HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Haziran 2017 Pazartesi - 13:55

AK Partili Doğan'dan 'işçi' çıkışı: Kocaoğlu'na tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 50 kadar personelin işten çıkartılmasına Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan sert tepki gösterdi. Doğan'ın hedefinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu vardı.

AK Partili Doğan dan  işçi  çıkışı: Kocaoğlu na tepki!

AK Parti'li Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerde çalışan 50 kadar personelin performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek işten çıkartılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Doğan açıklamasında şunları söyledi:

 "Ortaya konan bu tavır tamamen işçi düşmanı, emeğe saygısı olmayan bir işveren tavrıdır. Mübarek Ramazan ayında, hem de bayram öncesi evine ekmek götürmek isteyen elliden fazla çalışan Sayın Kocaoğlu'nun hışmına uğramış ve sözde gerekçelerle işten kovulmuştur. Üstelik İzmir kamuoyunun da bildiği üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde çeşitli eylemler yaparak adalet yürüyüşü başlatan Sayın Kocaoğlu, aynı gün adalet arayan onlarca çalışanını işten kovmuştur. Belediye bünyesinde bir süredir ayyuka çıkan baskı ve tehdit iddiaları ise cabasıdır. Korkulan o ki, kurum bünyesinde devam eden bu  tasfiye süresi devam edecek ve bu gidişle iş akdine son verilen çalışan sayısı önümüzdeki günlerde de artarak devam edecektir

Ortaya çıkan bu durum ne yazık ki Kocaoğlu'nun ilk vukuatı değildir. Daha önceki yıllarda zam isteyen işçilerine kapıyı gösteren, yine ESHOT'taki davaları kazanan personele sürgün cezası veren aynı Kocaoğlu bizleri bu sefer de şaşırtmadı. Kadro davası açıp kazanan personeli hileli çalıştıran, sonra da başka birimlere transfer eden de Sayın Kocaoğlu'dur.

Önce sürgün etmek, sonra da işten kovmak nasıl bir sosyal demokratlıktır? Nasıl Büyükşehir Belediye Başkanlığıdır? Siz kalkmış topu taca atıp, hükümete taşeronun kaldırılması için çağrı yapıyorsunuz. Önce görevinizi yerine getirin, tasarrufunuzu kullanın. Çalışanlara kapıyı göstermek yerine hakkını verin. Yasalar, mevzuatlar, yönetmelikler neden var? Yoksa Büyükşehir Belediye Başkanı kendini yasalardan üstün mü görüyor? Neden her seferinde mahkeme kararını uygulamak yerine yasaların etrafından dolaşıyorsunuz?

GÖREVLERİNE İADE EDİLSİN
İzmir Büyükşehir Belediyesi bu tutumu ile açıkça yasaları çiğnemektedir. Kocaoğlu belediyeyi demokrasi ile değil benim dediğim olur ile yönetmektedir. Son yaşananların ardından açıkça görülmektedir ki; İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde adalet yoktur. Kocaoğlu "Astığım astık, dediğim dedik" diyerek İzmir'i krallıkla yönetmektedir. Ortaya çıkan bu krizin bir numaralı sorumlusu Kocaoğlu'dur. Mübarek Ramazan ayında işten kovulan bunca mağdur çalışan ile ailesinin vebali de yine Aziz Kocaoğlu'nun üzerindedir. Siz adalet istemeden önce kendi belediyenizde adaleti sağlayın. Adalet için fazla uzaklara yürümenize gerek yoktur. Adalet yürümekle sağlanmıyor. Siz önce hemen yanı başınızdaki çalışanların hakkını verin.

Adalet ve Kalkınma Partisi olarak mağdur belediye çalışanlarımızın biran önce işlerine iade edilmesini ve bu yanlıştan geri dönülerek kazandıkları davalar doğrultusunda haklarının ödenmesini istiyoruz."

 
Göztepe transferde önceliği bütçeye verecek
 
‘Terörist’ diye dövülen o köylüler mantar topluyormuş!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAYINDIR LI 19 Haziran 2017 Pazartesi 20:30

Söyleyin şu adama 2009 yerel seçimlerin de bayındır belediyesi CHP den akp ye geçtinde ramazan günü kaç kişiyi ekmeğinden etmiş akp li belediye başkanı sorunda cevap versin

Yorumu oyla      19      5  
altın cambaz 19 Haziran 2017 Pazartesi 19:27

Bugün itibarıyla izulaş çalışan ların açtık ları dava ları işveren in yaptığı tehtit leri nedeni ile geri çekmeye başladılar busayı iki yüzü buldu

Yorumu oyla      12      5  
19 Haziran 2017 Pazartesi 15:35

2014 seçimlerinde taşerona bize oy verirseniz kaldırıyoruz diyen akp önce sözünü tutsun. Onlar konuşur, biz yaparız demekle olmuyor. Asgari ücrette chp demese bu kadar bile artış olmayacaktı. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının altında asgari ücret veriliyor. Avrupa bizi kıskanıyor ama halkın büyük kısmı kredi kartları ile borç içinde yaşamaya çalışıyor.

Yorumu oyla      17      5  
19 Haziran 2017 Pazartesi 14:06

AKP'li Kiraz Belediyesi'nde taşerona geçmedi diye işten çıkarıldığı söylenen işçiler için de söyleyecek bir şeyi varmış mı ?

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta tarihi güzellikte Ramazan etkinliği
Selçuk Belediyesi Kadir Gecesi dolayısıyla ilçede her mahallede düzenlediği ...
Minikler tatilde müziğe doyacak
İzmir’in kalbi Konak’ta yaşayan Roman çocuklar Konak Belediyesi’nin destekleriyle ...
İzmir'de yerel kalkınma günleri: Sırada turizm!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Foça’da düzenlediği “ev pansiyonculuğu” ...
 
Buca Belediyesi bayram mesaisinde
Buca Belediyesi ilçede bulunan 84 camide Bayram temizliğine başladı. Bucalıların ...
Gaziemir'de yaz kursu heyecanı
Eğitimde fırsat eşitliği sağlayan Gaziemir Belediyesi Sosyal Etkinlik ...
Başkan Atila 25 yıllık sorunu çözdü!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Evka-4 Yapı Kooperatifi ortaklarının ...
 
Dünyanın en büyük otizm korosu Karşıyaka'da büyüledi
Otizm hakkında farkındalık yaratmak amacıyla sosyal proje ve etkinliklere ...
Başkan Kocaoğlu'na Avrupa'dan büyük onur: İzmir'i anlatacak
Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu IFC ile ünlü İngiliz dergisi ...
Karabağlar'da fotoğraf buluşması
Kurulduğu 8 aydan bu yana yapılan atölye çalışmaları ile kente bir dinamizm ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva