HABERLER>İŞ DÜNYASI
29 Şubat 2024 Perşembe - 10:16

İmzalar atıldı... İzmir'de esnaftan mega proje!

İESOB Başkanı Yalçın Ata, farkındalık yaratan çalışmalarını hayata geçiriyor. Çankaya’da Ticaret Lisesi karşısındaki arsayı ve yanındaki tarihi binayı İESOB’ye kazandıran Ata, kuracağı Gastronomi Merkezi ile İzmir ve Ege tatlarını uluslararası platforma taşımayı, tanıtmayı hedefliyor. Ayrıca merkezde düzenlenecek kurslarla gıda sektörüne kalifiye eleman kazandırılacak, topluma yeni istihdam olanakları sunulacak.

İmzalar atıldı... İzmir de esnaftan mega proje!

İzmir’in ticari merkezindeki arsayı da düzenleyen İESOB, kuracağı otopark ile önemli bir ihtiyacını gidermeyi,  Birliğe ve esnaf teşkilatına gelir getirecek projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.

Hem işsizliğe çare hem tanıtım…
Göreve geldiği 8 aylık sürede önemli çalışmalar yapan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata ve yönetim kurulu, yeni bir Mega Projeyi hayata geçirmenin heyecanını yaşıyor.

Başkan Ata’nın çabalarıyla, Çankaya’da, Pasaport Akdeniz Mahallesi’nde Ticaret Lisesi karşısındaki arsanın Konak Belediyesi tarafından İESOB’ye tahsis edilmesinin ardından, yeni Gastronomi Projesi için de kollar sıvandı.  Arsa yanındaki binayı Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden restorasyon karşılığı 30 yıllığına kiralayan İESOB, burada oluşturacağı Gastronomi Merkezi ile de toplumun her kesimine hizmet verecek.

2 yıl sürecek restorasyon sonucu İzmir’in kültürel kimliğini zenginleştirecek  Gastronomi Merkezi’ni oluşturacaklarını kaydeden İESOB Başkanı Ata, ‘İzmir Kalkınma Ajansı destekli projemiz ile oluşturulacak Mutfak Sanatları Merkezi’mizde, Ege Bölgesi’ne özgü lezzetleri uluslararası platformlarda tanıtacağız. Ayrıca istihdam kurslarıyla, gıda sektöründe çalışmak veya işyeri açmak isteyen vatandaşlara eğitim vereceğiz. 

Pastahanesinden lokantasına, gevrekçisinden fırıncısına kadar pastacılık, aşçılık, barista kursları ile kalifiye eleman sıkıntısı çeken gıda sektörüne yetişmiş, ehil çalışanları hazırlayacağız. Çalışmalarımıza destek veren ve her an yanımızda olan Konak Belediye Başkanı sayın Abdül Batur’a ve Vakıflar Bölge Müdürü Tahir Emre Can’a teşkilatımız adına teşekkür ederim’ dedi. 

Esnafın ekmeğini büyüteceğiz...
Gastronomi merkezinin yanındaki alanı otopark olarak değerlendireceklerini de sözlerine ekleyen Ata, ‘Pek çok meslek kuruluşunun, kamu kurumunun ve ticari kuruluşların bulunduğu, Pasaport Akdeniz Mahallesi’nde oluşturacağımız otopark ile bölgenin çok önemli otopark ihtiyacını da bir nebze olsun gidereceğiz. Bu bölge kent merkezinin ve ticari yaşamının önemli bir parçası. Ayrıca otoparktan elde edilen gelirle İzmir Esnaf Teşkilatı’nı geliştirecek, yeni ufuklar açacak farklı projeleri planlayacağız. Çalışmalarımız İzmir Esnaf Teşkilatı’na ve kent halkına yararlı, güzel imkanlar sunacak. Tüm İzmir’e ve esnaf camiasına hayırlı olsun’ diye konuştu.

Yapılamayanları yapıyoruz...
İESOB Başkanı Ata, ‘Esnaf teşkilatının geleceğini aydınlatacak projeleri hayata geçiriyoruz. Biz esnafa hizmete gönül verdik, yüreğimizi ortaya koyduk. Yapılamayanları yapmaya, herkesin rüyasını gerçekleştirmeye devam ediyoruz. İşsize iş, ara elaman arayana kalifiye eleman sunacağız, gastronomiye gönül verenlere yeni fırsatlar yaratacağız. İzmir’in kalbindeki çok değerli yerleri teşkilatımıza kazandırdık. Kent kültürüne katkı koyacak, İzmir lezzetlerini uluslararası arenada tanıtacak, ara eleman yetiştirecek merkezimizi ve camiamızın önüne yeni vizyonlar koyacak projelere finansör olacak otopark alanımızı oluşturacağız. Otopark aynı zamanda toplumun büyük bir ihtiyacına da cevap verecektir ’ dedi.

 
CHP Bornova adayı Eşki: Oylarımızı arttıracağız
 
Ödemiş'te alışveriş merkezinde yangın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan değişti... KESİAD'da bayrak değişimi
Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) Olağan Genel Kurul ...
Özgener'den 'kredi kartı' ve '40 saat' iddialarına yanıt: Her okuduğunuza inanmayın!
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Şubat ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
Eskinazi’den ‘eğitimde yapay zeka’ çıkışı: Tarikatlarla sözleşme imzalanacağına…
Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, yapay zeka ...
 
Menkul satış sözleşmesi ödemelerinde düzenleme
Taşıt satış sözleşmeleri dışında kalan menkul satış sözleşmelerinde ödeme ...
Türkiye'nin dev süt üreticisi iflas etti
Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz vatandaşları vurduğu gibi işverenleri ...
DTO İzmir'den '12 maddelik' yatırım çağrısı!
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, yaklaşan ...
 
Yatırımcılar dikkat: O sektör borsada tarihi zirveyi gördü!
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, rekor tazelemeye devam ederken, teknoloji ...
Işınsu Kestelli'ye büyük onur!
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu ...
Mahkemeden JES’e rest!
Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip Gediz Ovası’nda üzüm bağlarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva