HABERLER>POLİTİKA
8 Nisan 2019 Pazartesi - 10:21

İstanbul seçimi yorumu: Neredeyse bütünü usulsüz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuştu. İstanbul seçimlerini değerlendiren Erdoğan, “Usulsüzlükler bazı değil bütünü usulsüz. Böyle bir durum olduğu için böyle bir yola başvuruluyor. Bundan sonraki süreç yargı süreci. Bunun patronajı YSK'dır” dedi.

İstanbul seçimi yorumu: Neredeyse bütünü usulsüz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Rusya ile işbirliğimiz artarak devam ediyor. Bu toplantı Sayın Putin ile yılbaşından itibaren üçüncü defa yüzyüze görüşeceğimiz bir buluşma olacak. İkili ilişkilerimizi değerlendireceğiz. Suriye ve bölgesel gelişmeleri ele alacağız. İlişkilerimiz, ticaret turiz enerji ve kültür alanında gelişmeye devam ediyor. Ticaret hacmimizi nasıl artıracağımızı ele alacağız. Ülkemizde ve Rusya'da yatırım planları alan iş adamlarıyla bir araya geleceğiz. Vize serbestisi konusu da gündemimizde yer alan bir başlık. Hususi pasaptort ile TIR sürücüleri için vizesiz seyahatin acilen uygulanması sonra bütün vatandaşlarımız için hayata geçmesini istiyoruz. 

(Rusya ile operasyon) Bütün hazırlıklarımız yapılmış durumda. Sınır boyundaki olması gereken her şey işle hazır konumdayız. Sır cüme aynen masada bir gece ansızın gelinmesi gereken yere gelebiliriz. Başbaşa görüşmemizde ele alacağımız konulardandır. 

"YAPTIĞI HER İŞ HUKUKA AYKIRI"
Netanyahu'nun yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırı. Bunlar yasal olarak yaptıkları bir şey yok. 48'den bu yana yaptıkları her iş yasadışı. BM kararlarına da aykırı. ABD'yi arkadalarına almak suriyetiyle bu adımları attılar. Golan ile ilgili atılan adımda Batı Şeria ile atılan adımda bunları görüyoruz. Sadece aynı takım elbiseyle çıkıp ABD'de basın toplantısı ile oldu bittiye getirmek istiyorlar. Seçim yatırımı noktasında böyle bir adım atılıyor. Ortadoğu'ya yeniden karanlık gelecek hazırlanması kabul edilebilir değil. Filistinlilerin yanında yer alamaya devam edeceğiz.

"BAZILARI DEĞİL NEREDEYSE TAMAMI USULSÜZ"
Usulsüzlükler bazı değil bütünü usulsüz. Böyle bir durum olduğu için böyle bir yola başvuruluyor. Bundan sonraki süreç yargı süreci. Bunun patronajı YSK'dır. Biz bu bilgilerle TV tespitleri var. Organize bazı suçların işlendiğini görüyoruz. Bütün tespitlerle nerede nasıl yolsuzluklar yapılmış boş arazilerde tarlalarda apartmanlar adres olarak gösterilmek suretiyle... Bütün bunlarla beraber adımı atacağız. Geçmişte ve dünyada bunların örnekleri var. 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul'da 13-14 bin farkla seçimi kazandım havasına kimsenin girmesine gerek yok. Gönüllerin huzur bulabilmesi için yasal olarak müraacat edilmesi gerken yer ilçe, il seçim kurulları ve YSK'dır. İtiraz süreci biter ve sonuç başımızın üzeri deriz.

"SAVCILAR GEREĞİNİ YAPAR"
Örgütlü müdahalenin içinde savcılıklara duyurular var o ayrı konu, onu zaten savcılıklar bunun da gereğini o delillere dayalı olarak yapacaktır. İşin o boyutu ayrı. Bu işin hırsızlık boyutu var. Bir de sandıkta hırsızlıklar var. Şimdi biz YSK'ya gidiş, sandıktaki örgütlü müdahaleye yöneliktir. O ayrı bir iş ama o diğeri ise ayrı bir konu. Her iki kanaldan bu yürütülecektir. Temennim odur ki en ideal şekilde noktayı koyarız.

"TEŞEKKÜRLER İSTANBUL'DAN DAHA DOĞAL NE VAR?"
Yasalara ters bir pankart asılmadıktan sonra kimsenin söyleyecek bir şeyi yok. Neden teşekkürler İstanbul pankartları asıldı diyorlar. Koca koca önünde kariyerleri olan tipler. Bir seçim geçilmiş. Bu seçimde her türlü iradesini ortaya koyan İstanbul halkına teşekkür etmemizden daha doğal ne olabilir. Aynı şeyi adayıyla beraber Bay Kemal İstanbul'un her yerine asabilir. İstanbul kazandı diyebilir. Bütün mesele YSK'nın noktayı koyduğu son andır. Biz bu konularda rahatız. Bizim İstanbul halkına teşekkür etmemizden daha doğal bir şey yok." (NTV)

 
CHP'li Purçu'dan Dünya Romanlar Günü kutlaması
 
Öykü Arin'e annesinden umut ışığı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 8 Nisan 2019 Pazartesi 19:45

sn.CB. Mursi ye seçilmiş dediniz, Maduro ya seçilmiş diyorsunuz da, İstanbul da da seçilen İMAMOĞLU NA NİYE MAZBATA VERİLMİYORDA,seçime şaibe karıştırılıyor? Mili İrade sadece AKP.seçilince mi Milli İrade oluyor?

Yorumu oyla      4      5  
nerede 8 Nisan 2019 Pazartesi 18:25

99 uncu kurulus yildonumu bu hafta kutlayan kurucusu Mustafa Kemal ATATURK un adindan bahsetmeyen Anadolu Ajansi nerede?

Yorumu oyla      4      5  
Yapmayın 8 Nisan 2019 Pazartesi 16:37

Seçime 3 ay kala YSK nın hangi kanuna dayanarak görev süresini 1 yıl uzattınız? Sandık kurulları her siyasi parti temsilcisi bulunur kura çekilerek birisi sandık kurulu başkanı oluyordu. Kanunda değişiklik yaptınız sandık kurulu başkanını bakanlık kamu personelinden atama yaptı. Onlara ilaveten Ak Parti ve Mhp den de temsilci var. Neyin hatası sizi temsil eden her sandıkta 3 kişi var. Hamdolsun sonunda devletin memuru bilinciyle görev yapan Mülkiye Müfettişleri yıllardır denetlenmeyen başta İstanbul ve Ankara belediyeleri denetlensin bakalım neler çıkacak

Yorumu oyla      8      5  
Kaptan Arif 8 Nisan 2019 Pazartesi 16:35

2002 den bugüne yapılan bütün seçimler şaibesiz ve geçerli değil mi? AKP kazandığında milletin iradesi tecelli etmiş oluyor.AKP kaybetmişse milletin iradesi yok hükmünde.

Yorumu oyla      9      5  
izmir 35 8 Nisan 2019 Pazartesi 16:34

halen daha akp ye nasıl oy veriyorlar. büyülenmiş gibiler. ADAM SECİMLE GELDİ AMA SECİMLE GİTMEYECEGİ ORTADA.

Yorumu oyla      7      5  
izmirli 8 Nisan 2019 Pazartesi 15:59

13-14 bin oy farkından vazgeçtim, İmamoğlu 4.171.126 Yıldırım 4.171.125 oy alsa ve bu ysk tarafından da onaylansa seçimi kim alır.

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 8 Nisan 2019 Pazartesi 13:16

Belediye seçimlerinde böyle yapan genel seçimlerde ne yapmaz. Yazık. İnsanlar işsiz, insanlar yoksul, hayat pahalılığı almış başını gitmiş, gençler gelecekten umutsuz, umutsuz evlatlarını gören analar babalar kan ağlıyor içten içe. İstanbulu kaybettiniz, bunu kabul edip yanlışlarınızı düzeltmeye, ülkeyi düzlüğe çıkarmaya çalışacağınıza hala ülkeyi meşgul ediyorsunuz. Anlaşılan o ki makam hırsı halkın geleceğinden daha mühim görünüyor.

Yorumu oyla      7      5  
Z.B 8 Nisan 2019 Pazartesi 11:37

Sahne : İstanbul Konu: 2019 Mahalli Seçimleri Seyirci: Tüm Dünya Baş roller: İMAMOĞLU ve YILDIRIM Yardımcı Oyuncular: sen, ben, bizim oğlan Yönetmen: DEMOKRASİ

Yorumu oyla      11      5  
8 Nisan 2019 Pazartesi 11:13

Sen kazanınca mı usülüne uygun oluyor??

Yorumu oyla      12      5  
Gürkan 8 Nisan 2019 Pazartesi 11:06

Seçim gecesi kendi adayları çıkıp 3000 küsur oyla seçimi kazandım dedi; şimdi de 15000 oy yetmez diyor. Kaç olmalı?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu'dan Dünya Romanlar Günü kutlaması
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü sebebiyle ...
Mansur Yavaş: 'Hadi Bismillah' dedik, başlıyoruz
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini önde tamamlayan Millet ...
Mehmet KARABEL yazdı... Arzular şelale ama…
Mehmet KARABEL yazdı... Arzular şelale ama…
 
AK Partili Çelik: Sürecin patronu YSK'dır
AK Parti Sözcüsü Çelik, AK Parti'nin yerel seçim sonuçlarına yaptığı itirazlara ...
Kılıçdaroğlu ve Akşener'den kritik buluşma!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ...
YSK'dan Ankara'da için flaş ret kararı!
Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti'nin müracaatı üzerine Ankara'nın 13 ilçesinde ...
 
AK Parti İstanbul'da 38 ilçedeki oyların yeniden sayılmasını istedi
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul'daki 38 ilçede oyların yeniden ...
İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı'na flaş çağrı
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ...
'İstanbul'da tüm oylar yeniden sayılsın'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yılmaz, "Maddi hata düzeltimi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva