HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2016 Perşembe - 08:30

Eğitime Buca imzası: Aziz Nesin Merkezi açıldı

1000 öğrenciye ücretsiz ders desteği vereceği Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi (BEM) düzenlenen törenle kapılarını açtı. 600 bin liraya mal olan Merkezin açılışı, Ankara’da yaşanan terör saldırısında yaşamını yitirenler anısına sessiz, buruk ama yüzlerce Bucalı’nın katılımıyla yapıldı.

Eğitime Buca imzası: Aziz Nesin Merkezi açıldı

Buca Belediyesi’nin Cumhuriyete yakışır yeni nesiller yetiştirmek üzere hayata geçirdiği Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi kapılarını eğitime açtı. Ankara’da yaşanan terör olayı nedeniyle ağırlaştırılmış bir programla düzenlenen açılışa CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Murat Bakan ve Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesinde, Soğuk Heykel Atölyesi’nin alanda gerçekleştirdiği “Cumhuriyet Şemsiyesi” performansı konuklardan büyük ilgi gördü. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ile Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’da aydınlık bir geleceğin “Cumhuriyet Şemsiyesi” altında şekilleneceğinin vurgulandığı platformda çektirdikleri fotoğraf ile anı ölümsüzleştirdi.



“2 yılda eğitim atağı yaptık”
Açılış töreninde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 2 yıllık hizmet süreçlerinde eğitim alanında yoğun mesai harcayarak kısa sürede ciddi eğitim yatırımları gerçekleştirdiklerini söyledi. Fakirliğin, yoksulluğun ve terörün sebebini cehalet olarak gördüklerini ifade eden Başkan Piriştina, “Eğitilmiş bir toplum onları yönetenlerin seçiminde de bilinçli olacaktır. Ülkemizin bugünkü durumu bu eğitim eksikliğinin kanıtıdır” dedi. Bilgi ve Eğitim Merkezi’ne Aziz Nesin gibi değerli ve ileri görüşlü bir şahsiyetin ismini vermenin onurunu yaşadıklarını belirten Başkan Piriştina, Aziz Nesin’in kendi eğitim hayatına yön verirken de önder olduğu hatırasını paylaştı. Başkan Piriştina’nın konuşması esnasında açılan ve “Bırakın olmasın mezar taşımız. Bir okul bahçesine gömsünler bizi. Çocuklar koşsun üzerimizde” sözlerini içeren pankartlar davetlilerin alkışlarıyla karşılandı.

“Geleceğin Türkiye’sini buradan yetişecek gençlerle birlikte yaratacağız”
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da açılışta yaptığı konuşmada, ülkemizde laik ve demokratik eğitim anlayışına sahip çıkmamız gereken bir dönem yaşandığını vurguladı. Binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim verecek merkezin yapılması konusunda Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı ve ekibini tebrik eden Musa Çam, “Geleceğin Türkiye’sini buradan yetişecek gençlerle birlikte yaratacağız” diye konuştu.

“Ağıdı umuda çevirenlere selam olsun”
Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi’nin açılışa katılan bir diğer CHP Milletvekili Murat Bakan da cehaletin Türkiye’deki örgütlenmesinin durdurulması gerektiğini ifade ederken, “Biz bugün bir ağıdı yaşıyoruz. Ama burada yapılan şey ağıdı umuda çevirmek. Ağıdı umuda çeviren Belediye Başkanımız, bürokratlar ve tüm çalışanlara selam olsun” dedi.



“CHP’nin eğitim projesi burada hayat bulmuş”
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattn Yüksel ise, İzmir’de CHP’li belediyeler olmasa eğitim kurumları ve ibadethanelerin bakımsız kalacağını belirtirken, Buca ilçesindeki tüm çalışmalara eline fırçayı alıp bilfiil katılarak örnek çalışmalar yapan Başkan Levent Piriştina’yı tebrik etti.  Yılda 1000 öğrencinin eğitim alanındaki sıkıntısına derman olacak Merkezi eğitim dünyasına kazandırılmasının büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Yüksel, “CHP‘nin eğitim alanındaki nitelikli, ulaşılabilir eğitim projesinin hayata geçirilmiş hali Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi’dir” diye konuştu.

Misafirler ve katılımcılar konuşmaların ardından açılış kurdelesini hep birlikte kesip, merkezin sınıflarını gezdi.



Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi
12’nci sınıf öğrencilerinin tüm sayısal ve sözel derslerinde ücretsiz eğitim desteğine kavuşacağı Bilgi ve Eğitim Merkezi yılda 1000 öğrenciye hizmet verecek kapasitede düzenlendi. İlçede eğitimde fırsat eşitliliğinin sembolü olacak nitelikteki Merkez engelli erişimine de uygun olarak inşa edildi. Fiziki ve teknik koşullarda son teknoloji ile donatılan Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi, 6 katlı olarak düzenlendi. Zemin katında, öğrencilerin boş zamanlarını okuyarak ve dinlenerek geçirebilecekleri kafeterya ve kitap kafe yer alan Merkezin 1, 2, 3 ve 4. katlarında ise 10 ve 15 kişilik ikişer adet derslik bulunuyor.

7’den 70’e herkes faydalanacak
BEM binası sadece öğrencilerin değil yeni meslekler edinmek isteyenlerin de faydalanacağı bir merkez olarak değerlendirilecek. Merkezde Barış, Evka-1, Ufuk ve Menderes Mahalleleri’nde oturan bölge sakinlerinin talepleri doğrultusunda meslek edindirme kurslarına başlanacak.

 
Kayahan'ın kızından şok iddia ve dava
 
ABD: Suriye'de 'özerklik' tanımayız!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir li 18 Mart 2016 Cuma 08:37

Kutluyorum,eğitim için yapılan yatırım her zaman helaldir.Çünkü ucunda insana yatırım vardır.Bunun dışında da Buca için de yatırım yapsanız sayın başkan.Ne imar,ne yol,ne bulvar,ne otolar için daldı-çıktı ne de vizyon gerektiren bir proje göremiyoruz.Rahmetli babanızın suyu hürmetine birşeyler yapın.

Yorumu oyla      11      5  
Adem BALCI 17 Mart 2016 Perşembe 11:16

Kaliteli bir Levent piriştina EĞİTİMİ KALİTEYLE Birleştiren bir belediye anlayışı ekibinize ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim saygılar sayın genç başkan

Yorumu oyla      11      5  
T.C.Erol DURUKAN 17 Mart 2016 Perşembe 08:53

TEBRİKLER EMEĞİ GEÇEN HER KEZE MÜTEŞEKKİR'LER..!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kordon’da yeni dönem: Yeni yönetmelikte neler var?
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yeni Kordon Yönetmeliği ...
İzmir'de mucize kurtuluş: Hurdaya dönen araçtan...
Bayraklı sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil orta ...
Kocaoğlu dosyayı çıkardı: Eleştirilere tek tek yanıt!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu meclis oturumunda gündemi değerlendirirken, ...
 
Valilikten ‘gece çalışma izni’ uyarısı!
İzmir Valiliği, inşaatlara gece ve hafta sonu çalışma iznini öngören Mahalli ...
Kiraz Belediyesi'nden online hamle
Bir süredir yapım aşamasında olan Kiraz Belediyesine ait kiraz.bel.tr ...
Başkan Kocaoğlu: Canımız yanıyor ama…
Başkan Kocaoğlu, "Canımız yanıyor ama terörün amacına ulaşmaması için ...
 
Vali Toprak’tan ‘bombalı araç’ açıklaması: İzmir’de…
Ankara’daki saldırısı sonrası sosyal medyada yaşanan panik üzerine konuşan ...
Körfez’in en büyük bayrağı Karşıyaka’da dalgalanacak
Karşıyaka Belediyesi, Çanakkale Savaşları’nın 101. yıl dönümünü anlamlı ...
Bornova’nın ‘Dost Kart’ı 5 bin öğrenciye ulaştı
Bornova Belediyesi’nin, üniversite öğrencilerine sosyal ve ekonomik olarak ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva