HABERLER>EKONOMİ
27 Ağustos 2020 Perşembe - 14:29

İNGEDER Başkanı Karabulut: İnciraltı’nda ‘istemezükçü kesim’ hüsrana uğrayacak!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı bölgesinin planlaması ile ilgili Ankara’da çok önemli temaslarda bulunduklarını aktararak, “Belli bir takvim oluşturduk. Burada bakanlığın İzmirlinin hassasiyetlerini oldukça çok gözeterek bir planlama düşündüğünü gördük. İzmir’de ‘İstemezükçü’ kesimin hüsrana uğrayacağı bir plan olacak. İzmir’in istihdam sorununu çözecek bir planlama olacak. Turizm ve ticarete yönelik, İzmir’in ekonomik alanda sıçrayacağı bir planlama olacak” dedi.

İNGEDER Başkanı Karabulut: İnciraltı’nda ‘istemezükçü kesim’ hüsrana uğrayacak!

EGEDESONSÖZ- İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, SonsözTV yayınına konuk olarak Gazeteci -YazarMuhittin Akbel’in sorularını yanıtladı. Karabulut, yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı planları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İSTEMEZÜKÇÜ KESİM HÜSRANA UĞRAYACAK!
İnciraltı’nın planlaması konusunda gelişmeleri aktaran Karabulut, “Uzun yıllardan beri İnciraltı’nın planlanması konuşuluyor. Burada kaybeden hep biz olduk. Bu süreci artık son noktada İzmir sevdalısı olarak gördüğüm Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoağan’a duyurma kararı aldık. Karayolunda kendisine açtığımız pankartla sesimizi duyurduk. Mahmut Atilla Kaya Milletvekilimiz ile birlikte Ankara’da bir toplantı yaptık. Ankara’da çok somut görüşmeler gerçekleştirdik. Sayın valimiz ve bazı kurumlarla görüşmelerimiz oldu. Belli bir takvim oluşturduk. Burada bakanlığın İzmirlinin hassasiyetlerini oldukça çok gözeterek bir planlama düşündüğünü gördük. İzmir’de ‘İstemezükçü’ kesimin hüsrana uğrayacağı bir plan olacak. İzmir’in istihdam sorununu çözecek bir planlama olacak. Turizm ve ticarete yönelik, İzmir’in ekonomik alanda sıçrayacağı bir planlama olacak” dedi.

PLANLAMA İSTEMEK, TOPRAK SAHİPLERİNE DÜŞMEZ
Bölgenin planlanması konusunda yalnız bırakıldıklarının altını çizen Karabulut, “İnciraltı turizm bölgesi olması sebebiyle Bakanlık yetkisinde bir alan ama biz İzmirliyiz, burada yetişen insanlar da nesillerdir İzmirli. Biz bu talebi İzmir olarak Ankara’dan istenmesini bekledik. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın İnciraltı ile ilgili bir talebi olmadı, biz buna çok kırıldık. Başkanımız seçim öncesinde, “İnciraltı’nı ben bir vicdan meselesi olarak görüyorum ve bu vicdan bende var” demişti ama biz bunu göremedik. Biz Aziz Başkan ile de görüştüğümüzde, “İnciraltı ile ilgili benim görüşüm bu, başka plan olmaz” diyordu bu sebeple bir gelişim olmadı. Tunç Başkan da bizimle görüştü, toplantılar yaptık, telefonlarda görüştük. İzmir’in planlarının yapılmasını istemek toprak sahiplerine düşmez, belediyemiz arkamızda olmalı. İzmir kanaat önderlerimize de kırgınız. Herkes oradan geçiyor ve kapkara ölü bir İnciraltı görüyoruz. Bu İzmir’e yakışmaz. İzmirlinin elini tutmadan orada sorun çözülmez. Belediyemiz elimizi tutmayınca umudumuz kırıldı. 15 ay içerisinde yüzde 10’a yakın toprak sahibi, umutsuzca toprağını sattı. Büyükşehir Belediye Başkanımız toprağınızı satmayın dedi. Bu söze güvenip kredi çeken toprak sahibi nasıl dayansın. Bizim gücümüz de bir yere kadar. Biz sadece Anakra’da bizi yalnız bırakmayın dedik” diye konuştu.

İNCİRALTI PLANLARI HAYATA GEÇMİŞ OLSAYDI BAŞKANLARIN ÖNÜNDE BU KADAR CV OLMAZDI
İnciraltı planları bugüne dek gerçekleşmiş olsaydı, İzmir’in bugünkü gibi bir istihdam sorunu ile karşı karşıya kalmayacağını ifade eden Karabulut, “Hükümetle yaptığımız görüşmelerde, yapılan planların eski Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu tarafından iptal edildiği deklare edilmişti. Başkan Kocaoğlu o dönem bize kendince haklı olduğu gerekçeleri sıraladı. EXPO başvurusunda da biz İnciraltı planlarının yapılarak başvurulması gerektiğini söylemiştik burada da haklı çıktık. Bugün İnciraltı gerçekten doğru planlama ile hayata geçmiş olsaydı belediye başkanlarımızın önünde bu kadar CV olmayacaktı. Böyle bir planlama olmadığı için bugüne geldik” açıklamasını yaptı.

GÖKDELEN İMARI İSTEMİYORUZ
Toprak sahiplerinin isteklerinin dinlenilmesi gerektiğini söyleyen Karabulut,"İzmir Büyükşehir Belediyesi, EXPO sürecindeki planda, yeşil alan olarak kalması gereken bölümde AVM'ye yer verilmesi nedeniyle itiraz etti. Öngörülen yeni planda buna benzer itiraza yol açacak maddeler var mı?" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"2013 yılında çıkan planlarda ortada bir ticaret alanı vardı. Bu konuda bir tartışma oldu ve planlar iptal edildi. Bugüne geldiğimizde Üçkuyular'da yapılmakta olan bir AVM’nin ve otelin yeri Bahçelerarası Mahallesi. Siz o planı iptal ettirdiniz bugün ne oldu. Eskiden AVM tartışması sebebiyle o planlar iptal edildi ama bugün orada bir AVM dikiliyor. Bunun sorumluluğunu kimse almıyor. Burhan Özfatura döneminde de İnciraltı'nda yapılan AVM ve otel için başkan vicdanım rahat demişti. Biz bu konuda da çok kırgınız, oraya otel ve AVM yapıldı ama etrafını tarla olarak bıraktınız. Biz gökdelen imarı istemiyoruz dedik. Bunu açıkça söylememize rağmen STK’lar bile elimizden tutmadı. Böyle Mimarlar Odası İzmir’e yakışmıyor. Bize randevu bile vermiyorlar. STK’lar ile ortak bir toplantı yapalım dedik ama kabul edilemedi. Şimdi yapılacak yeni planlarla bu ‘istemezükçü’ kesimin hüsrana uğrayacağını düşünüyorum. Burada konut da olacak günübirlik tesis alanları da olacak. İnsanlar burada ya teknelerde ya da derme çatma yerlerde yemek yiyor orada. Keşke bizi bir dinleseler de ne istediğimizi anlasalar. İnciraltı planlamalarının her adımında biz olmak zorundayız. O bölge planlamaları doğru bir şekilde yapılana kadar biz işin içinde olmaya devam edeceğiz. Süreci yakinen Ankara’da İzmir’de takip edeceğiz. Turizm, otel, hastane gibi yeni farkındalıklar yaratılsın. Bunlar istihdama da katkı yaratan yerlerdir. Biz hep ESBAŞ’ı örnek gösterdik, burası gibi istihdam deposu olan bir turizm merkezi düşüncesi içindeyiz. Ama turizm bölgesinde bile 5 kat gibi plan olması gerekiyor. Gökdelen imarı olmadan, ne tür konut fark etmeksizin biz bunu istiyoruz. Gökdelen imarı istemiyoruz biz bu alanda. Bakın İzmir bugün Kent Ormanı’na akıyor. Orada trafik sıkıntısı yaşanıyor. Yeni planlarla Kent Omanı’nın 5 katı büyüklüğünde nitelikli yeşil alan kazanacağız. Bu projelerle İzmirliler kazanacak. Yeni bir nefes alanı oluşacak” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜRPARK İZMİRLİLERİN AMA İNCİRALTI BİZİM
İzmir Mimarlar Odası Başkanı İlker Kahraman’ın İnciraltı ile ilgili sözlerine yanıt veren Karabulut, “Mimarlar Odası Başkanımız İzmir’deki yeşil alanları sayarken Kültürpark’ı ve İnciraltı’nı sayıyor. Kültürpark’ın tapusu İzmirlilerindir ama İnciraltı’nın yüzde 99 tapusu bizde. Şahıs toprağı İnciraltı. Biz merak ediyoruz Tunç Başkan’ın aklında ne var, ne düşünüyor diye. İnsanlar bana Tunç Başkan’ın ne düşündüğünü soruyor ama bilmiyoruz. Lütfen artık Tunç Soyer aklında ne var açıklasın. İzmir’in İzmirlilere sahip çıkmasını istiyoruz. Valimizin de süreci hassasiyetle takip etmesi önemli. Bakanlık bu konuda çok hızlı, o irade bizi çok mutlu ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum süreci bizzat takip ediyor. Şu an diyalog açık, dinamik bir şekilde ilerliyor. Aziz Kocaoğlu da söylerdi İnciraltı İzmir’in bir numaralı konusu diye. Bu sorun Bakanlık ve hükümetimizin verdiği enerjiyle çözülecek ancak tek ihtiyacımız olan İzmir Büyükşehir Belediyemizin desteğidir. Önümüzdeki aylarda sürecin sonuçlanacağını hep birlikte göreceğiz” dedi.

İNCİRALTI SADECE TOPRAK SAHİPLERİNİN SORUNU DEĞİL
İZTO Başkanı Mahmut Özgener’in İnciraltı hakkında yaptığı açıklamalar için konuşan Karabulut, “İzmir Ticaret Odası İzmir’in en büyük STK’sı. İZTO’nun bu açıklamasını çok önemsiyoruz. İnciraltı’nın sorunu sadece oradaki mülk sahiplerinin sorunu değildir. İnciraltı’nı konuşmak yürek istiyor. Biz bu açıklama sebebiyle çok mutlu olduk. Biz konuşmasını istediğimiz insanlardan hep kaçamak cevaplar aldık. İZTO’dan böyle bir destek almak bizi çok mutlu etti. Böyle destekler olmalı, bu sorunu sadece biz üstlenmemeliyiz” diye konuştu.

SERALARI KALDIRIRSAK ARSA VERGİSİ ÖDEMEYE BAŞLARIZ
Bölgenin artık tarıma elverişli olmadığını ifade eden Karabulut, “İnciraltı’nda tarım arazilerini sulamak için artezyen kullanıyoruz ama İnciraltı metrosu yaparken yer altına beton basıyoruz. Bu beton bizim dağlardan gelen suyumuzu kesti. Artık yer altından gelen sular denizden besleniyor bu sebeple tuzlu su. Yani bu su tarım için uygun değil. Orada yeşillik yetiştiren bazı arkadaşlarımız o sudaki tuzu etkisiz hale getirmek için bazı kimyasallar kullanıyor. Artık orada tarım yapmak mümkün değil. O seralar orada var ama kullanılmıyor. Sera olmazsa tarla değil arsa vergisi vereceğiz, biz o seraları görüntü olarak koruyoruz. Şu an bölge tarıma elverişli değil” açıklamasını yaptı.

 
Oruç Reis'in çalışma süresi uzatıldı!
 
Bergama Belediyespor sessizliğini bozdu
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selin 28 Ağustos 2020 Cuma 01:55

Toprağın hakkı toprak sahibinindir !!!!! Çok boş konuşanlar haksız yorumlar var Mavişehir 16 kat bayraklı kulelerin hepsi birbirinle yarışıyor bu binalar yükselirken nerdeydi bu çok bilmişler inşallah bu sefer İnciraltı planları tamamlanıp İzmir’e kazandırılır yeter artık yazıktır yıllardır iki elimiz bağlı bekliyoruz hükümetimize güvenimiz TAMMMM hayırlıysa bu sefer bitecek bu ızdırap ........

Yorumu oyla      3      4  
Sezarin hakkı sezara diyen arkadaşa 28 Ağustos 2020 Cuma 00:21

İnciraltılıyım iş bulamıyorum gecinme derdindeyim tarım yapamıyorum gel de yerimizde gör bizi atıp tutmak ne kolay... Tok açın halinden ne anlar 5 kat demiş ne kadar alan beş kat olacak sanıyorsun olsa bile? Yüzde 40! Kamuya terk sağlık turizmi alanlari, rekreasyon alanları atıyorum belki yüzde 3 - 5 konut alanı olur plan çıksa bile biz mağdur İzmir kazançlı çıkacak ama hala bizi sucluyorsunuz yazık gerçekten... Holdingler elimizden alsa her yeri betona gömecek sizde kılınızı kipirdatamayacaksiniz. Bize köstek değil destek olun İzmir kazansın.

Yorumu oyla      3      4  
Yok yaa 27 Ağustos 2020 Perşembe 22:41

Hem arazilerimizin yüzde 40ını kamuya bırakıcaz,hemde dünya kadar tepki çekicez.. Kim kime 1 TL veriyor bu zamanda??? Oraları, taaaa puuu luuu mal arkadaş...!!! Öneri veya tavsiye olurda, hesap sorma olmaz lütfen nedir bu öfke ya. Gidin inciraltına ki yüksek yapılara yapın artistlerinizi bize değil... Biz koruyan sahip cıkanız... Yanımızda olun karşımızda değil, niyet belli İzmire bir katkı olması, bekleyenlerin mürvetini görmesi..

Yorumu oyla      2      4  
Dilek olcay 27 Ağustos 2020 Perşembe 21:29

Tayfun bey soyledikleriniz Izmire bir cok konuda fayda sagliyacak bir Izmirli olarak tarim yapilamayan bir alanin kazanilmasi cok onemli hersey en kisa zamanda sonuclanir Izmir kazanir

Yorumu oyla      2      4  
Sezarın hakkı sezara cevap 27 Ağustos 2020 Perşembe 19:44

Allah sizi inşallah İnciraltı toprak sahibi yapar, belki o yorumunuzun ne kadar haksız olduğunu anlarsınız. Bizlerin samimiyeti izmir sevgimizin kanıtı bugün fuar’dan sonra yeşil olarak koruduğumuz beş nesildir tapulu yerimiz inciraltı’nın bugünüdür. Biz şartımız hep şu oldu “ İzmir’in yararına gökdelen imarı olmadan planlama, ama bir an evvel” . Bugün sağı- solu ve arkası gökdelen yapılan bölgemize turizm yapılacak yerlere 5 kat demek mi rahatsız eden? Bence Tayfun bey hata yapmış, düşünüyorum sizin bu yorumunuzu okuyunca. Keşke 10 kat deseydi :)) merak etmeyin şaka.. biz has izmirli aileler istemez, bu şehire başkaları gibi zarar vermeği.

Yorumu oyla      2      4  
Erol erbasaran 27 Ağustos 2020 Perşembe 19:16

Sezarin hakki sezar 5 kat nedir biliyormusunuz zaten 12.60 yasal planlamada var 25kat5kat isteniyor bizlerdenyuzde kirk terk aliniyor bundan haberiniz yok cunki konulara vakif bireyler degilsiniz oturdugunuz yerden ahkam kesersiniz vatandasin 600mandalin agaci kuruyormus umurunuzdami degil kendinizi dusunuyorsunuz elin adaminin bahcesine dadanip elin adaminin malina sahipleniyorsunuz yesilin simdiye kadar nasil korundugunu bilmezsiniz bildiginiz tatil gunlerinde kacak yapilmis restoran bozuntularinda sabah kahvaltilari ve nargile tutturmek yok artik sira bizim gidin baska yerde otlayin

Yorumu oyla      3      4  
Bülent ışık 27 Ağustos 2020 Perşembe 19:10

Yorumların saati ilginç. 16.24 16.25 16.25 16.26 16.28

Yorumu oyla      3      4  
Yaman 27 Ağustos 2020 Perşembe 18:55

Incıraltının planlarının ne kadar yesıle saygılı ve kente faydalı olduğunu bu konuşmayı okuduktan veya dinledikten sonra eleştırırsenız daha mantıklı olur. Bu derneyın başkanının söylediklerinin tamamını dikkatle dinleyin lütfen.

Yorumu oyla      2      3  
Sinan 27 Ağustos 2020 Perşembe 18:32

Bizşm tapulu malımız hakkında nasıl yorum yapıyorsunuz.Senelerdir dinlemeden ahkam kesiyorsunuz

Yorumu oyla      2      3  
Erban 27 Ağustos 2020 Perşembe 18:05

Yıllardır beklenen imar sorunu umut ediyorumki en kısa sürede çözülür,öncelikle mağdur olan bizler toprak sahiplerinin yüzleri güler sonrasındaysa yapılacak olan planlama ile izmirimizin yüzü gülecektir biz derneğimiz olarak zaten planın nasıl olması gerektiğini yıllardır anlatıyoruz ....

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemeraltı esnafının başkanı Girgin: Esnafın cirosu yüzde 60 düştü!
Pandemi sürecinde çok büyük kayıplar yaşadıklarını anlatan Başkan Girgin, ...
Açlık sınırı 2 bin 384 liraya yükseldi
Türk-İş'in araştırmasına göre, ağustos ayında 4 kişilik bir ailenin açlık ...
Özgener’den İzmir için “mega turizm” çıkışı: Çeşme ile İnciraltı birbirini tamamlayacak!
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, İnciraltı’nın bir an önce ...
 
IMF'ten Türk ekonomiste üst düzey görev
IMF Başkanı Georgieva, Strateji, Politika ve Gözden Geçirme Bölümü'nün ...
Bakan Albayrak anlattı: Bir ülke tehdit etti!
Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz keşfinin doğalgaz faturalarına yansıyacağını ...
Mehmet KARABEL yazdı... Lokantaların hali çok acıklı!
Mehmet KARABEL yazdı... Lokantaların hali çok acıklı!
 
İzmir'de okul servislerine zam!
İzmir'de 2020-2021 eğitim öğretim yılı okul servis ücretlerine yüzde 11 ...
BM: Turizm sektöründe 120 milyon kişi işsiz kalabilir
Birleşmiş Milletler (BM) turizmde gelir kaybının yeni tip corona virüs ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar 7,38 TL, Euro ise 8,71 TL'den işlem görüyor.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva