HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2016 Perşembe - 11:41

İnovasyon Haftası açılışına Kocaoğlu damgası: Kırdı-geçirdi!

Türkiye İnovasyon Haftası 3’üncü kez İzmir’den start aldı. Türkiye’nin potansiyelinden söz eden Başkan Kocaoğlu, “Biz Ferrari’ye tüp takan, tencereden anten yapan bir milletiz... Yeter ki önümüz açılsın” dedi.

İnovasyon Haftası açılışına Kocaoğlu damgası: Kırdı-geçirdi!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Ekonomi Bakanlığı ve Ege İhracatçı Birlikleri işbirliği ile düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası üçüncü kez İzmir’den start aldı.  2014 ve 2015 yıllarında olduğu gibi 2016 yılında da İzmir’den başlayan İnovasyon Haftası, iki günlük dolu dolu etkinliklerle İzmirlilerle buluşacak.

İzmir Swissotel Grand Efes’te düzenlenen açılışa İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ege İhracatçı  Birlikleri Koordinatö Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve çok sayıda oda ve dernek başkanı katıldı.

GÜÇ İNOVASYONDAN BESLENİYOR
Açılış töreninde kürsüye ilk olarak EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk çıktı. İnovasyon coşkusunun artarak devam ettiğini söyleyen Ünlütürk, “21’inci yüzyılda güç inovasyondan besleniyor. İnovasyon Türkiye'yi ve dünyayı değiştiriyor. 2023 hedefleri de ancak dönüşümle ulaşılacak hedefler. İşte Türkiye'nin dönüşüm arzusunun mihenk taşı olan bu buluşma büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz organizasyonda 9 bine yakın inovasyon tutkununu ağırladık. Bu yıl da katılımcıların sadece izleyici değil, etkin olarak katılımcı olabileceği bir organizasyon düzenledik” dedi.

TSUNAMİYE HAZIR MIYIZ?
Ünlütürk’ün ardından kürsüye çıkan Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekşi inovasyonun önemine dikkat çekerek, “İhracat artışının ve rüzgarının olduğu dönemde başladık. Burada düşüncemiz rüzgarın tersine dönmesi durumunda ne yapacağımızdı. Bu düşünceden hareketle Türkiye'nin inovasyon bağlamında her alanda değişmesi gerekiyor. İş dünyasının da dönüşüme uğraması gerekiyor. Ekonomik daralmaların olduğu dönemde ekonomimizin kapasitesi yetmiyor. Bu alanda fırsatları değerlendiren anlayış yeterli olmuyor. Fırsat yaratan yeni bir iş anlayışına geçmemiz gerekiyor. Yeni neslin yeni iş anlayışına ihtiyacımız var. Sermayenin üstünlüğüne dayalı dönem kapandı. Beşeri sermaye öne geçti. Ne kadar akıllı isek o kadar zengin olacağız. Yüzümüze nemli rüzgarlar esiyor. Bu bir tsunaminin habercisi. Biz tsunamiye hazır mıyız? Bunun çaresi inovasyon yapmak mı? İnovasyon bir düşünce biçimi ve yaşanan bir şey, bizim için araç değil amaç olması lazım. Yeni kavramlar, yeni hassasiyetler ve yeni trendler her geçen gün değişiyor. Geleceğe yürümüyoruz, gelecek üzerimize üzerimize geliyor. Az bile söylüyorum, abartmıyorum. İnovasyonu yaşam haline getirmiş yeni nesil yaratıcı girişimcilere verilecek desteği artırmak, küresel startupları çekebilmek, inovatif rol modellerine daha çok destek vermek, girişimcilere sermaye desteği sağlamak lazım. Sınırsız inovasyon, sınırsız potansiyel” şeklinde konuştu. 

500 MİLYAR DOLAR İHRACAT İÇİN CANDY CRUSH ÖRNEĞİ
Büyükekşi sözlerine şöyle devam etti, “Candy Crush oyununu 100 milyon oyuncu oynuyor. Şu anda değeri 5.9 milyon dolar. Tüm şeker fabrikalarını toplasak bu kadar değeri yok. Yine başka bir örnek olarak WhatsApp’ın, sadece yedi yılda aylık bir milyar aktif kullanıcısı var. 1.1 milyar fotoğraf paylaşımı ve 42 milyar mesajlaşma… 19 milyar dolar yıllık satış rakamı. Bunlar, ilham almak için çok önemli. 500 milyar dolar ihracat hedefini katma değere inanarak; İnovasyon, tasarım, Ar-Ge ve markanın değerine binaen koyduk.” 

FERRARİ’YE TÜP TAKAN TENCEREDEN ANTEN YAPAN BİR MİLLETİZ
Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, inovasyonun Türkiye’de tam olarak anlaşılmadığını ancak çok önemli bir potansiyel olduğunu ifade etti. Kocaoğlu, “İnovasyon, bugün hala kendini çok fazla ifade edememiş bir kavram gibi duruyor. İnovasyonu, içinde farklı lezzetleri barındıran, usta aşçıların ellerinde dönüşecek lezzetli bir yemek olarak görüyorum. İnovasyonun temelinde hayal etmek vardır. Hezarfen Ahmet Çelebi’nin kanat takıp uçması, hayal gücünün belki de en önemli örneğidir. Biz Türk milleti olarak hayal gücü yüksek bir milletiz. Hayal gücümüzle Ferrari’ye tüp, minibüse klima takan, ütüde çay demleyen, bulaşık makinasında ıspanak yıkayan, tencereden çanak anten yapan bir milletiz biz. Yeter ki imkan, tanınsın önümüz açılsın. Milletimizin içindeki inovatif ruh mutlaka kendini gösterecektir” dedi.

85. İEF’NİN TEMASI İNOVASYON
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentte inovatif etkinliklerin gelişmesi için yaptığı çalışmaları anlatan Kocaoğlu, 85’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ana temasının inovasyon olacağını açıkladı. Başkan Kocaoğlu, “Yerel yönetimler olarak inovasyona, bilime, Ar-Ge’ye ve tasarıma olan güvenimiz tamdır.  Attığımız her adımda bilim insanlarıyla temas halindeyiz. Yeni bilginin sosyal kaliteye dönüşmesi bizim için çok önemli. İnovasyon için hareketli ortamın sağlanmasında yerel yönetimlerin rolünü biliyoruz.  Bu yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ana temasını inovasyon olarak belirledik. Bu simge fuar aracılığı ile inovasyon ruhunu güçlendirmeyi hedeflemekteyiz. Türkiye’nin Avrupa’ya en yakın kenti olarak inovatif çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu.   

SANAYİCİLER KENDİ TEKNOLOJİSİNİ ÜRETMEDEN REKABET EDEMEZLER
Kocaoğlu’nun ardından söz alan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ankara'daki son terör saldırıları başta olmak üzere sivil vatandaşları baz alan saldırıları kınayarak sözlerine başladı.

Tasarım, markalaşma, girişimcilik, çevre ve gastronomi konularının Anadolu’ya yayılmasını arzu ettiğini belirten Toprak, “Ülkemizin sahip olduğu kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek potansiyelini harekete geçirebilmesi, var olabilmemizin temel koşuludur. Katma değeri yüksek ürünler üreterek bunu sağlayabiliriz. Sanayiciler kendi teknolojisini üretmeden rekabet edemezler. Sanayinin teknoloji üretme kabiliyetini arttırması elzemdir. Ancak bunu sağlayan bir sanayi rekabet edebilir. Bilginin elde edilmesi ve bunun sanayide kullanılması, üniversite-sanayi işbirliğinden geçmektedir” dedi.

DOLU DOLU İNOVASYON PROGRAMI
Açılış töreninin ardından İnovasyon haftası ilk etkinlik olan “İnovasyonun Sınırsızlık Masalı” konferansıyla start aldı. Konferansta konuşan Trend Uzmanı Magnus Lindkvist, gelişen dünya teknolojileri ve yeni trendler hakkında konuştu

İki günlük program kapsamında “İnovasyonun sınırsızlık masalı, Globalde iz bırakan Türkler, Çevrenin sesine inovasyonla ses ver, Pazarlama ve Markalaşma, Çocuğun hayal gücü inovasyonun gerçek gücü, tasarımı markalaştıranlar, Sıra dışı kadınlar, girişimcinin şifreleri ve Globalleşen Türk mutfağı” panelleri gerçekleştirilecek.

Ayrıca program dahilinde Tasarım, inovatim, Marker Hareketi workshopları, inovasyon kampı gibi birçok etkinlik gerçekleşecek.

 
Davutoğlu: Gelin dokunulmazlıkları kaldıralım
 
Davutoğlu'nun çağrısına muhalefetten jet yanıt
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu: İzmir Efes gibi bir kara şehri olmasın!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ÇED onayı bekledikleri Büyük Körfez ...
Karşıyaka’nın engelsiz kütüphanesi büyüyor
Engelsiz bir kent yaratma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, ...
Selçuk'ta yeni salon heyecanı
Selçuk Kaymakamlık Spor Turnuvaları yeniden başlıyor. Selçuk Belediyesinin ...
 
Destan Bornova’da yeniden canlandırılıyor!
Bornova Belediyesi, vatan uğruna binlerce şehidin verildiği 18 Mart Çanakkale ...
Torbalı’nın çöp tesisi model oluyor
Torbalı Belediyesi tarafından kurulan çöp toplama ve ayırma merkezi ilgi ...
Güzelbahçe’de çevre duyarlılığı zirve yaptı!
Güzelbahçe’de ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması işlemine ...
 
Eğitime Buca imzası: Aziz Nesin Merkezi açıldı
1000 öğrenciye ücretsiz ders desteği vereceği Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim ...
Kordon’da yeni dönem: Yeni yönetmelikte neler var?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yeni Kordon Yönetmeliği ...
İzmir'de mucize kurtuluş: Hurdaya dönen araçtan...
Bayraklı sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil orta ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva