HABERLER>EKONOMİ
3 Temmuz 2018 Salı - 14:50

İnciraltı Platformu’ndan planlama çıkışı: Bu sefer de olmazsa…

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “Biz İnciraltı toprak sahipleri olarak gökdelen istemiyoruz. Bu sefer de planlama olmazsa sadece İnciraltı değil tüm İzmir kaybedecektir. İstiyoruz ki İzmir’in başarı hikayesi olalım” dedi.

İnciraltı Platformu’ndan planlama çıkışı: Bu sefer de olmazsa…

EGEDESONSÖZ- İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, SonSöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programında Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Karabulut’un gündemin İnciraltı’nın hükümet tarafından sağlık turizmi için yeniden planlanması vardı.

TARIM VASFI KALMADI, SERALAR BOŞ!
İnciraltı’nda eskisi gibi tarım yapılmadığını belirten Karabulut, “İnciraltı’nın anlatılmaya ifade edilmeye çok ihtiyacı var. İnciraltı deyince planlanması yanlış bir algı olduğu sanki yeşil de azalma gibi bir düşünce oluşuyor. İnciraltı denildiğinde kent ormanı aklımıza gelir. Kent ormanı kamu malıdır. Bunun karşısında bulunan İnciraltı bölümünde beş milyon metrekarelik mülkiyet arazileri bulunmaktadır. Bunlar İzmirlilerin kullanamadığı, kullanırsa da parasını ödeyerek kullanabileceği alanlardır. Örneğin bunlar düğün salonları, nargileciler, mangal salonları gibi kamuoyuna hizmet eden yerlerdir. İnciraltı’nda sizin gördüğünüz yeşil alanlara üçüncü şahısların girmesi mümkün değildir. İnciraltı’nın artık tarım vasfı kalmamıştır, sularımız zehirlenmiştir. Maalesef gördükleri seraların içi boştur. Bunlar kalkarsa arsa vergileri geleceğinden ve ağır vergiler olduğundan seralar halen durmaktadır. İnciraltı’nda tarım, çiçekçilik artık yoktur. Çünkü suların verimsizliğinden, otoyolların artmasından dolayı bunun imkanı her geçen gün azalmıştır” dedi.

TURİZME AÇILMADI, KURBAN KESİM YERİ OLDU
Kendilerine ‘rantçı’ yakıştırması yapılmalarına üzüldüklerini söyleyen Karabulut, “Bugün İnciraltı bu kadar yeşil ise bu İnciraltı toprak sahiplerinin sayesindedir. Biz İnciraltı’nda yıllardır sadece plan konuşuyoruz. Kaçak yapı yok, tamamen bölge üzerinde bir plan beklentisi ile kanunla nizamla hiçbir taşkınlık yaratmadan devletine, belediyesine, hükümetine güvenerek bugüne kadar geldi buradaki toprak sahipleri. İnciraltı geçmiş tarihlerden beri doğal lagünü olan, şehrin içerisinde düz bir alanda bulunan, 1991’de turizm bölgesi ilan edilen ve 31 bölgede imara açılmayan tek yer olarak kaldı. Antalya-Belek böyle bir yapıdayken şu an dünya turizminin yapıldığı bir yere dönüştü. Ancak İnciraltı halen kurban kesim yeri olarak kullanılıyor” dedi.

YILDIRIM’A TEŞEKKÜR EDERİZ
İnciraltı’nın Türkiye’nin en güzel yeri olduğunu belirten Karabulut, “İnciraltı’nın doğasıyla kendine özgü bir güzelliği var. İki kez EXPO’ya aday olduk. Tüm dünyaya tanıtımlarla İnciraltı’nı, İzmir’i anlattık. Sağlık turizmi olarak bakarsak da altımızda doğal kaynaklar olduğundan bu açıdan da ticaret olarak şehrimize çok fayda getirir. Elbette toprak sahiplerinin de kazancı olacaktır ama resme artık büyük bakmamız gerekmektedir. İnciraltı kent ormanı dışarısında kalan tarım yapılamayan yerler imara açılmalıdır. İnciraltı siyasetle çok birlikte gidiyor alan büyük ve bu sebeple devamlı ertelenebiliyor. Ancak biz bu süreçlerde hiçbir zaman yılmadık. Bu konuda Sayın Yıldırım’a da çok teşekkür ediyoruz. Biz İnciraltı toprak sahipleri olarak milletimizin, devletimizin hep yanında olduk. Onların da yanımızda olması bizler için çok önemlidir” dedi.

HÜKÜMETİN AKLINDA ZERRE GÖKDELEN FİKRİ YOK
İnciraltı’na gökdelen yapılacağı iddialarına ilişkin olarak konuşan Karabulut, “Biz İnciraltı toprak sahipleri olarak gökdelen istemiyoruz. Bazı medyalarda da bu manşet oldu. Biz toprak sahiplerinin böyle bir amacı yok zaten. Bu sefer de olmazsa sadece İnciraltı değil tüm İzmir kaybedecektir. İstiyoruz ki İzmir’in başarı hikayesi olalım. 5 milyon metrekarede 15 bin istihdam sözü veriyoruz. Hükümetin aklında zerre gökdelen fikri yoktur. Böyle gereksiz tartışmalarla büyük fotoğrafı kaçırmamalıyız. ‘İzmir isterse olur’ sözünü ‘İnciraltı isterse olur’ yapıp İnciraltı’nı İzmir’in kalbi yapmak istiyoruz.

Yeni planlama ile İnciraltı’nın turizmin merkezi olacağını belirten Karabulut,  “Gelecek olan nitelikli turistin bölgeye bırakacağı döviz büyük kar getirecek. 100 bin turistten bahsediyoruz biz. Bu İzmir’e ilaç gibi gelecektir. İnciraltı’nın şehire getireceği katma değer yüksek olacaktır” dedi.

 
Foça'da Madımak anması
 
Maç öncesi şok telefon! Babası kaçırıldı
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 4 Temmuz 2018 Çarşamba 13:07

inciraltının planlamasında bitişik nizam olmasın, %40 yapılaşma verilsin ve 3 katı geçmesin....

Yorumu oyla      9      5  
T.Y. 4 Temmuz 2018 Çarşamba 09:01

İnciraltına DEVASA BİR BOTANİK PARK yapılsın. Yeter artık bina, bina, bina...

Yorumu oyla      10      6  
sezo 4 Temmuz 2018 Çarşamba 08:30

eee Belediyenin planlamasını devlet kabul etmedi! burada belediye ile ilgili sorun nedir? zaten planlanmış bölge ve bunu devlet kabul etmiyor. haliyle sizde etmiyorsunuz! belediye diyor saglık turizmi siz diyorsunuz rant turizmi. ayrıca kafayı körfez geçiş projesi ile bozmuşsunuz. belki x kişisinin topragından geçmeyecek ama Y kişinin topragını tam ortadan cart diye bölecek. görselleri çok önce yayınlandı biliyoruz hepimiz! ragzımısınız bunlara? birde körfezin vebali var! 1960 alrda eski izmir evlerini rant a peşkeş çekenler bugün keşke yapmasaydık izmir bambaşka olurdu diyor! aynı vebal sizinde üstünüze kalacak. CHP iyi yada kötü belediye orası tartışılır ama en azından körfezin rotasından ,körfezi bitirecek bir proje geçirmeyeceklerini biliyoruz. saygılar.

Yorumu oyla      12      7  
Tacsiz krallar... 3 Temmuz 2018 Salı 22:46

Kafanızı kaldırdığınızda gökyüzü görmek istiyorsanız ; kimseyi mağdur etmeden ,garibanın,haklının hakkını koruyarak bir an önce bölgenin ve izmirin kalkınması için buranın planlaması gerekmektedir .Bölgenin Çehresine bir bakınız kiyaslayiniz yazıktır günahtır .Senelerce bomboş duruyor...İnşallah Haklı olanlar kazanır, senelerce mallarını satmayan, sahip çıkan hak sahipleri ve izmir kazanır .Saygılar....

Yorumu oyla      12      8  
Cengiz Candas 3 Temmuz 2018 Salı 22:16

Gonul isterse samanlik seyran olur.Bu proje Izmir icin son sans.Hayirlisi3

Yorumu oyla      12      8  
Gürkan 3 Temmuz 2018 Salı 21:30

İnciraltı "millet bahçesi" olsun. Hükümet kamulaştırma yapıp millet bahçesi yapsın da göreyim :)

Yorumu oyla      13      9  
Misafir 3 Temmuz 2018 Salı 20:06

Kimler neden işi yokuşa sürmek istiyor bilinmez ama şu gerçek proje gerçekleşirse IZMIR kazanacak.Imrenerek bakılacak, yurt dışında bile gazetelere manşet olucak projeye evet.

Yorumu oyla      12      11  
Cengiz Candas. 3 Temmuz 2018 Salı 20:01

Daha cok konuya girelim,

Yorumu oyla      9      5  
Bahattin 3 Temmuz 2018 Salı 19:51

Ege''de SonSöz''e de, Tayfun Bey''e de çok teşekkürler. Konu ile ilgili çok yerinde ve aydınlatıcı bir program olmuş. İzmir''in bu kronik problemi artık çözüm bulmalı ve İnciraltı hakettiği düzgün bir plana kavuşmalıdır daha da gecikmeden!

Yorumu oyla      12      10  
TANER 3 Temmuz 2018 Salı 19:35

Dünyanın hiç bir yerinde arazi sahiplerine böylesine plansızlıkla cezalandırılmamıştır.Bu yerel yönetimlerin beceriksizliğidir.İnşallah bu sefer böylesine güzide yer planlanır ve imara açılır.Hemde ASAP...

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Memur ve memur emeklisine zam!
Memurun enflasyon farkı zammı belli oldu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ...
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı!
Enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine ...
Emekli maaşları ne kadar oldu: İşte verilen zam
TÜİK, haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan enflasyon ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar / TL geçen hafta pozitif ayrışarak 4.60 TL'nin altına inmesinin ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
2 Temmuz haftasında ise önceki dönemde artan kur etkisiyle düşük PMI ve ...
Torbalı'daki grevci işçilere Başkan Olgun'dan müjde
Torbalı’da 11 gündür grevde olan Süperpak Ambalaj’ın işçilerini ziyaret ...
 
İzmir'de mahalle ayaklanmıştı: Mahkeme 'iptal', Valilik 'devam' dedi!
Karabağlar ilçesinin Uzundere Mahallesi'nde bir şirketin jeotermal kaynak ...
Denizli'nin beyaz cennetti ziyaretçi rekoruna koşuyor
Yılın ilk 5 ayında 557 bin kişinin ziyaret ettiği Pamukkale'de 2014 yılındaki ...
Sigara vergisinde değişikliğe gidildi
Sigaranın vergilendirilmesinde sistem değişikliğine gidildi. Yeni sistem nasıl olacak?
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva