HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Aralık 2016 Pazar - 10:42

İmzalar atıldı: Karşıyaka'da 'bal gibi' proje

Kooperatiflerin desteklenmesine yönelik projelerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, Sancaklı Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan Bal Köy Projesi için ilk adımı attı.

İmzalar atıldı: Karşıyaka da  bal gibi  proje

Hem üreticiyi desteklemek hem de tüketiciye sağlıklı ve kaliteli ürünler sunmak için projeler üreten Karşıyaka Belediyesi, kooperatifçilik faaliyetlerine yeni bir halka daha ekledi.

Üretici Kadın Kooperatifi bünyesinde hayata geçirilecek olan proje ile her yıl, üreticiden 30 ton bal alınacak ve Sancaklı Mahallesi'nde, Ege Orman Vakfı tarafından kurulan bal tesisinde ambalajlanarak Bal Köy markası ile satışa sunulacak. Başkan Akpınar "Yerelde kalkınmanın en güzel örneklerinden birini hayata geçiriyoruz. Hem üreten hem de tüketen kazanacak" dedi.

HEM ÜRETİCİ HEM TÜKETİCİ DESTEKLENECEK
Kooperatiflerin desteklenmesine yönelik projelerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, Sancaklı Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan Bal Köy Projesi için ilk adımı attı. İzmir Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Ege Orman Vakfı tarafından kurulan Bal ve Arı Ürünleri Ambalajlama, Paketleme ve Depolama Tesisi, iki kurum arasında imzalanan protokolle, Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi’ne geçti. Kooperatif burada, bal üreticilerinden her yıl alacağı 30 ton balı ve yan ürünlerini, Bal Köy markası ile ambalajlayacak ve tüketici ile buluşturacak. Proje ile hem kırsal kalkınma desteklenecek hem de kooperatif bünyesindeki kadınların ev ekonomilerine destek olunacak. Uzun vadede; Sancaklı Köyü’nün turistik bir değer kazanması sağlanacak ve Karşıyaka’nın turizm potansiyeli geliştirilecek.

BAL ORMANI DA KURULACAK
Tesiste; üreticiler desteklenerek yılda yaklaşık 30 ton bal alınacak ve yerel ekonomiye katkı sunulacak. Alınan bal paketlenerek “Bal Köy” markasıyla satışa hazır hale getirilecek. Belediyenin sosyal tesisleri, yöresel pazarlar ve kooperatif ürünleri satış noktaları ile büyük mağazalarda ve Sancaklı Köyü’ndeki tesisin bahçesinde oluşturulacak Kahvaltı Evi’nde satışa sunulacak. Bu proje, onlarca bal üreticisinin ekonomisine katkı sunacak. Onlarca kadın için istihdam imkanı yaratılacak. Vatandaşlar, kaliteli ve sağlıklı bal ve bal ürünlerine daha uygun fiyatlarla ulaşma imkânı bulacaklar. Bal satışından elde edilecek gelirin bir bölümü Ege Orman Vakfı’na bağışlanarak bal karşılığında, fidan dikimi gerçekleştirilecek ve Bal Ormanı oluşturulacak.

BAL KÖY MARKALAŞACAK
Protokol imza törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile birlikte Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkan vekili Erol Narin, Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili ve Bakioğlu Holding Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aygün Pakyürek katıldı. Başkan Akpınar "Kırsal kalkınma modelinde örnek bir protokole daha imza attık. Doğanın daha yeşil ve yaşanabilir olması için çaba gösteren Ege Orman Vakfı'nın işlettiği bal tesisi bu protokol ile artık Kadın Kooperatifimizce işletilecek. Aynı vizyon ve bakış açısıyla Bal Köy markasını yaratacağız. Sancaklı'da Bal Köy ile markalaşacak olan belediyemiz hem üreticiden alınan doğal balı tüketici ile buluşturacak hem de kadınlarımıza istihdam imkanı yaratacak. Ege Orman Vakfı bundan sonra da tecrübesi ile yanımızda olacak. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili de "Biz bu projeyi yaratırken en önemli hedefimiz kırsal kalkınmaya destek vermek ve merdiven altında yapılan üretimleri ortadan kaldırmaktı. Önemli bir aşama kaydettik. Şu andan itibaren, projenin sürdürülebilir olması için emin ellere teslim ettiğimizi düşünüyoruz" dedi.

 
Karşıyaka taraftarı hakkındaki çirkin iddia yargıya taşınıyor!
 
Ünlü yazar katiliyle 3 seans görüşmüş!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta 'Kitap Kokusu’na Onur’lu konuklar
Konak Belediyesi’nin her ay farklı isimlerle düzenlediği ve edebiyatseverlerin ...
Büyükşehir'den ISO 10002 hamlesi: Süreç nasıl işleyecek?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hemşehri şikayetlerinin etkin ve kalıcı yöntemlerle ...
Başkan Dalgıç’tan SİT uyarısı: Kabul etmediğimiz bir durum olursa…
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç SİT derece değişikliği çalışmaları ...
 
İzmir’in ‘abla-ağabey-kardeşleri’ tatbikata çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Abla-Ağabey-Kardeş”leri, bu kez Toros’taki ...
İzmir’de Horizon 2020 harekatı: AB’den 2.5 milyon euro hibe!
Avrupa Birliği’nin en yüksek bütçeli hibe programı olan “HORIZON 2020” ...
Uzundere’de gurur temeli: Türkiye’ye örnek olacak dönüşüm yola çıktı
Ülkede yüzde 100 anlaşma ve yerinde dönüşümle ilk olacak proje Uzundere’de ...
 
Buca'da velilere ‘istismar’ semineri
Buca Belediyesi Pırlanta Merkezleri’nde miniklerin ardından veliler de ...
Konaklı çocuklar yeni başkanını seçti
Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi çocuklar yeni dönem başkan ve yönetim ...
Çiğli Belediyesi'nin yeni araç filosu yola çıktı!
Çiğli Belediyesi tarafından satın alınan yeni hizmet araçları düzenlenen törenle hizmete girdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva