Hattın resmi açılışını, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu birlikte yapacaklar.

 
Mülteci pazarlığının tutanakları ortaya çıktı!
 
Belediye önünde hayatını yaktı!
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 10 Şubat 2016 Çarşamba 10:32

aksaklıklar elbette olacaktır onemli olan onları zaman icinde ortadan kaldırmak. IZBAN'ın Selcuk ve Bergama projeleri olacak gorunuyor ama Tire ve Odemisi de bu hatlara ilave etmek icin simdiden planlama yapılmalı ,ilerki donemde Turgutlu ve Salihli bile dusunulmeli ,kısaca tum EGE birbirine raylı sistemle entegre olmalı, bu sekilde tekerlekli arac kullanım sayısı onemli sekilde azalacaktır.

Yorumu oyla      11      5  
poyraz 10 Şubat 2016 Çarşamba 09:10

Aktarmadan şikayet edenler otobüste boş yer bulduğuna şükredeceğine ters koltuğa oturmak istemiyenlere benzemiş.Eskiden köylerde traktörün römorkunda zıplaya zıplaya gitmekte vardı.

Yorumu oyla      12      5  
10 Şubat 2016 Çarşamba 09:04

Aktarma rezilliği nereye kadar? 29 Haziran 2014te uygulamaya alınan aktarma sistemi iptal edilmeli, otobüsler eski sisteme dönmelidir. Ayrıca izban kuzeye yetmiyor. Acilen tüm kuzey semtlere hitap eden Egekent Bornova metrosu yapılmalıdır.

Yorumu oyla      11      5  
yorum 10 Şubat 2016 Çarşamba 08:39

sadece belediyenin değil. yarısı tcddnin yani devletin. devlet yatırım yapmıyor diyenler izbanı görsün. bu işbirliğinin örneği Türkiyede az.

Yorumu oyla      11      5  
Bulent isik cvp ksk 9 Şubat 2016 Salı 23:04

Bulent bey neguzel deginmissiniz. Tesekkur ederim.dediginiz gibi istanbul 6 puan almis ulasimi cok kotuymus. Yani vay izmirimin haline vayy... Dedigin gibi izmir deki izban denilen sistem okadar ilkel ve kotu ki dusunsene istanbul habire metro yapmasina ragmen ,adamlar soforsuz metro yu kurarken 6 puan alabiliyorsa guzel izmirime gecmis olsun ozaman... Iste bu yuzden birak gelismis ulkeleri az gelismis ulkelerle bile kiyasliyamiyruz... Biz de ne yapalim turkiyede yasiyoruz ya iste istanbulla filan kiyasliyoz.

Yorumu oyla      11      5  
9 Şubat 2016 Salı 23:01

Hat çok uzun olduğu için mecburen aktarma yapılıyor. Tüm hattı aktarmasız geçmek zor. 120 dakika sürüyormuş. Bir de dönüşü var. Bir set 4 saatte yolculuğunu tamamlar. En ufak sıkıntıda bütün seferler birbirine girer. O yüzden uygun yerlerde aktarma yaptırıyorlar. Aktarma doğrudur ancak entegrasyon ve sefer sıklığı doğru yapılmalı. Tabi bu kadar uzun hatta vagon sayısı da yeterli mi ona bakmak lazım. 120 adet Rotem, 99 adet de Caf marka set var. İzban 3. parti set alım ihalesine çıksa iyi olur yoksa Selçuk'da açılırsa iş iyice karışır. Geç kalınmadan yeni ihale lazım. Zaten teslimler çok geç yapılıyor. Çift katlı trenler den bahsediliyordu. Alınırsa iyi olur.

Yorumu oyla      11      5  
9 Şubat 2016 Salı 22:43

Tepeköy' den aktarma yapılsın derken ? 😨

Yorumu oyla      11      5  
Alper K 9 Şubat 2016 Salı 21:04

Aziz menemen - aliağa dolmuşçularından yüzde kaç aldıda tüm seferlerin saatlerini bozdu balık istif gidiliyor gecikmeler ve gidememek cabası olmaz olsun böyle İZBAN

Yorumu oyla      11      5  
derviş 9 Şubat 2016 Salı 20:45

sayın belediye başaknımız güzel çalisması kedisine başarılar dilerız.

Yorumu oyla      11      5  
bülent ışık 9 Şubat 2016 Salı 20:33

İstanbul belediyesi 20 km sürücüsüz metro yapıyormuş.2020 olimpiyatlarını İstanbul ara değerlendirme de ulaşımda 6 puan alarak kaybetti.Elemelere kalabilmek için gerekli olan en düşük notun 6 olması gerekiyor gerisini siz düşünün.Örnek verirken hiç olmazsa gelişmiş ülkelerden örnek verin.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan ‘ray’ operasyonu: Poyraz gitti, Ergenekon geldi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Raylı Sistemler Daire ...
Karşıyaka'nın üreten kadınları kermese bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda ...
Büyükşehir’den anlamlı hediye: Çocuklar okusun...
İlkokul ve ortaokullara Charles Dickens’tan Yaşar Kemal’e kadar onlarca ...
 
Başkan Pekdaş'tan esnafa sabah ziyareti
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sık sık gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerini ...
Bornova’da emeğin bayramı: En düşük maaş…
Bornova Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasında 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan ...
DSİ’den İzmir’e 2 taş ocağı 2 gölet!
DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Kemalpaşa ve Menemen’de iki taş ocağı ve gölet ...
 
Buca'nın anneleri 'bu masalda' buluşuyor!
Buca Belediyesi’nin Betontaş Pırlanta Merkezi içerisinde oluşturduğu ‘Masal ...
Kocaoğlu’ndan çarpıcı mesajlar: Sanki 2 stat İzmir’i kurtaracak!
Başkan Kocaoğlu meclis oturumunda muhalefetin eleştirilerine tek tek yanıt ...
Ege’nin 2 yakası ölümlere ‘dur’ demek için buluştu
Türk-Yunan dostluğu için mücadele eden her iki Ülkenin barış savunucuları ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva