HABERLER>POLİTİKA
7 Nisan 2019 Pazar - 17:35

İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı'na flaş çağrı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; bu sürece katkı sunun. Ben İstanbul'u çok iyi yöneteceğim. İstanbul adına bu kadar iyi ikili kimse olamadı diyecekler. Ben bu şehri barıştırmaya geliyorum. İstanbul'un aleyhine bir şey düşünebilir miyim?" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ndan Cumhurbaşkanı na flaş çağrı

İmamoğlu açıklamalarda bulundu. İmamoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle: 

"Şu ana kadar oyların yüzde 78'i sayıldı, fark 16 bin 380. Sayılan oy sayısı 37 bin 714. Bütün oyların sayılması halinde 238 gün sürecek. Sayım memurları artırılırsa 150 gün içerisinde tamamlanır. Bu süreci talep eden kişilerin mağlubiyet hissini anlıyorum. Bedel ödeyeceklerini de anlıyorum ama bu memlekete bedel ödetmesinler. 

YSK'ya sesleniyorum. Tarihi bir sorumluluğunuz var, bu sorumluluğunuzu yerine getirdiğiniz takdirde Türkiye rahatlayacak, nefes alacak. Hepimizin gözü kulağı YSK'da. Siz de kararı alırken, tüm hassasiyetinizle, tüm adalet duygunuzla, çifte standart yaratmayacak doğru bir karar verme hususunda 82 milyonu rahatlatacak bir karar bekliyoruz. 

Kolay değil 25 yıl yönettiniz, kolay değil kaybettiniz; ama demokrasi böyle bir şey. Kimse makamları öbür dünyaya götürmüyor. İnancımızla, adalet duygusuyla, demokrasiye inançla yeter artık yapmayın. Üzüntünüzü anlıyorum ama demokrasi tek yönlü bir yol değildir. Bugün biz kazanırız yarın siz kazanırsınız. Bu bir normalleşmedir. 

"YORMAYIN BU TOPLUMU"
7 gün 168 saattir oylar sayılıyor. Herkese teşekkür ediyorum. 31 Mart Pazar günü, öndeyiz, 1 Nisan öndeyiz, 2 Nisan öndeyiz. 3 Nisan öndeyiz, 4 Nisan öndeyiz, 5 Nisan öndeyiz, 6 Nisan öndeyiz, 7 Nisan yine öndeyiz. İstatistik ortada, akıl-mantık ortada. Üzülüyorum ve bunu söylerken, bu süreçte kaybeden AK Parti'nin İstanbul İl Teşkilatını anlıyorum. Genel merkezdeki bazı arkadaşları anlıyorum onlar da bedel ödeyecekler. İlk birleştirmede 24 bin, en son 16 bine kadar indi. Yormayın bu toplumu.

Türkiye ilk defa seçim yapmıyor. Onun için AK Partili hemşerilerimin benim kazandıklarımı bildiklerinin farkındayım. İyi gönül çalarım, başka bir şey çalmam. Göreceksiniz, bu kardeşiniz hayatını boyunca gönülleri kazanmayı, gönülleri çalmayı oyla birleştirmeyecek. Hayatını sadece siyasete adayanlara sesleniyorum; biraz çocuklarınızı, torunlarınızı sevin. Normalleşeceksiniz. Bu ihtiraslarınızdan kurtulacaksınız. Kimseyi nefrete itmeyin. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÇAĞRI
En güvenli dediğiniz süreç bir anda nasıl en şaibeli seçime dönüştü. Bir de sadece İstanbul'da şaibeli. Bunu toplum kabul etmez. Ben AK Partili vatandaşlarıma sesleniyorum; 16 bin oy farkını beğenmeyenler siz de iyi biliyorsunuz ki 3 bin oyla rakibimizi çıkarıp galibiyetlerini ilan ettiler. Bizim her tutanağımız elimizde olmasa Türkiye'nin şaibeli kurumu olan belki de Türkiye'ye büyük bir ihanet edecekti.

Seçimin kaybedenleri belli. Kendi partileri içinde cezayı kesecekler. Anlıyorum. YSK, saygıdeğer başkanı ve yönetimi bu süreçte Türkiyemizin demokrasi adına yol haritasında en doğru kararı vererek, Türkiyemizin geleceğe umutlarını yeşerteceklerine eminim.

Bir an önce bu seçimin bitmesi lazım. Girdiğiniz yol doğru bir yol değildir. Devlet büyüklerimize sesleniyorum, 2023'ün Haziran'ına kadar yetki alanlara sesleniyorum, Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; bu sürece katkı sunun. Ben İstanbul'u çok iyi yöneteceğim. İstanbul adına bu kadar iyi ikili kimse olamadı diyecekler. Ben bu şehri barıştırmaya geliyorum. İstanbul'un aleyhine bir şey düşünebilir miyim?"

 
Türkiye'nin konuştuğu olayda yeni gelişme
 
Ege derbisi Akhisar'ın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İstanbul'da tüm oylar yeniden sayılsın'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yılmaz, "Maddi hata düzeltimi ...
Ayşe Teyze’ye Başkan Engin sahip çıktı 
Sokaklarda engelli çocuğu için ot satan Ayşe Teyze’ye Narlıdere Belediye ...
Bergama'da geçersiz oyların sayımında ne sonuç çıktı?
İzmir Bergama ilçesinde CHP'nin itirazı üzerine 220 sandıktaki geçersiz ...
 
Adalet Bakanı Gül: İtirazları YSK karara bağlayacak
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "İtirazları YSK karara bağlayacak. YSK bu ...
AK Parti itiraz etti, CHP'nin oyları yükseldi!
Beydağ ilçesinde AK Parti'nin itiraz üzerine, geçersiz oylar yeniden sayıldı, ...
Torbalı'nın yeni başkan Uygur mazbatasını aldı
İzmir'in Torbalı ilçesinde 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerde 52,49 ...
 
Kardeşi başkan seçildi, abisinin 20 yıl önce yarıda kalan işini tamamlandı!
Beydağ Belediye Başkanı seçilen Feridun Yılmazlar’ın rahmetli ağabeyi ...
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Netenyahu'ya tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Uluslararası toplumun Netenyahu çılgınlığına dur deme vakti gelmiştir.
CHP'nin "yeniden oy sayımı" kararı iptal edildi
CHP İl Başkanlığı, "İl Seçim Kurulunun Odunpazarı ilçesi belediye başkanlığı ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva