HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Şubat 2016 Pazartesi - 20:44

Kocaoğlu’ndan çarpıcı mesajlar: Sanki 2 stat İzmir’i kurtaracak!

Başkan Kocaoğlu meclis oturumunda muhalefetin eleştirilerine tek tek yanıt verdi. Stat konusunda önemli mesajlar veren Başkan, krizin abartıldığına vurgu yaparak, “Öyle bir hale getirildi ki sanki 2 stat İzmir’i kurtaracak” dedi. Kocaoğlu Üçkuyular Pazaryeri için de karar kılınan yeni yeri açıkladı.

Kocaoğlu’ndan çarpıcı mesajlar: Sanki 2 stat İzmir’i kurtaracak!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı ilk olağan oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Başkan Kocaoğlu AK Partililerin eleştirilerine tek tek cevap verdi.

Stat konusunda Üçkuyular Pazaryeri’ne kadar bir çok konuya açıklık getirdi.

ELEKTRONİK ÜCRET TOPLAMA SİSTEMİNDEKİ ARIZAYI SORDU
Oturumda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan hafta sonu elektronik ücret toplama siteminde arıza yaşandığını ve vatandaşların kartlarının sıfırlandığını ifade etti. Büyükşehir’in bu arızadan ne kadar zarar getirdiğini soran Doğan, sistemin vatandaşları sık sık yarı yolda bıraktığını söyledi. Doğan ayrıca ‘faturanın kime kesileceğini’ de sordu.

Doğan kart için toplanan paraların da toplanmaması gerektiğini İstanbul’da buna benzer bir uygulama için dava açıldığını ve kart ücretlerinin vatandaşın kartlarına geri iade edildiğini ifade etti. Doğan herhangi bir sorunun çıkmaması için önceden önlem alınarak bu ücretlerin geri iade edilmesini istedi.

AYDOĞAN’DAN DOĞAN’A ESPRİLİ CEVAP
Büyükşehir Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Doğan’a tepki göstererek hep aynı şeyleri söylediğini dile getirdi. Doğan da Aydoğan’ı ‘her şeyi bilmekle’ suçladı ve bütün komisyon konularıyla ilgili yorum yaptığını, pratisyen hekim olmasına rağmen İmar Komisyonu başkanı olduğunu söyledi. Aydoğan, Doğan’a, “Fuar alanından uçan bir kuşun Çankaya’da nereye konduğunu bile bilirim” diye yanıt verdi.

İZİNLER KONUSUNDA YARDIMCI OLUN
Doğan’ın eleştirilerine yanıt veren Kocaoğlu, “Elektrik kesintisi olmuş. Bunun üzerine bizim jeneratörler devreye girmiş. 2 gün böyle sıkıntı yaşandı. Yani bu yaşanacak. Keşke yaşanmasaydı. Yağmur yavaş yavaş yağsa hepimiz için iyi... Ama doğa işte... Bizim iktidarıyla muhalefetiyle konuştuklarımızın hiç biri kalmayacak. Bizim bıraktığımız eserler kalacak. El birliğiyle yapılan işler kalacak. Ufak tefek muhalefet yapacaksanız tabi ki... Ama lütfen Ankara’dan alınacak olan izinler konusunda bize destek ve yardımcı olun. Ben hiçbir belediye başkanımızı ayırmıyorum” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU’NDAN KENT GÜNDEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR
Başkan Kocaoğlu ayrıca kente yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Hafta sonu açılan İZBAN Torbalı hattının hayırlı olmasını dileyen Kocaoğlu, Selçuk istasyonunun da ilerleyen süreçte hizmete alınması için temennide bulundu.

EMNİYETE VE VALİLİĞE SESLENDİ
Otoparkların yoğun kullanılması için bir kampanya başlattıklarını söyleyen Kocaoğlu, Alsancak’taki otoparklarda ring sistemi uyguladıklarını ifade etti. Kocaoğlu, “Kahramanlar otoparkının fiyatını yarı yarıya düşürerek o bölgede oturan ve iş yapanlara öncelik veriyoruz. Hedefimiz sürekli Alsancak’ta bulunan kişilerin araçlarını yollardan çekip trafiği rahatlatmak. 2 bin araçlık otoparklarda boşluk var. Bu konuda destek verirseniz, sistem çabuk oturur. Ben buradan Vali’ye ve Emniyet Müdürü’ne seslenmek istiyorum. Benim trafik çalışmasına yönelik söylediğim sözler yanlış anlaşılmış. Ben ‘Az ceza kestin, çok ceza kestin’ demem. Benim söylediğim emniyet trafik düzenlemesinde aktif rol oynuyor mu oynamıyor mu? Beni o ilgilendirir. Emniyet Müdürü’nün ‘ancak yolu tıkarsa ceza keserim’ şeklinde cevabı var. Ben arabanın çekilmesi yetkisi var mıdır yok mudur bunu İzmirliye bırakıyorum. Bizler trafiğin rahatlaması için el birliğiyle görevimizi yapalım. Emniyet ve Valilik destek olursa bu sorun çözülür” dedi.

ÜÇKUYULAR PAZARYERİ İÇİN VİYADÜKLERİN ALTI UYGUN GÖRÜLDÜ
Üçkuyular Pazaryeri için AK Partili ve CHP’li vekillerle görüşmeler yaptığını ve çözüm yolu aradıklarını söyleyen Kocaoğlu, “Her şeyi hesaba kattığımızdan bu konuda en uygun yerin trafiği etkilemeyecek yer olan viyadüklerin altındaki alanın olduğunu uygun gördük. Bunu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’la da paylaştım. ‘ESHOT Garajı’na yapalım’ önerisi var.. ESHOT Garajı trafik ve ulaşım için önemli bir yer” dedi.

CANIM SIKILDIKÇA SAYIYORUM!
Otopark paralarıyla ilgili bir takım dedikoduların dolaştığını söyleyen Kocaoğlu, “Böyle işlerin bizde olmadığını sağır sultan bile biliyor. O paraya dokunulamaz. O para otopark fonunda kullanılır. Çamur at izi kalsın demekle bu iş olmuyor. Ne yapacak Aziz Kocaoğlu, parayı eve mi götürecek? Şimdi evime gidince canım sıkıldıkça sayıyorum” ifadelerini kullandı.

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ KURUMLARINDAN BİRİDİR!
İZBETON’un bir taş ocağı ile anlaştığını söyleyen Kocaoğlu, Belkahve’deki yerlerin tasfiye edileceğini açıkladı. Kocaoğlu, ‘Daha pahalı işlere girmeyiz’ diyerek, Biz paradan anlarız. Hiçbir şeyden anlamasak bile paradan anlarız. İzmir Büyükşehir Belediyesi dünyanın en güçlü kurumlarından biridir. Bunu dünya alem biliyor. Ama biz öğretemedik” dedi.
 

SÜPER LİG’E TAKIMLARIMIZ ÇIKACAKTIR
AK Partili Üye Çağlar Haspolat, Başkan Kocaoğlu’nun Ankara ziyareti hakkında bilgilendirme yapmasını istedi. Haspolat İzmir’deki futbol takımlarının durumuna da değinerek, Büyükşehir’in Süper Lig’de oynatma hedefiyle bir takım kurması önerisini getirdi.

Haspolat’a yanıt veren Kocaoğlu, “Süper Lig de takım olmaması ayrı bir konu. Belediyelerin Süper Lig de takım oynatması söz konusu değil... Olmaması da doğrudur. İstanbul Belediyesi ile Ankara Belediyesi ile kim yarışabilir. İzmir’in yaşadığı süreçleri değerlendirdiğimizde büyük kentlerin gücü altında büyümesi birçok çöküntüye sebep olmuştur. Şimdi ayağa kalkmaya başlamıştır. Spor kulüpleri ayağa kalkmaya başlamıştır. Bu altı kulübün Süper Lig de oynadığı dönemlerde Ankara’dan iki takım, İzmir’den 4-5 takım, İstanbul’dan 3 takımlı bir lig söz konusuydu. 6 takımın ekonomik gücünü İzmir karşılayamamıştır. Bu bir realitedir. Ama artık İzmir ayağa kalkmıştır. Hızlı bir şekilde büyümeyi sürdürüyor. Bunu sporda, sanayide, şehirleşme de görüyoruz. Süper Lig’e de takımlarımız çıkacaktır. Onlarda özel sektör ile çalışan kulüpler olacak. Kulüpler şirketleşmek zorundadır. Şuan o süreci geçirmektedir” dedi.

NİYE BİZİM STATLAR SEÇİMDEN SEÇİME?
Stat konusunda da her kulaktan bir ses çıktığını söyleyen Kocaoğlu, “Dönüp dolaşıp Büyükşehir’in başına kalıyor. Herkesin bilmesi gerekir ki Büyükşehir Belediyesi üstüne düşmeyen yatırımları da gerçekleştirmek için çaba göstermiştir. Bugün Karşıyaka’nın basketbol oynadığı salon, 10 bin kişilik Halkapınar Spor Salonu, diğer bütün sahalar hepsinin Büyükşehir Belediyesi yapmıştır. Stat yapacaktık, ama çeşitli bahaneler yolu tıkadı. Bornova Stadı bitmek üzere… Tire’de de belli bir noktaya gelindi. Her seferinde ‘Hizmetin siyaseti olmaz’ diyoruz.  Bu bizim statlar lastik gibi seçimden seçime neden sündürülüp bırakılıyor? Niye malzeme olarak kullanılıyor? Alt tarafı stat... Al işte birini yaptık, birini yapıyoruz. Bu statlar ne Spor Bakanlığı için ne de İzmir için büyük bir paradır. Ama siyasiler tarafından öyle bir hale getirildi ki sanki Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak 2 stat İzmir’i kurtaracak! Sanki İzmir’e çok önemli bir şey yapılıyor. Bunu Çandarlı Limanı, Çevreyolu, Körfez Projesi için söyleyebilirsin ama iki stadı bu boyutlara taşımak İzmir’e yakışmıyor. Göztepe Stadı’nın yeri yanlıştır. Bu kentin imarında gelişmesinde kalkınmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi kendini sorumlu tutuyor. Yanlışa dur deme hakkı vardır. Bir yandan yargı bunu ispat ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi parayı hep göz ardı etti. Biz engellemedik. Doğru iş yapacaksın. Yasalara uymayan iş yapmayacaksın. Prosedürü düzeltmek atla deve değildir” diye konuştu.

 
Rus ordusundan 'ani tatbikat'
 
Kurtulmuş: En kötü senaryo 600 bin mültecinin gelmesi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1925 9 Şubat 2016 Salı 13:05

Metin diyadin gibi Aziz başkanında devri kapanmıştır. Artık dinlenmeli.

Yorumu oyla      11      5  
bülent ışık 9 Şubat 2016 Salı 11:45

Alsancak stadı mahkemelik değil iken mahkemelik olan Karşıyaka ve Göztepe stadlarında niçin ısrar ediliyor ? Alsancak stadı kapanalı 1.5 sene oldu. Şimdiye kadar yeni stada başlansaydı çoktan bitmişti.Yoksa oraya rezidans mı yapmayı düşünüyorlar ?

Yorumu oyla      11      5  
BORNOVALI 9 Şubat 2016 Salı 11:16

Hazır stadyumlardan söz açılmışken ; Alsancak stadyumu inşaatı- Büyükşehir 'in önerisi ile daha da büyük olarak inşa edilecek mi, yoksa eski Tariş depolar civarında yeni yapılacak büyük/yüksek inşaatlara yol açılıp feda mı edilecek ?

Yorumu oyla      11      5  
belgin zal 9 Şubat 2016 Salı 08:45

sürekli otobüs kullanan biri olarak hiç bir sıkıntı yaşamadık her yere bukadar ulaşım ağı ören başkana cok teşşekkürler ediyoruz yaşanan aksilkler hiç sorun bile değil cana gelen bişey yok izmire camur atmasın kimse camur suratlarına yapışır sürekli para calınmasından bahseden arkadaşlar bir kelime söyliycem kişi kendinden bilir işi insanın zikri neyse fikri odur demiş atalarımız

Yorumu oyla      11      5  
volkan 8 Şubat 2016 Pazartesi 23:21

başka iş kalmadı stad derdine düştük yaw..polis ceza kesmiyo narlrdere yolu kordon gibi oldu bakan eden yok sora fatura belediyeye kesiliyor..seçim zamanı polis çalılmıyoki trafigi belediyeden bilsinler diye bayat numaralar bunlar..

Yorumu oyla      11      5  
ÖNDER BATURLAR 8 Şubat 2016 Pazartesi 23:09

Viyadüklerin altı nasıl trafiği etkilemiyecek anlayamadım.

Yorumu oyla      11      5  
8 Şubat 2016 Pazartesi 22:13

Elektrik kesildi kart sistemi çöktü diye açıklama mı olur ? O nasıl bir sistemmiş öyle? Jeneratörler hemen devreye girmiyor mu ?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege’nin 2 yakası ölümlere ‘dur’ demek için buluştu
Türk-Yunan dostluğu için mücadele eden her iki Ülkenin barış savunucuları ...
Kemalpaşa Kültür Merkezi’nde sona doğru
Kemalpaşa Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla yaptırdığı Kültür, Sanat ...
Karşıyaka Belediyesi’nden arıcılara destek
Karşıyaka Belediyesi, arıcılık sektörünün gelişimine ve kırsalda ekonomik ...
 
Bornova’da mutlu çocuklar yetişiyor
Bornova Belediyesi çocukların daha mutlu yetişmesi için annelere eğitim ...
‘İzmir’in cenneti’ 3 ülkede görücüye çıkacak!
Dünyanın sayılı sulak alanları arasında gösterilen İzmir Kuş Cenneti, ...
Güzelbahçe'de muhteşem gece!
Güzelbahçe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun düzenlediği “Türkülerle, ...
 
Menderes'te büyük şölen: Develer meydana indi...
Menderes Belediyesi Deve Güreşleri Festivali’nin ikincisi düzenlendi. ...
Başkan Uyar yıkım yerinde: İnceledi ve anlattı!
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz ve ...
İzmir'in derelerine 7.7 milyon liralık güvenlik şeridi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dere kenarlarına taktığı 37 kilometrelik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva