HABERLER>GÜNCEL
20 Kasım 2014 Perşembe - 19:41

İmralı'ya sekreterya kararı: 5 mahkum...

Adalet Bakanı Bozdağ ile HDP heyeti arasındaki görüşme sona erdi. HDP'li Buldan, "Öcalan'a 5 mahkum sekreterlik yapacak" şeklinde açıklamada bulundu.

İmralı ya sekreterya kararı: 5 mahkum...

ANKARA - Adalet Bakanı Bozdağ ile HDP heyeti arasındaki görüşme sona erdi.
 
Bakan Bozdağ ile Meclis'te görüşen HDP heyeti adına açıklamada bulunan Pervin Buldan, İmralı'ya gidişte engel yok ama tarih verilmediğini söyledi.
 
Buldan, "Öcalan'a 5 mahkum sekreterlik yapacak. Çözüm Kurulu yetkililer ile görüşmeler devam edecek" şeklinde açıklamada bulundu.
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler arasında kendi başına hayatını idame ettiremeyecek derecede hasta olanlarla ilgili bakanlık olarak bizim hazırlığımız var. Hazırlığımız bittiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
 
Bozdağ, TBMM'de HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında hasta mahkumlarla ilgili yasal düzenleme hazırlığı içinde oldukları yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Bozdağ, şunları söyledi:
 
"Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler arasında kendi başına hayatını idame ettiremeyecek derecede hasta olanlar toplum güvenliği bakımından somut bir tehlike oluşturmuyorlarsa cezalarının infazı ertelenmekte, tutukluysalar tahliye olmaktalar. Bunlarla ilgili bazı uygulamada sıkıntılar var. Daha önce biz bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için somut tehlike kriterini getirdik. Ancak sıkıntılar devam ediyor. Bunun çözümüne ilişkin de bakanlık olarak bizim hazırlığımız var. Hazırlığımız bittiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız."
 
Konuyu insani bir mesele olarak gördüklerini vurgulayan Bozdağ, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin kendilerine, ailelerinin emaneti olduğunun söyledi.
 
Onların sağlıklarıyla ilgili her türlü tedbiri almanın kendilerinin vazifesi olduğunu belirten Bozdağ, "Bu çerçevede yaptığımız hazırlık bitince kamuoyuyla paylaşacağız. Bugün grup başkanvekillerinin bu konuyla ilgili de yaşanan sorunları dile getiren değerlendirmeleri oldu. Zaten bizim bu konuda bir çalışmamız vardı, ben de kendileriyle onu paylaştım" diye konuştu.
 
Bozdağ, bu kapsama giren hasta tutuklu ve hükümlü sayısını şu aşamada net olarak verebilmenin mümkün olmadığını ifade ederek, bunun sağlık raporlarının ortaya konması sonucunda belirleneceğini aktardı.
 
Bakan Bozdağ, şöyle devam etti:
 
"Cezaevinde hayatını tek başına idame ettiremeyeceği sağlık raporu ile tespit edilmiş kişiler, toplum güvenliği bakımından somut bir tehlike oluşturmuyorlarsa onların cezalarının infazının 6 ay süre ile ertelenmesi söz konusu. Her 6 ayda da bir yeniden gözden geçiriliyor. Eğer hastalık devam ediyorsa erteleme yapılabiliyor. İyileşme olduysa ertelemeye son veriliyor, tutukluysa tahliye oluyor. Uygulama bu."
 
'TALEPLERİNİ İLETTİLER'
HDP heyeti ile gerçekleştirilen görüşmede İmralı'la ziyaretin gündeme gelip gelmediği, bir planlamanın olup olmadığı sorusuna ise Bozdağ, "Bu konuda da taleplerini ilettiler" karşılığını verdi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flamingolar İzmir’e renk kattı
İzmir'in Dikili İlçesi'nde sığ ve durgun suya sahip Bademli Koyu'na flamingolar ...
Deniz Gezmiş'in annesi hayatını kaybetti
Deniz Gezmiş'in annesi Mukaddes Gezmiş İstanbul'da yaşamını yitirdi
Barolardan ortak ‘yeşil pasaport’ mücadelesi
İzmir Barosu'nun öncülüğünde yapılan toplantıda, kamu görevi yapan avukatlara, ...
 
Flaş! Suriye'nin havan mermisine anında karşılık
Genelkurmay Başkanlığı, Suriye tarafından ateşlenen bir havan topu mermisinin ...
Davutoğlu'nun konvoyunda feci kaza
Irak’ta temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konvoyunda kaza meydana geldi.
Buca’da pompalıyla dehşet saçan zanlı tutuklandı
İzmir’in Buca İlçesi Mustafa Kemal Mahallesi'nde, kaçak sekiz evin Buca ...
 
Taksim tramvay durağı söküldü
Taksim Meydanı’ında vatandaşların Tramvay beklerken ve zaman zaman yağmurdan ...
'Ergenekon’un kilit ismi için yakalama kararı
Ergenekon soruşturmasında Tuncay Güney hakkında yakalama kararı çıkartıldı.
Acil serviste kaybolan kadın SMS’le aranıyor
İzmir’de, evinde kriz geçirdikten sonra, yasak olduğu için refakatçi alınmadan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva