HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Haziran 2017 Salı - 08:33

İZBAN'da seferler aksadı, yolcular isyan etti!

İzmir’in şehir içi en büyük raylı sistem ulaşım ağı İZBAN’da yol yenileme çalışmaları seferlerin aksamasına neden oldu. Sabah saatlerinde TCDD, hattı açmayınca seferler tek hatta düştü, yolcular uzun süre istasyonlarda bekledi.

İZBAN da seferler aksadı, yolcular isyan etti!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa hayata geçirdiği şehir içi raylı sistem ulaşım hattı İZBAN’ın bir yanda Kuzey’e (Bergama) diğer yanda Güney’e (Selçuk) uzatılması için çalışmalar sürüyor. Toplam 110 kilometrelik Aliağa-Torbalı hatta zaman zaman aksamalar ve tren seferlerinde farklı nedenlerden gecikmeler yaşanıyor.

İZBAN’ın günler öncesinden duyurusunu yaptığı, Kemer-Gaziemir arasındaki yol yenileme çalışmaları nedeniyle tren seferlerinde değişikliğe gidilmişti. Sabah saatlerinden itibaren başlayan yeni çalışma sistemine TCDD’nin hat üzerinde bulunan makinesinin arıza yapması da eklenince sabah saatlerinde istasyonlarda yoğunluk oluştu. Binlerce kişi geç gelen trenler ve tek hat üzerinde yapılan taşımacılıktan etkilendi. Bazı vatandaşlar duruma isyan ederken ev ve işyerlerine gecikti.

SORUMLU TCDD!
İZBAN sık sık yaptığı duyurularla vatandaşları bilgilendirirken sabah saatlerindeki aksamaya TCDD’nin olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, “Kemer-Gaziemir arasındaki yol yenileme çalışmalarına başlayan TCDD, sabah 05:00’te açması gereken hattı, makinesinin arızası nedeniyle açamadığı için seferlerimiz Alsancak-Cumaovası arasında tek hat üzerinden ve gecikmeli olarak devam ediyor” ifadeleri kullanıldı. 

 
Göztepeli taraftarlardan şehitler anısına iftar
 
Hakkari'de saldırı: 1 şehit, 6 yaralı
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Haziran 2017 Çarşamba 10:17

Hatay'da dağın başı varyanttan çıkılıyor ve metrosu var. Egekent'te de varyanttan çıkılıyor ama dağbaşı oluyor öylemi? Sen önce Egekent'in yükseklik olarak aynı olduğunu öğren, ondan sonra gel burada yorum yap. Mithatpaşada dik merdivenlerden zorla hataya çıkılırken, Çiğli'den Egekent neredeyse düz ayak çıkılıyor. Abartmayalım. İzmirin kuzeyinin hakkettiği gelişmesini istememiz sizi niye rahatsız ediyor? Kuzeye izban yeterli gelmiyor. Hala diyorsunuz ki 802ler kaldırılıp izban olacak. İzban şu anki haliyle yetmiyor zaten. 802'leri kaldırırsanız izban yolcu kapasitesini karşılayamaz. Egekent-BornovaEvka3 metro projesi şart. İzmirin kuzeyinde ulaşım diye birşey yok. İzmir haritasını açın bakın izban nerelerden geçer. Nereleri destekleyemiyor. Zübeyde hanım mahallesi nerede? İzban nerede mesela? Ulaşım yok kuzeyde. Adam araba biniyor mecburen.

Yorumu oyla      13      5  
Siyaset değil gerçekler 20 Haziran 2017 Salı 23:04

Yıllardır merkezi hükümet bütçesinden bütün büyükşehirlere metro yapımı için para aktarılır, birtek İzmir‘e şu ana kadar 1 tl bile verilmemiştir.Sizin anlayacağınız İzmir toplu ulaşım ve yatırımlarında kendi yağı ile kavrulmaya çalışıyor.90 dakika tek bilet ve bütün vasıtalarda geçerli olan başka bir şehir yok.Elbette hatalar ve aksamalar olmaktadır.Ancak belediyeye toplu taşıma konusunda eleştiri yapacağımıza İzmir‘li olarak bizden oy isteyen iktidar partisi milletvekillerine "İzmir‘de sadece Chp‘li yaşamıyor, diğer illere yapılan merkezi hükümet bütçesinden toplu taşıma için neden yardım yapılmıyor?" Bu soruyu soralım.Yıllarca ulaştırma bakanlığı yapan Sayın Başbakanımız da İzmir milletvekilimiz.Bütün büyükşehir belediyelerinin İzmir‘den tek şikayeti tek bilet 90 dakika ama yetki İzmir Belediyesinin yoksa standart sağlansın diye kaldırılırdı.Siyasi görüşü ne olursa olsun dar gelirli bütün İzmir‘liler tek bile 90 dakika uygulamasına "Süt kuzusu" projesi gibi Allah razı olsun diyor.Sırf muhalefet olsun diye yazı yazanlara el insaf denir.Burası İzmir gelin ben yok biz varız o halde el ele verince herşeyin en güzelini yaparız ötekileştirme İzmir‘lilere yakışmaz.

Yorumu oyla      11      8  
20 Haziran 2017 Salı 18:48

Tramvay hattı açıldığı zaman 169 F.Altay' da kalacak. Metro yapıldı diye hattı niye F.Altay'da bıraksınlar. F.Altay-Mustafa Kemal Sahil Bulvarı-Konak yolcusu ne yapacak? Yürüsün mü? Merkeze metrodan sonra tramvayı zevk olsun diye mi yapıyorlar? Merkezdeki otobüs sayısını iyice azaltmak istiyorlar. Otobüsün azalması demek ayrıca karbon salınımının azalması da demek.

Yorumu oyla      11      8  
20 Haziran 2017 Salı 18:08

Daha da açıklayıcı yazalım da hala daha ısrarla anlamayan varsa belki anlar. Zor gerçi de ! Karşıyaka' da tramvay hattı yapıldı. Burada hattın Çiğli' ye uzaması gerektiğini defalarca yazmıştım. Uzayacağı açıklandı. Hat Çiğli' ye uzayacaksa mutlaka İZBAN istasyonunu da görmeli diye de defalarca yazdım. Sonra göreceği açıklandı. Aynı şekilde Halkapınar tarafına da uzamalıdır ki sistem işe yarasın. Burada amaç İZBAN' a alternatif bir hat yaratmak. Tramvay hattının İZBAN istasyonunu görmesi son derece önemli. Tramvayın Çiğli İZBAN İstasyonu'nu görmesi demek 802 gibi bir hattın ortadan kalkması demek. Çiğli' nin semtlerinden gelip İZBAN istasyonunu görüp iskeleye giden çok sayıda iskele hattının seferden kaldırılması demek. Çok sayıda otobüsün devre dışı kalması demek trafiğin rahatlaması , çevre kirliliğin azalması , ekonomik olarak ESHOT'un rahatlaması demek. Çiğli' nin semtlerinden yolcuları toplayan otobüs hatları aktarmaya geldiğinde bir tarafta İZBAN , diğer tarafta tramvayın olması demek. Her semtten Konak'a otobüs hattı çekelim dersen bu işler olmuyor. Konak Merkez' de şu an bile bu kadar otobüs hattı resmen merkezde kaos yaratıyor. Raylı Sistemler yapıp , semtlerden raylı sistemlere aktarma ile şehrin merkezine gelmeyi artık bir zahmet öğrenin.

Yorumu oyla      11      8  
20 Haziran 2017 Salı 17:17

Yahu bu çiğli li arkadaş hee foruma girer bir şeyler yazar. Adam çiğli yi dünyanın merkezi zannediyor. Fuar İzmir niye çiğli ye yapılmadı diye de eleştirmişti. Hatay a metro yapılmış , egekent e de olsunmuş. Dağın tepesine metro istiyor :)

Yorumu oyla      11      8  
20 Haziran 2017 Salı 16:41

15:58 Sen hiç Çiğli'den Egekent'ten Ataşehirden Mavişehirden Bornova yönüne sabahları arabayla yada toplu taşıma ile gittinmi? Gitseydin o kadar boş boş kelimelerle doldurmazdınız yorumunuzu. Sabah Çiğli, Anadolu caddesi, altınyol , Çiğli çevreyolu ve tüneller, İzban hepsi tıka basa dolu. İzbanda sabahları daha mavişehirde şemiklerde doluyor. Millet binemiyor bile izbana. Hala kafanız basmıyor. 802'lerin yarısı Egekent olsa sorun çözülüyor. Yok illa insanları mağdur edeceksiniz. Egekent-BornovaEvka3 metrosuna gelince. Güzergaha bakarsanız kuzeyin tüm yeni modern yapılaşmaların buralarda olduğunu çevreyolu ile tüneller ardından bornovaya kadar hiçbir toplu ulaşım olmadığını ve bu yüzden insanlar aktarmalarla izbanla sefillik çekeceğime koyarım benzini diyor arabasıyla işine okuluna gezmesine gidiyor. Bu seferde trafiğin felç olduğunu kafanız basmıyor. Egekent-BornovaEvka3 metrosu yapılınca bir kere Çiğli'den anadolu caddesi altınyol ve çiğli çevreyolları tüneller trafiği ilaveten izbanın eski kalabalıklığı ve sıkışıklığı en az 50 sene sorunu çözülmüş olur. Toplu ulaşımın bugünkü hali çağdışıdır. Egekentten metroya binen vatandaşlar arabasını garajında bıraktığından, aynı şekilde metro güzergahı olan Egekent-Çiğli Koop.-Evka2-Siesta Evleri-Yeni Girne- Postacılar-Atilla-Bornova Hükümet-Evka3 üzerindeki tüm vatandaşların arabaları trafikten çekilmiş olacağından o yukarda saydığım tüm yollar ve izban 50 sene rahatlamış olacak. Ayrıca Egekent, İzmirin ikinci Hatay semtidir. Onuda bilmiyorsan öğren. Öyle güney semtlere metro yapılıp kuzey semtlere izban sefaleti ulaşımı çözmez. Eshot zarar ediyorsa başındaki adamların işe yaramaz adamlar olduğundandır. Sorarım size 169 Balçova neden Konak olarak çalışıyor? Neden Fahrettin altay metro'da kalmadı? Narlıderede konağa gidiyor? Sebep? Onların ne özelliği var? Ama kuzeyin en büyüğü 342 Egekent Konak otobüslerini iptal ediyorsunuz. Kuzeye sefalet güneye sefa? Aziz kaldıkça bir daha oy yok kardeşim!!!! Ben kuzeyde bu sefaleti sürdüren Aziz başkanı istemiyorum.

Yorumu oyla      14      7  
20 Haziran 2017 Salı 15:58

her semtten Konak' a hat olmaz, olmamalı. Otobüs metro ya da vapur ile tam olarak uyumlu çalışması zordur. Otobüs trafik içinden gider. Dakik değildir. 29' undan önce kaos mu varmış ! Hakikaten yoktu. Alsancak , Konak çok rahattı. ESHOT kar üstüne kar açıklıyordu. ?? TCDD zahmet edip İZBAN'da sinyalizasyonu düşürdüğü zaman 802 diye bir hat zaten kalmayacak. Tramvay Çiğli' ye uzayacak. Diğer taraftan da Halkapınar' a uzamalıdır. Bornova Merkez -Halkapınar Tramvay hattı da yapılmalıdır. Hat Salhane de kalmamalıdır. Öyle haritadan bakılıp metro yapılmaz. Bornova Merkez-Salhane hattı için önerilen proje tramvaydır, çünkü yeterli yolcu yok. Raylı sistemler yapılır, semtlerden gelen kısa ve sık otobüs hatları raylı sisteme yolcu taşırken , yolcular da raylı sistem ile gidecekleri yerlere giderler. ESHOT küçülür, zararı azalır , daha fazla metro , tramvay yapabilirsin. Koy otobüsü ile ulaşım çözülmez. Bu kafa yüzünden zaten ESHOT yıllarca büyüdü büyüdü her yıl korkunç zarar ediyor. Yoruma gülmüş. Her yere uzun otobüs hatları koyarak ulaşım ve trafik sorununu çözmeye çalışan arkadaşım sen gülmeye devam et. Zahmet olacak ama Konak' a gelmek istiyorsan Egekent- İskele hattına binersin vapur ile gelirsin. Senin paşa gönlün istiyor diye şehrin öbür ucundan öbür ucuna otobüs konmaz, konmamalı. Egekent - Evka 3 metrosuna gelirsek de sen anlat bakayım böyle bir metro hattı yapıldığı zaman kaç tane otobüs hattını kaldıracaksın ? Bu güzergahta metro yolcu potansiyeli var mı ? Böyle bir güzergahta metro yapıldığında bize ne avantaj sağlayacak ? X yerden y yere metro yapılsın demekle iş bitmiyor. Zamanında Bornova metrosu Bornova Merkez - Adliye -Halkapınar - Alsancak - Çankaya - yağhaneler - Buca şeklinde yapılmalıydı. Hala daha yapilabilir. Karşıyaka hattı da Halkapınar -Basmane - Çankaya -konak ... diye yapılmalıydı. Öyle abuk sabuk güzergahta metro yapılmaz.

Yorumu oyla      13      10  
20 Haziran 2017 Salı 14:14

Sayın bakan nisan ayında izban 6 dakika olacaktı , sonra mayıs dediniz ancak haziran bitiyor. Marmaray' dan da setler gelecekti. İstanbul , Ankara kadar bu şehrin insanlarının değeri yok mu ? Hadi bunları yapmıyorsun bari çalışan sistemi sürekli bozmayın.

Yorumu oyla      18      5  
20 Haziran 2017 Salı 13:46

İzmirde aktarma diye birşey yok. Neyi neyle aktardıklarını bilmiyorlar daha. Ne otobüs vapurla uyumlu, ne izban otobüslerle bağlantılı. Hele Çiğli izban'ın aktarması rahat bir 500metre yürünüyor. Tam bir utanç kaynağı.Böyle aktarma olmaz. Fiyasko. İzban'ın hali ortada. 10-15 dakikadan aşağı gelmiyor. Bumudur ulaşım?

Yorumu oyla      17      9  
20 Haziran 2017 Salı 13:45

12:40 yorumunu gülerek okudum. 29 Haziran 2014ten önce kaos'mu vardı? Egekent-BornovaEvka3 güzergahını haritayı aç bak bakalım. Nereden geçiyormuş? Öğren ondan sonra yorum yap.

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul’da tanıtım rüzgarı: #İşteBuYüzdenİzmir
Ünlü isimlerin, sanatçıların, gazeteci ve yazarların İzmir tutkusu İstanbul’daki ...
Bayındır Belediyesi 'Evde Bakım' hizmeti ile beğeni topluyor
Bayındır Belediyesi'nin hayata geçirdiği "Evde Bakım Hizmeti Projesi" büyük beğeni topladı.
AK Partili Doğan'dan 'işçi' çıkışı: Kocaoğlu'na tepki!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 50 kadar personelin işten çıkartılmasına ...
 
Selçuk'ta tarihi güzellikte Ramazan etkinliği
Selçuk Belediyesi Kadir Gecesi dolayısıyla ilçede her mahallede düzenlediği ...
Minikler tatilde müziğe doyacak
İzmir’in kalbi Konak’ta yaşayan Roman çocuklar Konak Belediyesi’nin destekleriyle ...
İzmir'de yerel kalkınma günleri: Sırada turizm!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Foça’da düzenlediği “ev pansiyonculuğu” ...
 
Buca Belediyesi bayram mesaisinde
Buca Belediyesi ilçede bulunan 84 camide Bayram temizliğine başladı. Bucalıların ...
Gaziemir'de yaz kursu heyecanı
Eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik ...
Başkan Atila 25 yıllık sorunu çözdü!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Evka-4 Yapı Kooperatifi ortaklarının ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva