HABERLER>POLİTİKA
8 Nisan 2019 Pazartesi - 11:48

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar: Kiraz’ı kaybetmemizin sebebi…

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar 31 Mart seçimlerinde Kiraz’da Millet İttifakının başarılı olamamasının sebebini açıkladı. Kırkpınar, “İYİ Parti CHP işbirliğinde Kiraz’da belediyenin kaybedilmesinin sebebi Salim Özkarakaş’tır. Salim Özkarakaş şu an vicdanı ile baş başadır, neyi amaçlamıştır, neyle sonuçlanmıştır” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar: Kiraz’ı kaybetmemizin sebebi…

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, SonsözTV’ye konuk olarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Kırkpınar, geride bırakılan yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“KİRAZ’I KAYBETMEMİZİN SEBEBİ SALİM ÖZKARAKAŞ’TIR”
Yerel seçimlerde Kiraz’da Millet İttifakı’nın başarısız olmasını değerlendiren Hüsmen Kırkpınar, “Kiraz meselesinde CHP işbirliği öncesinde Eski CHP İlçe Başkanı Salim Özkarakaş bey, Kirazda CHP’den belediye başkanlığı aday adaylığı düşünmüş. İlçe İYİ Partiye bırakılınca kendisi hemen partisinden istifa ederek DSP’den aday oldu. Meclis üyeliklerinde ise ilk sırada şu anki ilçe başkanı İsmet Korkmaz’ın oğlu vardı. Şahıslar kendi partilerinden istifa ederek başka partilerden aday olabilirler. Salim Bey’in CHP tabanına verdiği mesaj, ben DSP’den seçime girerek başkan olacağım daha sonra da CHP’ye geçeceğim şeklindeydi. Bu yetmedi iddiasının arkasında şöyle durdu; ben  İYİ Parti adayına oy vermenizi istemiyorum, çünkü İYİ Parti’nin adayı eski bir AK Parti ilçe başkanıdır. Oy vermeyin, diye bir algı yarattı. Baktığınızda İYİ Parti CHP işbirliğinde Kiraz’da belediyenin kaybedilmesinin sebebi Salim Özkarakaş’tır. Salim Özkarakaş şu an vicdanı ile baş başadır, neyi amaçlamıştır, neyle sonuçlanmıştır. Buradaki kurgunun içine monte edilmesinin farkına varmış mıdır, doğrusu merak ediyorum. İttifak konusunda en büyük desteği Tunç Soyer’den gördüm. Benimle iki kez Kiraz’a geldi, adayımızı tanıttı ve oy istedi. Ama çalışmalarımız yeterli olmamış demek ki” dedi.

“BİZİM İTİRAZLARIMIZ KABUL EDİLMİYOR”
Bazı bölgelerde çok az farkla seçimi kaybettiklerini ancak itirazları konusunda taleplerinin karşılanmadığını ifade eden Kırkpınar, “24 Haziran 2018’de yapılan seçimlerde İYİ Parti olarak 5. Parti olarak parlamentoya girdik. 31 Mart seçimlerinde ise partimiz 3. Sıradadır. 25 tane ilçe belediyemiz vardır. Maalesef Balıkesir ve Uşak’ta seçimin sonuçlarına olan itirazlarımız ve oyların tekrar sayılma taleplerimiz karşılanmamıştır. Manisa’nin Şehzadeler ilçesinde 21 oyla kaybettik, 4 bin civarında geçersiz oy var ama itirazlarımız kabul olmadı.. Bizim itirazlarımız kabul edilmiyor ama AK Parti’nin her türlü itirazı kabul görüyor” diye konuştu.

“İSTANBUL’DA SEÇİM TEKRAR EDİLİRSE…”
İstanbul’da seçim sonuçlarına yapılan itirazları değerlendiren Kırkpınar, “İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeden bir cumhurbaşkanı var. Yine Devlet Bahçeli, önümüzdeki seçimlerde ittifak yapmamız gerekir yoksa yarın karşımızdaki blok bir araya gelir ve 3 büyükşehiri alırsa Cumhurbaşkanlığı sistemi tekrar tartışmaya açılır ifadesi var. Ama şu an bakıyoruz İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana hiçbiri yok. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 23.8 milyar TL’dir İETT ve İSKİ ile 35 milyar lira yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 28 şirket var, Bu şirketlerin cirosu Türkiye genelinde Tüpraş’tan sonra 2. Sırada geliyor. Türkiye’de AK Parti iktidarının övünçle vitrine koyduğu ‘yap-işlet-devret’ modeli vardır. Bu modelde ihaleleri alan 5 firma vardır. İstanbul’da da yapılan ihaleleri bu firmalar alıyor. İşte bu firmalar sansasyon haber çıktığında arkasından bunlar çıkıyor. 1994 yılından beri ihalelere girip kazanç sağlayan bu firmalar zamanla medya kuruluşlarını da ele aldırlar ve onlar tamamen hükümete destek veriyor. İşte bu sebeple İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder.Seçim yenilenirse 2 Haziran’da tekrar yapılması gerekecek, inanıyorum bu kez çok farklı bir sonuç çıkar ve İmamoğlu bu kez yüzde 60 civarında bir oy alır” dedi.

“EĞER İTTİFAK YAPMASAYDIK…”
31 Mart Yerel Seçimlerine CHP ve İYİ Parti’nin Millet İttifakı olarak girmemesi halinde sonucun farklı olabileceğini vurgulayan Kırkpınar, “Biz CHP ile 24 Haziran seçimlerine giderken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 15 milletvekilini partimize göndererek partimizin parlamentoya girmesini sağladı. Biz Cumhur İttifakının karşısında ayrı ayrı seçime girmiş olsaydık, İstanbul, Ankara, Antalya, Adana ve Mersin’deki sonuçlar farklı olabilirdi. Bir arada oluşturduğumuz enerji bir sinerjiye dönüştü. Bu birliktelik insanlara seçimin kazanılması yönünde inanç sağladı. AK Parti Türkiye’ye iddialı bir söylemle girmişti, 2007 seçimlerine kadar ben AK Parti’ni pek eleştirilmedim, bakalım ne yapacaklar diye bekledim. 2017’den sonra toplum desteğini farklı anladılar ve farklı topluluklarla beraber oldular ve sonra aldatıldık diyerek ayrıldılar. Şimdi MHP ile AK Parti ‘Beka’ söylemi ile bir araya geldiler ve bu birliktelikten MHP karlı çıktı. Bu sebeple ben bu birlikteliğin de çok uzun süreceğini düşünmüyorum” diye konuştu.

AYRI YERDE AYNI AMAÇ İÇİN ÇALIŞACAKLAR
Başkan Kırkpınar, İYİ Partili olup da CHP listelerinden seçilenlerin hızlı bir şekilde istifa edip kendi partilerinde hizmet edeceğini söyledi. Kırkpınar, “Bunlar şu anda İzmir genelinde 46 meclis üyesidir. Toplam meclis üyemizin 8’i Büyükşehir’de bizi temsil edecekler. Özel bir oturum sonucunda İYİ Parti’den istifa ederek CHP listelerinden seçimlere girdiler. Aynı hizmeti belediyeyi yönetirken birlikte yapacaklar ama İYİ Partililer kendi partisine dönecekler. İstifa edecekler ve çalışmalarını sürdürecekler. İYİ Parti ile CHP’nin birlikteliği sürecektir. 24 Haziran seçimlerine giderken demokrasi adına büyük bir sınav verdi ve Kemal Kılıçdaroğlu milletvekillerini bize gönderdi. İYİ Parti 40 milletvekili ile temsil ediliyor” dedi. Kırkpınar, farklı partiden olsalar bile aynı amaç ve anlayış için çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi. 

 
ÖKK darbe girişimi davasında karar çıktı
 
CHP İstanbul'dan "mazbata" dilekçesi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kamil 9 Nisan 2019 Salı 08:32

Akp ilçe başkanını aday gösteren basiretsizler sorumludur.

Yorumu oyla      4      5  
KİRAZLI 8 Nisan 2019 Pazartesi 12:18

BAŞKAN GÜZEL DEMEÇLER VERMİŞSİNDE SON İKİ GÜN ADAYINIZ DÜKKANINDAN DIŞARI ÇIKMIYOR MECLİS ÜYELERİNİZ İLK 2 SIRA KONTEJYANLAR HARİÇ ORTADA YOK KİRAZ A GELİN BİR ZAHMET SEÇİMİ KİMLER KİMLERE NE VAADLER İLE SATMIŞLAR ÖĞRENİN 130 KM ÖTEDEN SİZE AKTARILAN YALAN YANLIŞ BİLGİLERLE KONUŞMAYIN ADAYINIZ 2600 CİVARI OY ALDI DSP 12012 OY ALDI KİM KİMİN YÜZÜNDEN KAYBETTİ GELİN CHP İLÇE BİNASINA ANLATALIM SİZE AMA YANINIZ DA SATILMIŞLAR OLMASIN

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'da Mansur Yavaş dönemi resmen başladı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, mazbatasını aldı. ...
İzmir'de tarihi gün... Soyer dönemi resmen başladı
31 Mart Yerel Seçimleri’nden CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Kılıçdaroğlu: İmamoğlu, İBB Başkanı seçilmiş vaziyette!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul'da son durumu açıkladı. Kılıçdaroğlu, ...
 
YSK Başkanı: Yargı süreci devam ediyor
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 31 Mart Mahalli İdareler ...
CHP, İstanbul'daki son durumu açıkladı
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu ve rakibi Binali ...
İstanbul seçimi yorumu: Neredeyse bütünü usulsüz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesinde düzenlenen ...
 
CHP'li Purçu'dan Dünya Romanlar Günü kutlaması
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü sebebiyle ...
Mansur Yavaş: 'Hadi Bismillah' dedik, başlıyoruz
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini önde tamamlayan Millet ...
Mehmet KARABEL yazdı... Arzular şelale ama…
Mehmet KARABEL yazdı... Arzular şelale ama…
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva