HABERLER>İŞ DÜNYASI
28 Şubat 2024 Çarşamba - 18:36

Eskinazi’den ‘eğitimde yapay zeka’ çıkışı: Tarikatlarla sözleşme imzalanacağına…

Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, yapay zeka ve gelecek teknolojilere dair açıklamalarda bulundu. Yapay zekaya her alanda önem verilmesi gerektiğini belirten Eskinazi, Milli Eğitim Bakanlığı’na eleştirilerde bulunarak, “Milli Eğitim Bakanlığı tarikatlar ve cemaatler ile sözleşme imzalayacağına yapay zeka kuruluşları ile anlaşma imzalamalıdır” dedi.

Eskinazi’den ‘eğitimde yapay zeka’ çıkışı: Tarikatlarla sözleşme imzalanacağına…

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ - Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, yapay zekaya ve gelecek teknolojilere dair önemli açıklamalarda bulundu.

‘YA YENİ BİR YOL BULACAĞIZ YA DA YENİ BİR YOL YAPACAĞIZ’
Eskinazi, stratejinin önemine vurgu yaparak, “Bu kürsüden yaptığım konuşmalarda ticaret ve üretime dair zorluklardan bahsettim. Stratejinin babası olarak kabul edilen sözü ‘ya yeni bir yol bulacağız yeni bir yol yapacağız’ sözü bize yol göstermelidir. Strateji hepinizin bildiği gibi belirli bir amacı veya hedefi gerçekleştirmek için plan ve yaklaşımdır. Rakiplere karşı avantaj sağlamayı da kapsıyor” dedi.

‘APPLE ELEKTRİKLİ ARABADAN YAPAY ZEKAYA YÖNELDİ’
Elektrikli araba üretimi yatırımı ön plana çıktı son dönemlerde. Bizlerin tercihlerini her an izleyen ve veri oluşturan Apple’ın böyle bir çalışması vardı ama bunu sonlandırdığını ve burada çalışanlarını yapay zekaya aktardı. Apple strateji olarak yapay zekaya yöneldi. Yapay zekanın ilerleyen süreçte daha fazla alana gireceği kesin. Yapay zekanın en önemli özelliklerinden biri veri analizi. İnsanlık tarihi boyunca üretilen verilerin 6 ayda üretildiği belirtildi. Bu ilerleyen dönemlerde saatlere kadar düşecek. En önemli enstrüman yapay zeka olacak. Kullandığımız telefonlar her gün milyarlarca GB veri oluşuyor.

‘MEB TARİKAT VE CEMAATLERLE SÖZLEŞME İMZALAYACAĞINA…’
Yapay zekaya eğitimde yer verilmesine gerektiğine değinen Eskinazi, “Eğitimde de yapay zekanın önemi ortaya çıkıyor. Yapay zekanın avantajları ile e-ticaret’te de büyüyebiliriz. Mesleki teknik okullarımızda buna dair çalışmalar yapmalıyız. Milli Eğitim Bakanlığı tarikatlar ve cemaatler ile sözleşme imzalayacağına yapay zeka kuruluşları ile anlaşma imzalamalıdır. Yapay zekanın hız ve verimliğinden faydalanabiliriz” eleştirilerinde bulundu.

‘YAPAY ZEKAYI KULLANMAYANLAR MÜŞTERİ KAYBEDİYOR’
Yapay zekayı iş dünyasında kullananların müşteri kazandığını kullanmayanların ise müşteri kaybettiğini dile getiren Eskinazi, “Her nefes ve her adım artık kayda alınıyor. Mahremiyet ortadan kalksa da kişisel deneyimler ortaya çıkartıyor. Tüketicinin günlük kahve tüketimine yönelik olarak kahve firmaları yapay zeka sayesinde tüketiciye özel tanıtım yapıyorlar. Yapmayanlar müşteri kaybediyorlar. Sosyal medyada kişisel tercihler aile bireylerimizden daha iyi takip ediyor. Yapay zekadan korkmak yerine iş sürecimize dahil etmeliyiz. Yapay zekayı daha etkin kullanacak şekilde hareket etmeliyiz. Tıpta daha hızlı teşhis koyabilir, ortalama ömrü arttırabilir. Siber güvenlik alanında da mutlaka yararlanabiliriz” dedi.

‘VR İLE İŞ KAZALARININ ÖNÜNE GEÇTİK’
Yapay zekanın dışında sanal gerçeklik (VR) ile de iş dünyasının büyük katkılar alabileceğini belirten Eskinazi, “Eğitim hayatımızın bir parçası haline geldi. Yapay zeka eğitim alanında da bize olanaklar sunacak. Öğrencilere özel metotlar sunabilir. Bu kadarla sınırlı olmayacak, öğrenme tarz ve sınırlarını anlayabilecek ve buna göre metotlar geliştirebilir. Daha hızlı öğrenmelerine katkı sağlayacak. Sanal gerçeklik ile interaktif bir öğrenme deneyimi yaşatabilir. Biz EİB olarak Avrupa Birliği kapsamında iş kazaları ile ilgili olarak VR’dan faydalandık ve olumlu katkı sağladı. VR ve yapay zeka dil becerilerinde de önemli katkılar sunabilir” ifadelerini kullandı.

‘DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜ TAKİP ETMEZSEK G-20’NİN DE ALTINA DÜŞEBİLİRİZ’
Son olarak yapay zeka gibi teknolojik gelişmeler takip edilmediği sürece Türkiye’nin G-20 ülkelerinden bile daha alt kademeye düşebileceğinin altını çizen Eskinazi şunları söyledi:

Sipariş takibi, sürdürülebilirlik gibi yapay zeka ile optimize edebiliriz. Taşıma için de maliyet düşüşleri sağlayabiliriz. Lojistik gecikmeleri ve hava durumlarını ön plana alabilir. Kişiselleştirilmiş pazarlamaya olanak sağlayabilir. Farklı dil ve kültürlerde destek olabilir. Yapay zeka iş sürecinde verimlilik sağlayabilir. Enerji tüketimlerini optimize edebilir. Doğru bir strateji ile maksimum verim sağlayabiliriz. Eğitim sistemimize hızla entegre edilebilir. Başarılı modelleri inceleyebiliriz. Değişim ve dönüşümü takip ederek başarıyı yakalayarak en büyük 10 ekonomi arasında olabilir ya da G-20’nin de altına düşebilir.

 
Cumhur İttifakı adayı Dağ: Gayemiz İzmir'i Türkiye'nin itici gücü yapmak!
 
Tire'de gergin seçim çalışması... İsyan, silah bir arada!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Emin özel 1 Mart 2024 Cuma 11:03

Mezar başında nasıl ağlanacağı üzerine küçük öğrencileri korkutacağına ve küçüklerin asker devşirmeye gideceğine, imamlara yapay zeka ve kusntum dersleri versin Diyanet Başkanımız. Belki o zaman çarçur ettiği TL ve $ larin hesabını mezarda Münkir ve Nekire verebilir.

Yorumu oyla      0      0  
Alen doğu gencer 29 Şubat 2024 Perşembe 11:09

Türkiyede iş dünyası da gerçeklere dönmeye başladı. hepsi tehlikenin farkında bir tek malum %52 ne olup bittiğinin farkında değil. alttaki yorumlar herşeyi özetliyor zaten .

Yorumu oyla      0      1  
taka ya 29 Şubat 2024 Perşembe 10:31

teşekkurler...uyuyor millet

Yorumu oyla      5      0  
VATANDAŞ 29 Şubat 2024 Perşembe 09:39

Fakir semtlerde çocuklar okula aç geliyor,önce çocukların karnını doyurun,biz daha yapay zekaya gelene kadar en temel ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz çocukların,öğretmenlerin kimisi kadrolu,kimisi ücretli aralarında ücret adaletsizliği var her alanda olduğu gibi eğitimde de adaletsizlik var,yapay zeka değil bize gerçek zekalı yöneticiler gerekli....

Yorumu oyla      5      0  
halk 29 Şubat 2024 Perşembe 09:35

jak sen boşver yapay zekayı filan an itibariyle dolar kuru kaç olmalı onu söyle.

Yorumu oyla      4      4  
Taka 28 Şubat 2024 Çarşamba 21:55

İzmir Masonlarından olup 33 derecedendir.

Yorumu oyla      5      6  
guest 28 Şubat 2024 Çarşamba 19:32

Helal olsun Eskinazi, eğitim olmadan hiçbirşey olmaz, konuşun.

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menkul satış sözleşmesi ödemelerinde düzenleme
Taşıt satış sözleşmeleri dışında kalan menkul satış sözleşmelerinde ödeme ...
Türkiye'nin dev süt üreticisi iflas etti
Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz vatandaşları vurduğu gibi işverenleri ...
DTO İzmir'den '12 maddelik' yatırım çağrısı!
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, yaklaşan ...
 
Yatırımcılar dikkat: O sektör borsada tarihi zirveyi gördü!
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, rekor tazelemeye devam ederken, teknoloji ...
Işınsu Kestelli'ye büyük onur!
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu ...
Mahkemeden JES’e rest!
Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip Gediz Ovası’nda üzüm bağlarının ...
 
Türkiye, ABD pazarında güçleniyor
Yıllık 160 milyar dolar gıda ithalatıyla dünyanın en büyük gıda ithalatçısı ...
'Kredi kartına taksit kaldırıldı' iddiasına yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kredi kartı kullanımlarında ...
Kredi kartlarına kısıtlamalar yolda!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Fatih ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva